USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Rusya'nın en zengin Yahudisi ile Rus Dış İstihbarat Başkanını aynı masaya oturtan Türk kim?

Rusya'nın en zengin Yahudisi ile Rus Dış İstihbarat Başkanını aynı masaya oturtan Türk kim?
29-07-2024

-God Nisanov ile Bayramov aynı masada

Rusya'nın en zengin Yahudisi ile Rus Dış İstihbarat Başkanını aynı masaya oturtan Türk kim?

Azerbaycan Türklerinden Envar oğlu Elvan Bayramov kimdir?

Azerbaycan'ın Kirovabad/Gence şehirli Elman Bayramov 1956 yılı doğumlu. Annesi ögretmen babası bir tekstil fabrikasının çalışanıydı Elman Bayramov; 10. sınıfı bitirdikten sonra Sovyet Ordusuna alındı.

Önce Pskov'a, ardından çavuş olarak Karelya'ya gönderildi. Oradan 279. alay ile 1977 yılinda Moğolistan'a intikal etti. Communist Party of the Soviet Union üyesi olunca, yüksek polis okuluna girdi. SSCB İçişleri Bakanlığı'na bağlı Moskova Yüksek Hukuk Akademisini 1985 yılında yüksek derece ile bitirdi.

Mezuniyet sonrası uzmanlık alanında kıdemli dedektif olarak çalıştı ve evlendi. 14 yıllık görev hayatında, binbaşı rütbesine yükseldi ve 1989 yılındaki istifasının ardından özel sektöre geçti. Polis binbaşı Elman Bayramov; özel sektörde Rusya'da  stratejik bir sektörde alkollü içeceklerde uzmanlaştı. Kremlin Vodka markası adında ticari bir şirket açtı.

En büyük oğlu babasının yolundan gitmiş., Savcılık Enstitüsü'nden mezun. İkinci oğlu Moskova Kriminal Soruşturma Dairesi'nde çalışıyor. Kızı ise Moskova Devlet Üniversitesi'nden uluslararası ilişkilerden mezun.  Evli ve İngiltere'de yaşıyor.

Alkollü içeceklerin Rusya'da stratejik önemi var!..

Halen alkollü içecek üretiminde uzmanlaşmış Rusya ve Azerbaycan'da tanınmış sanayici-şarap üreticisi MOSAZERVINZAVOD CJSC'nin, 1997'den beri genel müdürü, Adı geçen işletme, en yüksek kalitede 27 çeşit ürün üretiyor.

Mosazervinzavod Anonim Şirketinin ana faaliyet alanı votka, viski, brendi, cin, likörler vb. damıtılmış alkollü içeceklerin üretimi. Mosazervinzavod, JSC ayrıca 12 alanda daha faaliyet göstermektedir. Kayıtlı sermayesinin büyüklüğü 81.360.000 ruble.

Alkollü içecekler, özellikle votka, Rusya'da tarihi ve kültürel bir öneme sahip. Rusya'da votka, günlük yaşamda ve kutlamalarda önemli bir yer tutar. Bu içeceğin üretimi ve tüketimi, Rus kültürünün ve ekonomisinin bir parçası olduğu gibi  yrıca, alkollü içecekler devlet için önemli bir vergi gelir kaynağı.

Rusya'da alkollü içecek sektöründe büyük oyuncular genellikle devlet desteğiyle faaliyet gösterir ve bu da onların stratejik önemini artırır. Şirketin üretim kapasitesi, piyasa payı, ürün kalitesi ve ekonomik etkisi gibi faktörler göz önde bulundurularak, Rus emniyet teşkilatlarında 14 yıl çalışan Albay rütbeli Elvan Bayramov’un yöneticisi olduğu Mosazervinzavod Anonim Şirketi’nin   stratejik önemi daha iyi anlaşılabilir.

Mosazervinzavod deyip geçmeyin! Naryshkin ile God Nisanov’u aynı masada buluşturuyor!..

Sizlere daha önce Rusya genelinde “Gayrimenkulün Kralı” olarak tanınan, Moskova'nın her yerinde yaklaşık 14 milyon metrekarelik bir mülkün sahibi, 24 Nisan 1972'de Azerbaycan'ın Yahudi yerleşim yeri Krasnaya Sloboda'da doğmuş Yahudi asıllı bir Rus milyarder God Semenovich Nisanov hakkında bilgi vermiştim. Krasnaya Sloboda; Azerbaycan'ın kuzeydoğu Guba/Kuba bölgesindeki tamamı Yahudilerden müteşekkil.

