USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Ukrayna Ordusu’nda ölen bir kadın askerin annesinin anlattıkları…

Ukrayna Ordusu’nda ölen bir kadın askerin annesinin anlattıkları…
20-01-2024

Ukrayna Ordusu’nda ölen bir kadın askerin annesinin anlattıkları

MOSKOVA

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin (VSU) son aylarda içine düştüğü adeta içler acısı hal, Batı kaynaklarınca da çoktandır teyit edilen, açık bir gerçeklik durumunda.

Ukrayna Ordusu bünyesinde çok uzun süredir ne askeri araçlar ve farklı türde silahlar ne de mühimmat ve donanım-erzak yeter durumda.

Asgari teknik gerekliliklerin önemli bir kısmının karşılanamaması bir yana, ordu birimleri epeydir askerlerinin yeme-içme-barınma, vs. gibi en temel ve kaçınılmaz fiziksel ihtiyaçlarını dahi karşılayamaz haldeler.

Bunun dışında ise, VSU’da alkolizm ve özellikle de uyuşturucu kullanımının son derece yaygın ve tam anlamıyla kritik seviyelerde olduğu da sadece Rus ve Ukrayna medyasına defalarca konu olmakla kalmayıp, sayısız yabancı basın kaynağı tarafından da aylardır yazılıp çiziliyor.

Buna, yakın zamandan mütevazı bir örnek de Rusya Federasyonu’nun ünlü haber ajansı “Ria Novosti”nin muhabirlerine konuşan Ukraynalı bir askerin annesinin anlattıkları teşkil ediyor.

Ukraynalı askerlere korku güdüsünün kaybolması için alkol ve uyuşturucu veriliyor!..

Hayatını kaybeden Ukraynalı kadın bir askerin annesi olan kişinin, tanınmış Rus enformasyon ajansı Ria Novosti’nin temsilcilerine yaptığı çarpıcı açıklamalar arasında, kızının ölmeden önce kendisine aktardığı şu ifadeler var: “…Uyumamamız ve düşmememiz için bizlere alkol kullanıp, uyuşturucu haplar içmemiz teklif ediliyordu. Bu şekilde de uyku ihtiyacı kayboluyor ve korku geçiyordu…”

Gerçekten de ordu birlikleri arasında, bilhassa korku güdüsünün kaybolması için binlerce, belki de on binlerce askere hâlihazırda çeşitli uyuşturucu ilaçlar ve bağımlılık yapan maddeler verilmiş olması yüksek ihtimal olarak görülüyor.

Ölen genç kadının annesinin verdiği bilgilerin satır aralarında, Ukrayna Yönetimi’nin yaşamlarını yitiren askerlerin yakın akraba ve tanıdıklarına yönelik kolektif tavrına dair de tüyler ürpertici ayrıntılar fark ediliyor: “… Ölenlerin akrabalarına yönelik davranışlar, sanki bir duvara davranılır gibi. Eğer kişi kaybolmuşsa, ‘bu sizin sorununuz, arayınız’ deniyor…”

Teslim olmaya teşebbüs edeni kurşuna dizmeye hazır Ukrayna askeri birlikleri...

Ukrayna Silahlı Güçleri nezdinde gerçekten savaşmak istemeyen, dahası ilk fırsatta teslim olmayı arzu eden azımsanmayacak sayıda bir kitlenin olduğu çok uzun süredir bilinen yaygın bir gerçek.

Rus tarafına bu şekilde geçen binlerce Ukrayna askeri, bunun net ve tartışmasız bir kanıtını oluşturuyor.

Ukrayna’da henüz 2022 yılından itibaren üst üste ilan edilen askeri seferberlikler kapsamında, yüz binlerce yetişkin erkeğin, iradelerine aykırı bir biçimde, zorla silaha alınmak suretiyle cephe hattına gönderildiği çoktandır bir sır değil.

Ria Novosti’ye şok edici beyanatlarda bulunan şehit annesi kadın, bu hususta da yiten kızının son tanıklıklardan hareketle kendisine anlattıklarından çok dikkat çekici şeyler aktarmaya devam ediyor: Onlara teslim olmaları önerilmiş. Teslim olmamışlar çünkü hemen arkalarında, böyle bir şeye cüret etmeleri haline onları doğrudan olay yerinde kurşuna dizmeye hazır askeri birlikler yer alıyormuş. Bu şekilde ölmek de nedir böyle?!..”

.

Okay Deprem, dikGAZETE.com

https://ria.ru/20240117/vsu-1921884825.html

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?