
YAŞAMA YANSIYANLAR…
“İnsanı daha fazla değerlerine önem vermekten alıkoyan neydi?..” diye kendimize sormalıyken korkar hale gelindi sorgulamaktan cevabından hoşnut olmayacağımız soruları sormaktan...
Bilahare kendin olabilme kavramını içimizdeki benliğe de sorgulatmama alışkanlığını da edindik zamane ki korkunç…
Görülmeyen ama bazen bilinçaltı endişelendiren bu gibi şeyler, duygusal olarak maneviyatımızı da zayıflatarak çevremize ne kadar duyarsız olduğumuzdur.
En anlamlı fikirler, genellikle derin bir can alıcı yaşantılar sonrası oluşur insanda… Çünkü geriye kalanlar kor olmuşcasına tekrar tekrar acı sonrası yeniden hortlayabiliyor ancak naif bedenimizden…
Küresel alanda toplumsal maneviyat erozyonuyla karşı karşıya gelmişiz ki hayatta kalma mücadelesinden gözler görmez, gönüller hissetmez olmuşuz yazık!..
Tek başlangıç sayısız yaşanan bu negatiflikleri geride bırakabilme özgüveniyle yeniden insanların tüm canlılarla saygı ve sevgi içinde karşılıksız birbirini benimsemeleridir.
Çevrenizden daha fazla tavsiyeler almak, daha hazırlıklı hale getirebilir. Her neye ilginiz varsa... İyi niyetle tavsiyeler verenler kadar ters tepebilecek tavsiyelere de hazırlıklı olabilmeliyizdir. Eğer akıl ve mantığımızı irademizle güçlendirdiğimizde olası en doğru kararlarla hedeflenene yönelenebileceğizdir. Kazananlar her daim önerileri eleyerek önemlileri ayıklayarak gerçeklik algısıyla kendisini olası engellemelere hazırlamalıdır.
Bilgelik zihninizde kendinden oluşan değildir. Ortaya çıkanlar yaşanılanların birikimidir ki başkalarının göremediğinin yansımasıdır. Son kitabımın başlığına “Yaşama Yansıyanlar” olarak karar vermemin sebebi de bu olmuştur. Yaşama yansıyan farkında olamadığımız o kadar fazla şeyler vardır ki maalesef bunların birçoğundan istifade edememekteyizdir.
Bilmediği şeyleri yeni yeni öğrendikçe farkına varabiliyor insanoğlu...
Cehaletinizle barış ve güven içinde olup, yaşam boyu öğrenmeye açık olmalısınızdır. Motive ederek kendinizi korkularınızla baş edebilmeyi öğrenerek bilinçaltı güç oluşturun zihninizde…
Başarılar, endişe ve korkularına kararlı, doğru adımlar atmayı alışkanlık haline getirmişlerdendir. Yaşama yansıyan verimlilik, büyüme, bilgelik, fırsatlar zarif performanslarla küçük şeyler büyük şeylere dönüştürülebilinir.
Basit aslında basit değildir.
Yaşama yansıyanlar şahane hatalarla da pozitif bakış açısı geliştirebilir. Doğru bilinen yanlışların analitik olarak göreceli uzun süreli projelerle kabullenebilinir şekil alınmasıyla denenmemiş yeni algılar oluşturulabilinir.
Cesaretlenerek denemekten vazgeçmeden mükemmelcilik ruhuyla inandığı şeyi hedeflemelidir. Korkularınıza yaklaşmayı rutin hale getiriniz.
.
Volkan Yaşar Berber, dikGAZETE.com