Nisanov, Eylül 2014'te 115 ülkeden topluluklar tarafından Dünya Yahudi Kongresi'nin başkan yardımcılığına seçilmiş birisi. Dağ Yahudileri Derneği'nin direktörlüğünü de yapıyor. Amatör bir dalgıç ve at yetiştiricisi Nisanov; Arapça, Türkçe, Rusça, İbranice, İngilizce ve Farsça olmak üzere altı yabancı dil biliyor.

İngilizce ve Fransızca bilen, Rusya Dış İstihbarat Servisi Başkanı Sergey Narışkin’inden söz edelim. Bilmeyenler için söyleyeyim; Sergey Yevgenyeviç Narişkin, Rus dış istihbarat servisinin başına atanmadan önce Rusya parlamento alt kanadı Duma Başkanı’ydı. 22 Eylül 2016’da Rusya lideri Vladimir Putin, uzun süredir birlikte çalıştığı Sergey Narişkin’i dış istihbarat servisi SVR’nin başkanlığına getirdi. Narişkin, daha önce Putin’in özel kalem müdürlüğünü yapmıştı.

Sergey Yevgenyeviç Narişkin Tatar mı?

Sergey Yevgenyeviç Narişkin’in Tatar asıllı olabileceği uzak bir ihtimal sayılmaz. “Rus’u kazı, altından Tatar çıkar”Rus atasözü, muhtemelen Sergey Yevgenyeviç için de geçerli.

Rus isimli Sergey Yevgenyeviç’in soyadında yer alan "Narıs" eski Tatar isimlerinden. ‘Narış’ güçlü erkek anlamında. Narişkin; eski Naryshkin soyundan gelenler gibi de bir mana içeriyor. Sergey Yevgenyeviç Narişkin’in; 1240 -1430 yıllarına uzanan aile geçmişi, Rus Çarlarından bile daha köklü.

Koskoca Rusya Dış İstihbarat Servisi Başkanı Sergey Narışkin, Godnisanov'un sahibi olduğu 'Otel Ukrayna /Radisson Royal Hotel Moscow'un kapalı bölme özel yüzme havuzundan yakın zamana kadar çıkmıyordu. Rus medyasının diline düşünce biraz ara verdi. Radisson Royal Hotel Moscow'un bir katı tamamen Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in ilk kızı Leyla Aliyeva'ya ait.

Naryshkin'in Rusya'daki Azerbaycan diasporası ile yakın ilişkisi…

Pandemi sürecinde Naryshkin'in haftada birkaç kez Nisanov'un ofisine gidişi, Rus basınında yer almıştı. Üstelik o sırada Azerbaycan büyükelçiliğinin diplomatik arabasıyla bir adamın oraya girip çıktığı haberlere yansımıştı.

Araştırma neticesinde Azerbaycan büyükelçilik arabasında seyahat eden kişinin Elman Bayramov olduğu anlaşılmıştı. Elman Bayramov, Azerbaycan Başbakan Birinci Yardımcısı Yagub Eyyubov'un vaftiz babası ve Nisanov'un yakın arkadaşı olduğu ortaya çıkmıştı. Nisanov’un kızı Yagubov'un oğluyla evli.

İ. Rahimov

God Nisanov ile Azerbaycan’ın onursal bilim adamı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile üniversite yıllarına dayanan dostluğu bulunan İlham Rahimov ortaklar. Bu şu demektir, Rusya Federasyonu başkanı Vladimir Putin’in sağı solu Azerbaycanlılarla dolu.

Bu ilişkiler ağı Naryshkin'in Eyyubov'un ailesiyle yakın ilişkileri olduğunu gösteriyor. Eyyubov'un vaftiz babası, Moskova'da iş yapan işadamı Elman Bayramov ile Sergey Naryshkin'in Rublyovo- Uspensky karayolu üzerinde bulunan yazlık evlerinin yan yana komşu olmasına ne demeli?

Zaten Naryshkin'i Yahudi asıllı Azerbaycanlı milyarder God Nisanov'la tanıştıran kişinin Elman Bayramov olduğu her üç ismi yakinen izleyenlerin malûmu. Ve o zamandan beri Naryshkin sık sık Nisanov'un ofisine geliyor, onun konuğu oluyor.

