USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Teğmenler!..

Teğmenler!..
07-09-2024

Teğmenler!..

Türk Silahlı Kuvvetleri tarihinde ilk defa Kara, Hava ve Deniz Harp okullarının birincileri kadın teğmenler oldu...

Diplomalarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alan Kara Harp Okulu'ndan Teğmen Ebru Eroğlu, Hava Harp Okulu'ndan Teğmen İkra Kuyumcu ve Deniz Harp Okulu'ndan Teğmen Şeyda Yıldırım, eğitimlerini birincilikle tamamlamışlardı.

Mezuniyet töreni sonrası Kara Harp Okulu birincisi Teğmen Ebru Eroğlu öncülüğünde “Mustafa Kemal'in askerleriyiz” diyerek, kılıç çekip, yemin eden teğmenlerin davranışları gündem oldu…

Siyasetçilere geleceğiz ama özellikle sosyal medya kullanıcılarının iki tarafın paylaşımlarından noktasına virgülüne dokunmadan birkaç alıntı yapalım!..

@serpilgl27: Türk askerinden korktukları kadar Allah’tan korksalardı şimdi ülkemiz daha yaşanır durumda olurdu.

@KerkSad: Tegmenlerin mezuniyet töreninde. Rahatsız olanlara sormak isterim. "Atatürk'ün askerleriyiz" diyen tegmenlerden niye rahatsız oldunuz. Bu güzide tegmenler hepimiz BOP eş baskanlarıyız diye mi bagirsalardi yoksa IŞİD bayrağı ile Şeriat İsteruk diye mi bagirsalardi. Utanın utanın.

@Buse_Dnzz: Türk milletinin gözbebeği Teğmenlerden rahatsız olanlara dikkat edin Ergenekon kumpasında fetöye destek verip arkasından ağıt yakanlardı. Bunlar açılım denen ihanet sürecinde Apo denen bebek katiline hayran olanlardı. Bunlar varya bunlar müslüman mintanı giymiş şeytanlardır.

@Slmyagmur: Teğmenler iyi niyetli ama kendisiyle fikir ayrılığında olan Müslümanlar kötü niyetli öyle mi? Bu ikircikli tavrı onaylayan cahil değil, net olarak kötüdür.

@turkoloji_g: Teğmenlerin tek bir vuruşıyla ikiye ayrılacak büllükler teğmenlere sövüyor Ulan İslamcılar Alayınızın erkeğini bir araya toplasak bir Ebru Teğmen etmezsiniz Ebru teğmen sizi bir bakışıyla paramparça eder G*tveren düzmece karpuzlar sizi!

@kurtaricimizMKA: Adalet Bakanı Tunç efendi, teğmenlerin yemininden rahatsız olanlar kimler biliyorsun. Tarikatlar, Cemaatler, Hain ve Yunan tohumlarıdır. Asla geniş bir kesim değil,3-5 çapulçudur. Teğmenlerin ağzına, yüreğine sağlık.

@kulaguhan: Harp okulundan mezun olan Teğmenler, Atatürk’ü ve Türklüğü bu topraklardan silme hevesinizi yıktı geçti, bunun acısı size bin yıl yeter.

@TayyarTurkes: Teymen iken kılıç kaldıran.! General olduğunda ne yapar.! Diplomaları alınmaz ise vay bu milletin haline..

@UnionProgress1: Amq çocuğu daha teğmen yazmasını bilmez 40bin takipcisi var

@1923beyazturk: Atatürk düşmanlarını köpek leşi gibi yerlerde sürükleyeceğiz

@mehmet_koch: Pazartesi günü hiçbiri o kışlanın kapısından içeri alınmamalıdır.

@KaanDemirsoyyy: Sen kimsin lan burasi Atatürk ün Türkiye Cumhuriyeti defolun çölünüze bedevi seviciler

@clairdelunexq_s: Siz yunan bakanı mısınız sayın Tunç.? Biz Türkler hiç rahatsız olmadık. Blakis gurur duyduk.

