USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Şahıs üzerinden İslam’a saldırı!..

02-05-2020

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ı, ‘Başkan’ olarak atandığında eleştirdiğimiz gibi, ‘tek başına teravih namazı nasıl kılınır’ı anlattığı için de bir önceki yazıda eleştirmiştik.

Fakat verdiği ‘Cuma Hutbesi’nde; “Ey insanlar... İslam, zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lutiliği, eşcinselliği lanetliyor. Nedir bunun hikmeti? Hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesidir bunun hikmeti. Yılda yüz binlerce insan gayrimeşru ve nikahsız hayatın İslami literatürdeki ismi zina olan bu büyük haramın sebep olduğu HIV virüsüne maruz kalıyor. Geliniz, bu tür kötülüklerden insanları korumak için birlikte mücadele edelim” dediği için hakkında suç duyurusunda bulunulunca, şaşırdık…

Ali Erbaş, kendisinden bir şey söylemiyordu… 

Tevrat’ın İncil’in Kur’an’ın yani Allah’ın yasakladığı hatta ‘yaklaşmayın’ dediği büyük günahlardan bahsediyordu!

Kur’an’dan, Allah’ın sözlerini okuduğu için suç duyurusunda bulunulması elbette şaşılacak bir durumdu!.. 

İHD Ankara Şubesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Nefret suçlarını, ayrımcılığı, toplumsal cinsiyet eşitsizliğini önlemek devletin görevidir. Açıkça suç işleyen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hakkında suç duyurusunda bulunuyor ve Diyanet İşleri Başkanlığı görevinden alınarak hakkında soruşturma başlatılması için gerekli tüm kurumları görevini yapmaya çağırıyoruz” deniliyordu!

Ardından benzeri suçlamalarla Ankara ve İzmir Barosu’ndan kınama geldi…

Yetmedi, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen; “…Ayrıştırıcı ve nefret suçlarına adeta gerekçe yaratan bu söylemi ve dini duyguları kullanarak bunu yapanları kınıyorum” şeklinde tepki gösterdi.

O da yetmedi, bir başka Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak yaptığı açıklamada; “İnanç sahiplerinin, inançlarını dile getirme hakkı vardır. Ancak bunu dile getirirken, birilerinin yaşam tarzı üzerinden nefret dilini kullanarak, düşman yaratarak bunu yapmamaları gerekiyor. Bu birilerini düşmanlaştırmak ve toplumu bölmektir” diyerek, Ali Erbaş’ı kınadı!..

Yukarıda, şaşırdığımızı yazmıştık… 

Ali Erbaş, İslam’da sabretmeleri tavsiye edilen, sabreden ve ‘hünsa’ olarak isimlendirilen eşcinselleri de içine katarak bir açıklama yapsaydı, o zaman şaşırmaz farklı şeyler söylerdik. Fakat yapılan açıklamada, ‘zinayı, Lutiliği, eşcinselliği’ fili olarak yapanlar gündeme getirilmiştir.

Dolayısıyla Ali Erbaş, doğru bir uyarı yapmıştır…

Bu arada; bir kısım insan da; bu olaylara ana sebebin “İstanbul Sözleşmesi” olduğunu ve bir an önce bu sözleşmenin iptal edilmesi gerektiğini konuştular ve yazdılar.

Dikkate almak lazım…

Netice itibariyle geçmişte “Velevki ibneyiz” pankartı taşıyan ve "eşcinselliği-Lutiliği savunan” LGBT derneklerinin yaptığı aşırılıklarda, genel olarak çok sayıda homoseksüel olduğunu görmüştük.

Son durumla ortalıkta bir o kadar ibne olduğunu da görmüş olduk!..

.

Ali Mevlüt Kaya, dikGAZETE.com

Twitterda bizi takip edin: @alimevlutkaya  @dikgazete

Şahıs üzerinden İslam’a saldırı!..,Şahıs, üzerinden, İslam’a, saldırı!..,Ali, Mevlüt, Kaya, @alimevlutkaya, yazdı..., #AliMevlütKaya, @DIBAliErbas, @diyanetbasin, @faikoztrak, @gokcegokcen142 ,

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?