USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Tuncay Özkan’dan gündeme gelme hakareti!..

Tuncay Özkan’dan gündeme gelme hakareti!..
31-08-2024

Tuncay Özkan’dan gündeme gelme hakareti!..

CHP Milletvekili Tuncay Özkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasını bahane ederek akla, edebe, ahlâka uygun olmayan ve makama da saygısızlık olan hakarette bulundu!..

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Tuncay Özkan’ın hakaretinden sonra hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu ve “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a sosyal medya üzerinden hakaret eden ve iftira atan İzmir Milletvekili Tuncay Özkan hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştır” dedi.

AK Partili bazı isimlerden Özkan’a tepki gösterilip cevap verildi!..

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Züppe” diye hakaret eden Tuncay Özkan’a en ağır cevabı AK Parti Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı verdi.

Nazırlı, sosyal medya hesabından; O**spu çocuğu ile o**spunun çocuğu arasında büyük fark vardır. Müptezel Tuncay Özkan'ın söyledikleri ancak or**spu çocuğundan çıkabilir ifadelerini kullandı.

Milletvekilinin bu küfrünü kabul edilemez buluyor ve bu küfrün Özkan’ın ekmeğine yağ sürdüğünü de belirtmek istiyoruz!

Neden yağ sürdüğüne gelmeden önce; Adalet Bakanı Tunç’un açıklamasından sonra haber siteleri, “Kenan Evren’in 340, Turgut Özal 207, Süleyman Demirel 158, Ahmet Necdet Sezer 163, Abdullah Gül’ün 848” dava açtığı şeklinde bir haber paylaşıp,

Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk dönem için 6033 dava açtığı; 2022 itibarıyla sanık sayısının 16.753’e ulaşmış olduğu üzerinde durup, Erdoğan öncesi cumhurbaşkanlarının tarafsız(!) olduğunu gözardı ederek bir nevi Özkan’a destek çıktılar!..

Ekmeğine yağ sürdü’ye gelince…

Tuncay Özkan, Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisini CHP’ye kabul edeceğini belirttiği tarihe kadar daha çok para-şöhret peşinde koşup, trübinlere oynamaya çalışan ve olaylarla gündeme gelmeye çalışan bir adamdır!

Mesela, Aydın Doğan’ın söylediğine göre; askerlerin tavsiyesiyle(!) Kanal D’nin başına getirlemesi ki; bu isim, Levent Göktaş’tır… Muhabere albay Levent Göktaş, bir suikaste kurban giden Necip Hablemitoğlu cinayetinin zanlılarındandır aynı zamanda!..

Tuncay Özkan’ın, ‘Biz kaç kişiyiz’ hareketi ve parti kurması filan…

2018 yılında, geçmişe dönük olarak Tuncay Özkan hakkında yazan Celal Eren Çelik’in yazdıkları, Özkan’ı, daha iyi anlama açısından katkı olacaktır:

“Aydın Doğan, Tuncay Özkan'a her geçen gün daha çok güvenedursun, Tuncay Özkan için manevi değerlerin hiç bir önemi yoktur ve Vefa sadece İstanbul'da bir semt adıdır... Zira el altından Mehmet Emin Karamehmet ile görüşmektedir... Tuncay Özkan, 5 milyon dolara "babasını" satar... Kendisi rakamı 2 milyon dolar olarak söylese de, ne kadara satıldığını anlamak isteyen Aydın Doğan, rakamın 5 milyon dolar olduğunu öğrenmiştir ve bunu da "yakın çevresine" açıklamıştır...

Tuncay Özkan, Karamehmet’in Show TV grubuna geçer geçmez "Babası gibi olan, baba-oğul oldukları" Aydın Doğan aleyhine bir yayın yağmuru başlatır... Aldığı paranın hakkını vermektedir... Ama Tuncay Özkan'ın gözü yükseklerdedir... Önce kendi kanalını kurmak, sonrasında ise, siyasette "En tepeye çıkmak" hırsı ile yanıp tutuşmaktadır... Kısa süre sonra 2004 Kasım'ında Karamehmet'i de yarı yolda bırakıp istifa edecektir... Kendi kanalını kurma hayalindedir... Çalışmalara hemen başlar, bu kanal asıl amacı olan siyasal kariyeri için hayati önem taşımaktadır... İlk durak televizyon kanalının lisansı için "Ricacı" olunacağı "has adamı" olduğu eski Başbakan Mesut Yılmaz olacaktır... Mesut Yılmaz'ın evinde özel bir toplantı yapılır... Kanalın lisansı için Yılmaz'dan yardım talep edilirken, eski başbakan kendisi yardımcı olamayacağını söyler... Ama bir işaret de vermeyi ihmal etmez... İstikamet Edirne olacaktır... Edirne'nin köklü ailelerinden birisi (ismi bizde saklı), ellerinde bir kanal lisansı tutmaktadır... İşte KANALTÜRK'ün lisansı o lisans olacaktır... Aileye 1 yıl içerisinde ödenmek üzere çekler verilir... Ama aileye hiç bir zaman düzenli ödeme yapılmaz... Aile adeta canından bezecektir!..”

Televizyon kurulur… Daha sonra zarar edince, FETÖ’cü Akın İpek, KanalTürk’ü alır!..

Uzatmayalım…

Kemal Kılıçdaroğlu’nu ikna ederek CHP milletvekili olduğu gibi, basın işlerine de bakınca, sürekle gündemde kalma istediği ortam da oluşur!

Hatta başka işler yaptığı da anlatılır…

CHP’nin Menemen Belediye eski Başkanı Serdar Aksoy (*); Tuncay Özkan’ı FETÖ’cülerle iş tutmakla suçlar ve nasıl vekil olduğu konusunda da açıklamalar yapar. Ardından da kendi partisinin en tepesindeki siyasetçilerin bir belediyeye nasıl çöktüğünü şöyle anlatır:

Ankara'da Levent Göktaş ile görüştüm. Bana 'Tuncay Özkan'ın senden bazı talepleri olacak' dedi. AND Asansör firmasına iş vermemi istediler. ANKA ve KRT için her ay para talep ettiler. Bizi haraca bağladılar!..”

Tuncay Özkan’ı 40 yıldır tanıdığını söyleyen Soner Yalçın ise şu satırları yazmıştır: “Tuncay Özkan’ı kırk yıldır tanırım. Her bilgisiz gibi kurnazlıkla taçlandırdığı bitmek tükenmez kişisel hırsı son yıllarda ülkeyi hep geriyor.

Dediği gibi Erdoğan “züppe” mi?

… İlgisi yok.

Peki “züppe”, Tuncay Özkan’a benziyor mu? Kırk yıllık arkadaşım ne diyeyim şimdi? Söz insanın aynasıdır...”

2015’ten bu yana CHP milletvekili olan Tuncay Özkan, Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığı kaybetmesiyle birlikte gündeme geleceği ne varsa kaybetti ve partideki itibarı da yerle yeksan oldu!..

Kimseye de yaranamıyordu!..

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret etmesinin tek sebebi, CHP’nin yeni yönetiminin gözüne girip, koltuk kapmaktan başka bir şey değildi!..

AK Parti Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı’nın, ekmeğine yağ sürüp, dolaylı destek vermesi de hiç bir işe yaramadı!..

.

Ali Mevlüt Kaya, dikGAZETE.com

(*) 

.

.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?