@cemkucuk55:

“Mustafa Kemal’in askerleriyiz” muhaliflerin kullandığı dildir. Kabul edilemez. 1960 darbesine giden süreç 1954’de iki yüzbaşının sucuklu yumurta yemesiyle başlamıştı. Demokrat Parti bu gelişmeleri hafife almış, bedelini ağır ödemişti. AK Parti gereken soruşturmayı ivedilikle

@cagataycetinn: Neyzen Tevfik diyor ki: "Geldikleri gibi gitmediler; kimi itini bıraktı, kimi bitini. Kimi de piçini bıraktı!.. Yoksa bu kadar şerefsizin bizden olması mümkün değil! Teğmenlere saldıran en net hür orospu evladıdır.

@muzakeratyayin: Bu teğmenlerin behemehal TSK ile alakalarının kesilmesi Derdest edilmesi ve darbeye tam teşebbüs ile orduya siyaset karıştırmaktan yargılanmaları gerekir.

@milliyetcizafer: Fetö artıklarını, siyasal islamcı arap kırıntılarını ve etnik bölücü eşeklerin uykusunu kaçıracak kâbusu olacak nefeslerini kesecek Türk Subayları burada!

Siyasete gelince, şunu atlamayalım…

Önceki hafta yazdığımız, “Geri zekalısınız” eleştiri mi?!. (*) başlıklı Dilruba Kayserilioğlu yazısından yola çıkarak örnekleyelim...

İzmir’de, sokak röportajında konuşan Dilruba, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ‘tek adam’ ve ‘darbeci’ olarak suçlarken, kendisine oy verenlere de; “Destekleyenlere de şunu söylemek istiyorum: Geri zekalısınız!.. Bütün özgürlük haklarınızı tek bir kişiye teslim ettiğiniz için, Allah’tan da üstün tutup ona taptığınız için, sosyal medyanın kapatılmasını desteklediğiniz için, hayvanların katledilmesini desteklediğiniz için hepiniz beyni emcüklenmiş birer geri zekalılarsınız!.. Bu söylediklerimin hiçbir şekilde kesilmesini de istemiyorum!..” demişti.

Sonra tutuklandı…

Bir kesim ve bazı siyasiler tutuklanmasını desteklerken, diğer kesim, tutukluluğuna itiraz edip, ağır eleştiriler getirerek, “saray mahkemesi” türü çıkışlar yaptılar!..

Ve iki karşıt düşünce çatışması oldu!

O zaman, “eleştiri, hakaret ve küfrü ayırmak lazım…” diyerek, şunu sormuştuk: “Başka bir partinin genel başkanına ve partiye oy veren seçmenlere aynı sözleri söylese, söylemin muhatapları şu anki tavır içinde olurlar mıydı, sormak gerekir?!.”

Bunu henüz bilmiyoruz ama Dilruba’ya destek oldular!..

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Dilruba Kayserilioğlu’nu Aliağa Cezaevi’nde ziyaret etti…

Serbest bırakılınca da, İzmir'de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında Dilruba, protokolde yer aldı…

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in yanında oturması ve Özel'in, Dilruba'yı, “Kendisine geçmiş olsun diyorum… İyi ki varsın, seni seviyoruz” diyerek alkışlatması da, halkı gruplaştırmanın göstergesi oldu!..

Siyasette muhafazakâr kesimden bazılarının teğmenler olayında temkinli davranması, bu ayrımı bitirmedi ve tıpkı Dilruba Kayserilioğlu’nda olduğu gibi, fanatik iki kesimin de birbirlerine ağıza alınmayacak küfürler etmesine kadar gitti!..

Bir siyasetçi de çıkıp; “teğmenlerin yaptığı suçsa Milli Savunma Bakanlığı gereğini yapar; suç değilse söyleyecek bir şey yok! Temkinli olalım” demedi!

Bunun yerine Atatürkçü-Atatürk düşmanı üzerinden ithamda bulunulurken, fanatikler de bundan istifade, açtılar ağızlarını, yumdular gözlerini!..

İki taraf da aynı yola sapınca, bize de, Musa Eroğlu ya da Yıldız Tilbe’den “Kime ne söyleyim, kime ne deyim” türküsünü dinlemek kaldı!..

.

Ali Mevlüt Kaya, dikGAZETE.com

(*) https://www.dikgazete.com/yazi/mesih-gelmeyecek-yeseya-ve-hezekiel-deki-kehanetler-gerceklesmeyecek-yenileceksiniz-7130.html

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?