USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Sayın Mustafa Destici'nin sözleri Kafkas, Balkan ve Kırım göçmeni aileleri incitiyor!

Sayın Mustafa Destici'nin sözleri Kafkas, Balkan ve Kırım göçmeni aileleri incitiyor!
17-06-2024

Sayın Mustafa Destici'nin sözleri Kafkas, Balkan ve Kırım göçmeni aileleri incitiyor

Bir süre önce BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, geçmiş yıllarda Türkiye'ye sığınan Kafkas ve Balkan ailelerinin çocukları İslam düşmanlığı yapıyor şeklinde gündemle alakasız bir açıklamada bulundu.

Gündemle alakasız, çünkü Türkiye'de yaşayan hiçbir Kafkas ve Balkan göçmeni ne bugün ne de geçmişte İslam düşmanlığı yapmadılar.

Kaldı ki ne Türkler ne de Müslümanlar yalnızca Anadolu'da yaşayan bir nüfus değildir. Hem Türkleri hem de Müslümanları ayrı ayrı incelersek; çok geniş bir coğrafyadan söz etmiş oluruz.

Sayın Destici, milletin ayrıştırılmasını doğru bulamadığını belirtirken kendisi ayrıştırma yapmakta ve bu ülkenin temel yapıtaşları olan Kafkas, Balkan ve Kırım göçmeni aileleri açıkça hedefe koymaktadır.

Öte yandan 28 Şubat sürecine de atıfta bulunan Destici ve onun gibilerin 28 Şubat mağduriyeti nedense bir türlü bitmemekte; ülkenin kurucu değerleri olan Atatürkçülük ve Milliyetçiliğe sıkı sıkıya bağlı Kafkas ve Balkan göçmenlerine saldırması da manidardır.

... İslam düşmanlığı yapanlara açıkça sesleniyorum; eğer Müslüman değilseniz bunu açıklayın ve sizi azınlık statüsüne koyalım ve ona göre muamele yapalım..." (*) açıklamasını yapan Sayın Destici'ye Kafkaslar ve Balkanlardan göç eden Kırım Tatarları olarak sesleniyoruz:

Bu yanlıştan dönün!

Biz Kırım Tatarları ile birlikte diğer Kafkas ve Balkan göçmenleri, ezelden beri ne “Türk değiliz” ne de “Müslüman değiliz” gibi açıklamalarda bulunmadık.

Şunu da unutmamalıyız: Kafkasya ve Balkanlardaki halklar, zorla değil; kendi tercihleriyle Müslüman oldular. Biz böyle bir toplumdan geliyoruz.

Yalnızca Osmanlı değil; bütün Türk tarihinin mirası olan geniş Kafkas ve Balkan toplumunun bu şekilde anılması, geçmişte büyük acılar ve sürgünler yaşamış bizleri rahatsız etmektedir. Kafkas ve Balkan göçmeni aileler, tıpkı geçmişte olduğu gibi, Cumhuriyet’e de köklü tarihsel ve kültürel bağlarla bağlıdır.

Anadolu’ya göç etmiş Kafkas ve Balkan göçmeni ailelere ve fertlerine bu şekilde saldırmak, yüce Türk milletini ayrıştırmaktır. İslamcılık adına milliyetçilik maskesiyle bu çıkışta bulunmak, toplumu provoke etmektir.

Bilindiği gibi hem kendi partisi bünyesinde hem de içerisinde bulunduğu ittifaktaki diğer iktidar partilerinde birçok Kafkas ve Balkan göçmeni bulunmaktadır. Bu partilere oy veren Kafkas ve Balkan göçmenleri de vardır. Üstelik kendisi Eskişehirlidir. Güzide şehrimiz Eskişehir, Kafkas, Balkan ve tabii ki Kırım göçmenlerinin yoğun olduğu, İstiklal Harbinin yapıldığı topraklardır. Modern Cumhuriyetimizin aynasıdır.

Sayın Destici'nin yaptığı talihsiz açıklamalarını Türk Milleti kadar hemşehrilerine de izahı zaruridir.

Sayın Destici, tekrar ediyoruz: Bu yanlıştan dönün!

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

.

Ünver Sel, dikGAZETE.com

-Kırım Tatar Kültür Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı, Kırım Kalkınma Vakfı Başkanı, Uluslararası Kırım Dostları Derneği Başkanı-

https://www.dailymotion.com/video/x90gzsi

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?