USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

‘Yumruk Terapisi’nden ‘Alçak Saldırı’ya!..

27-04-2019

Ankara'nın Çubuk İlçesi Akkuzulu Mahallesi'nde şehit Piyade Sözleşmeli Er Yener Kırıkcı'nın cenaze törenine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saldırıya uğramıştı!..

Saldırının ardından CHP Grup Başkan Vekili Engin Özkoç, CHP'lilerle birlikte açıklama yaparak; “Tam anlamıyla linç girişimiydi, öldürme kastıydı. …Yapılan haince bir saldırıydı. Tamamen öldürmeye yönelik bir saldırıydı” dedi.

Geçmişte, Kayseri'de şehit cenazesinde saldırıya uğrayan dönemin Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın yapılan saldırı sonrası Tayyip Erdoğan’ın ziyaret ve saldırı hakkında bilgi aldığı fotoğrafa "Yumruk Terapisi" başlıklı manşet atanlar ve benzeri saldırıya maruz kalan Bekir Bozdağ’a saldıran kişiyi taltif edenler, Kılıçdaroğlu’na yapılan için; hep bir ağızdan “Alçak Saldırı” manşeti ve “Hain Saldırı” söylemleriyle iki yüzlü tavır sergiliyorlar!.. 

Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı tasvip etmiyoruz fakat saldırının nedenine bakarsak da, kaçınılmaz bir durum olduğunu görebiliriz!..

Öncelikle Kılıçdaroğlu’nun, “Hendekçi arkadaşlar”ının temsil ettiği PKK ve HDP’ye en başından yakın duruşu ve iyi ilişkilerinin olmasının yanı sıra, YPG’nin terör örgütü olmadığını söylemesi gazi ve şehit yakınlarının tepkilerine neden olmuştu. (Daha önce de şehit cenazelerinde protesto edildiğini belirtelim)

Seçim döneminde HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun seçilirse HDP oyları ile seçileceğini belirtip; “Mansur Yavaş da bilecek ki seçilmişse HDP oylarıyla seçilmiştir. HDP'lileri yok sayarak, siyaset yapamaz. …O da işte bizim gücümüzdür. Ekrem İmamoğlu seçilmişse bilecek ki o kentte yaşayan 3 milyon Kürt'ün oyuyla seçilmiştir” demesi ve PKK’nın siyasi temsilcisi HDP ile CHP’nin ortak hareketi, Kılıçdaroğlu’na duyulan öfkeyi iyice artırmıştı.

İllegal bir örgüt üyesi gibi, şehitler başta olmak üzere provokatif paylaşımlar yapan İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu da tepkilere neden olarak eklemeliyiz.

Bütün bunlara rağmen, haber vermeden cenazeye gitmek ki (“Emniyet’ ve ‘Jandarma’nın bilgisi vardı. Hatta Hulusi Akar'ın bilgisi vardı” açıklaması yapan CHP Grup Başkan Vekili Engin Özkoç ve Kılıçdaroğlu da dahil, yapılan açıklamaların ‘gerçeği yansıtmadığı’ ifade edildi!

Akkuzulu Mahalle Muhtarı Halil Gökmen, Çubuk Kaymakamlığı, Ankara Emniyet Müdürlüğü sözlü ve yazılı olarak yaptıkları ve basına yansıyan açıklamalarla CHP ve Genel Başkanı’nı yalanladı!..); saldırıyı tasvip etmesek de, ‘kaçınılmaz bir durum olduğunu’ görmek isteyene göstermektedir!..

Yener Kırıkcı'nın dayısı Yüksel Tuzcu da 1993 yılında Çukurca'da PKK'lıların düzenlediği saldırıda şehit olmuştu. Dayısı aynı kaderi paylaşan şehidin cenazesine bu şekilde gitmek için ya çok iyi niyetli ya provokasyon amaçlı ya da durduğu yeri ve söylediklerini idrak edememe gibi bir durum olması lazım!..

YPG’yi terör örgütü olarak görmeyen Kılıçdaroğlu, PKK-YPG’nin katlettiği şehit cenazelerine katılırken bu idraktan yoksunsa danışmanları da mı yoksun?!.

Ne yapacaktı şehit ailesi?!.

Çiçekle mi karşılayacaktı?!.

.

Ali Mevlüt Kaya, dikGAZETE.com

Twitter'da bizi takip edin: @alimevlutkaya , @dikgazete

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?