USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Tarih bu MGK’yı unutmayacak!..

Tarih bu MGK’yı unutmayacak!..
12-08-2023

TARİH BU MGK’YI UNUTMAYACAK… 

Asil Türk Milleti’nin önünde başımı gururla öne eğiyorum.

9 Ağustos 2023 tarihli Milli Güvenlik Kurulu toplantısını asla unutmayacağız.

Nasıl unutalım ki?

Türk Silahlı Kuvvetleri tarihinde ilk kez bir Kuvvet Komutanı, emekliliği öncesinde, en son getirildiği makam için cumhurbaşkanına minnetlerini sundu.

Bu sahne yaşanırken, bizim gibi geçmişi bilen, TSK’nın erinden Generaline, o vakur dönemlerini hatırlayan, Cumhuriyet ve Atatürk sevdalılarının da gözleri doldu yalan yok.

Yaşar GÜLER’in Milli Savunma Bakanlığı’na getirilmesi üzerine boşalan Genelkurmay Başkanlığı görevine vekaleten atanan Kara Kuvvetleri Komutanı Musa AVSEVER, Yüksek Askeri Şura toplantısında yaş haddinden emekliye sevk edilince, Genelkurmay Başkan Vekili sıfatıyla katıldığı son MGK toplantısında, “bir subayın gelebileceği en üst seviyeye geldim. Size teşekkür edip sarılmak istiyorum” diyerek Cumhurbaşkanı ERDOĞAN’a sarıldı ve tüm salonu hüzne boğdu.

Kameralar önünde gerçekleşen bu sahnede AVSEVER’in gözleri dolarken, bizim de burnumuzun direği sızladı.

AVSEVER Paşa “en üst seviyeye geldim” derken, 5 Haziran’da vekaleten atandığı ve 30 Ağustos’ta sona erecek olan, 3 aylık Genelkurmay Başkanlığı makamını kastediyor.

Hani Yaşar GÜLER Milli Savunma Bakanlığı’na getirilmese asla ulaşamayacağı ve dahası “en üst seviye” olarak yanlış bildiği makam.

Allah’ın işini görüyor musunuz?

Tam da konu gündemdeyken, altı kınalı kuzu, altı vatan evladı, erinden teğmenine altı Kahraman Türk Askeri, AVSEVER Paşa’ya askerlikte gelinebilecek en üst seviyenin ne olduğunu, vatan uğruna şehadete ererek gösterdi.

Paşa, Paşa!

Senin birilerine minnet duyarak geldiğini sandığın, aslında hiç gelmediğin ve asla da gelemeyeceğin askerliğin en üst makamına, bu altı aslan parçası, hem de hiç kimseye minnet etmeden, ağlayarak değil gülerek erişti.

Kime ne anlatıyorsun sen?

Bir Ordu Komutanı olarak senden, bulunduğu makama sanki ihsan ve lütufla gelmiş de bunun minnetini ödüyormuş görüntüsü vermek yerine, Mustafa Kemal’in bir askeri olarak, karşındaki Cumhurbaşkanı’na sert bir topuk selamıyla, “Mensubu olduğum Türk Milleti’ne ve onun bağrından çıkmış Türk Ordusu’na şükranlarımı sunarım” demeni beklerdik.

Ha bu arada, yakında olası bir milletvekilliği, Bakan Yardımcılığı, Bakanlık, hadi biraz daha gerçekçi olalım Genel Müdürlük gibi bir görevi teklif edilse dahi sakın ola kabul etmeyin.

Kabul edip de gözümüzdeki yerinizden daha da aşağıya düşmeyin.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti

Var olsun Türk Milleti.

.

Yener Bozkurt, dikGAZETE.com

-Bağımsızlık Partisi Genel Başkanı- 

.

.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?