USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Yüzyıla ufuktan bakış

Yüzyıla ufuktan bakış
02-09-2024

YÜZYILA UFUKTAN BAKIŞ

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, şehitlerini anma yıl dönümü töreninde, yine, 2. Dünya Savaşı'ndaki (1 Eylül 1939) Nazi Almanya'sının ülkesini işgali ve sonrasında yaptığı yıkımlarından dolayı Almanya'dan 1,3 trilyon Euro talep ediyor.

Affettik, ancak unutmadık" diyor Cumhurbaşkanı. Bilhassa ölenlere saygısındaki bu asil ve cesaretli görüşü için Polanya yönetimini ve halkını tebrik ediyoruz.

Bizler de; Yunanlıların 1821 Mora Adası Tripoliçe şehrinde 'özgürlük' diyerek yaptığı tarihin en büyük (30 bin Türkün öldürüldüğü) cinayetleri ve sonrası 1919'da vatanımızı pervasızca işgal ederek 'Yunan-Ermenî' işbirliğinde gerçekleştirilen mezalimlerini hiç unutmadık!

Hatta İzmir'de Yunan parası bastırılmasını ve 1919-1922 arasında 3,5 sene süren Anadolu'daki yıkım ve çocuk-çoluk tecavüzlerini asla unutmadık.

Tamamen yakılan 900 köy ve 56 bin evi, camilere doldurularak yakılarak şehit edilen binlerce ailelerimizi, ayaklarına nal çakılan insanlarımızı unutmuyoruz. Hele “tavşana kaç, tazıya tut” diyen, dünya sömürge imparatoru İngiltere'nin haince uyguladığı plânlarını ve gizli siyasetini de asla unutmadık!

1924'de kuşa çevrildiğimiz Lozan'da, Edirne Karaağaç Mahallesi'ni vererek ağzımıza bir parmak bal süren ve böylece tazminat işinden sıyrılan Yunan’dan ve İngiltere'den en az 5-10 trilyon dolar istemek ülkemizin de hakkıdır.

Ya da kaptırılan petrol denizi 401 senelik vatanımız Musul-Kerkük ile 3 bin Ege Adalarından gerçek payımızı isteyelim, ki hakiki adalet gerçekleşsin!

Ne dersiniz?

Yakın tarihimizdeki olaylara “Polonya gibi stratejik bir bakış açısıyla” ışık tutarak sizlere aktarmak istedim.

Sözün özü; bilen ve kapsamlı düşünen insanlar, bilhassa devletler her daim bir adım öndedir.  Ve bu cihetle, genç nesillere yön verecek olan tarihî hakikatleri ve yakın dönemde bizlere revâ görülen stratejik ayak oyunlarını unutmamamız ve de unutturmamamız şarttır...

Polonya, Japonya gibi...

Dünyanın gözleri önünde cereyan eden, Filistin Gazze'deki siyonist-haçlı ittifakını ve anne-çocuk katillerini de asla unutmayacağız.

Gücümüz yettiğince hâlen yürütülen her türlü ambargoyu, yerli-millî üretimin ve kullanımının ve uçak, uzay ve savunma sanayînin önemini de yeni nesillere ileteceğiz inşâallah... Ayrıca, doyumsuzların sömürü araçları olan BM, NATO, Dolar ve Faize ve yabancı ürünlere karşı mücadeleye ve dayanışmaya, güzel dilimiz Türkçe ile birlik ve beraberlik içinde yaşamaya da devam etmeliyiz.

Türk ve İslâm Devletleri'yle siyasî ve ticarî işbirliği de artarak sürdürülmelidir. Ve tüm bu devletlerde tarihe yön vermiş ve halkına adalet dağıtmış Fatih, Kanunî, Yavuz ve Hz. Ömer gibi liderlerin koltuklarda oturmasına da ihtiyaç vardır.

Ailelerin ve çocukların bombalar altında veya topluca denizlerde, sınır boylarında ölmemesi, rahatça ibadet edilmesi ve dünyada adil-eşit-hakça gelir dağılımı ve eşit su paylaşımı için böyle asîl liderlere ve liderleri sürükleyecek çalışkan vatandaşlara bu ülkelerin acil ihtiyacı vardır.

Bu hakikatleri unutursak, gevşersek ve bu dosdoğru mücadeleyi bırakırsak 'zalimlik' yeryüzünde devam edecek, ruhumuz ve kökümüz kuruyacaktır!

Saygılarımla...

.

Fevzi Yurtoğlu, dikGAZETE.com

-E. Komando Kd. Hava Albay, Stratejist, Uçak Mühendisi, Medipol Üniversitesi Öğretim Gör.-

Kaynakçalar:

# Genelkurmay Bşk.lığı Askeri Tarih Belgeleri yayımı. 1992/93

#TRT Haber, Prof. Dr. Ali Fuat Örenç, "Mora Türkleri" kitabı

23.09.2021 10:40

Dünyaya unutturulan katliam: Tripoliçe

# Tarih Prof. Dr. Hikmet Öksüz ORCID: 0000-0002-3957-9174

DOI:10.37879/9789751758866.2024.375

# 17 MAYIS MAY 2022

Prof. Dr. Osman Turan Trabzon Kültür ve Kongre Merkezi Sempozyumu yayımı.

.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?