Rus istihbarat şefinin Nisanov'un "Gulfstream G65" adlı özel uçağını da kullandığı bildirildi. Kızı Veronika Naryshkina, Nisanov'un uçağıyla Bakü'ye uçtu. Nisanov tarafından işe alındı. 30'uncu yaş gününü Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in kızı Leyla Aliyeva ile birlikte Nisanov'un şirketine ait bir gemide geçirdi. Yahu bunların arasındaki münasebet Brezilya dizilerini dahi koyup geçmiş. Kimin eli kimin cebinde belli değil?

Bayramov, Azerbaycan ile Rusya arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinde kilit isim…

Elman Bayramov polis teşkilatındaki görevinden dokayıdaha önce 3. dereceden "Dostluk" ve "Anavatana Hizmet İçin" Nişanı ile ödüllendirilmişti. İkincisi, Azerbaycan diasporasının gelişmesine ve halklar arasındaki dostluğun güçlendirilmesine yaptığı hizmetlerden dolayı ödüllendirildi.

Üçüncü olarak 12 Temmuz 2021’de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Elman Bayram oğlu Bayramov'a Azerbaycan ile Rusya arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinde yaptığı hizmetlerden dolayı "Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Fahri Diploması" verilmesine ilişkin Kararnameyi imzaladı.

Elman Bayramov, Yüksek Tasdik Komisyonunun başkan yardımcısı. Yüksek Tasdik Komisyonunun doğrudan Azerbaycan'ın çıkarları için lobi faaliyeti yapma görevi var. Bayramov’un kadim İpek Yolu'nun demiryolu hatları üzerinde restorasyonu gördüğü Bakü-Tiflis-Kars demiryolunun açılışına katkı sunduğu anlaşılıyor.

Elman Bayramov hakkında kamuya açık çok fazla bilgi bulunmamaktadır, bu nedenle kesin ve detaylı bir profil sunmak zor. Ancak, bazı genel bilgiler ve bu tür bir ilişki üzerine olası analizler yapılabilir.

Elman Bayramov’un Sergey Naryshkin ile dostluğunun bazı etkilerinden söz edilebilir. Rusya'nın dış istihbarat servisi SVR'nin başkanı Naryshkin ile Bayramov arasındaki dostluk, Azerbaycan ve Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerde birkaç farklı şekilde katkı sağlayabilir:

  1. Ekonomik İşbirliği: İş dünyası ve istihbarat liderleri arasındaki ilişkiler, ekonomik işbirliği projelerinde hız kazandırabilir. Özellikle enerji, tarım, inşaat ve turizm sektörlerinde yeni projelerin önü açılabilir.
  2. Diplomatik İlişkiler: Bu tür ilişkiler, ülkeler arasındaki diplomatik diyalogları yumuşatabilir ve sorunların çözümünde kolaylaştırıcı bir rol oynayabilir. Türkiye ve Azerbaycan ile Rusya arasında daha güçlü bir diplomatik köprü kurulabilir.
  3. Güvenlik İşbirliği: İstihbarat başkanı ile yakın ilişkiler, güvenlik ve istihbarat paylaşımında daha verimli işbirliklerinin doğmasına yol açabilir. Bu durum, bölgesel güvenlik konularında işbirliğini artırabilir.

Sonuç: Elman Bayramov'un Rusya'daki etkinliği, gerek Azerbaycan ve gerekse Türkiye’nin ekonomik ve diplomatik işbirliklerine katkı sağlıyor. Bayramov’un Sergey Naryshkin ile olan dostluğu, özellikle Azerbaycan ve Türkiye ilişkilerinde daha güçlü bağlar kurulmasında oldukça etkili. Bu ilişkiler, ekonomik projelerden güvenlik işbirliğine kadar geniş bir yelpazede olumlu etkiler yaratıyor. Rus Dış İstihbarat Başkanı Sergey Naryshkin’in son Ankara temaslarını bir de bu açıdan değerlendirin.

Ey Türk Gençliği ümitvar ol!  Titre ve kendine dön. Kadim Hazar İmparatorlugunun bakiyesi kim varsa Cihanşumûl Kadim Türk Devleti için çalışıyor. Sen de çalış. Türk kökenli Hazar Yahudileri, Türkiye'nin gizli kasası desem, Gazze meselesinden dolayı beni tefe koyup çalarlar değil mi?

.

Ömür Çelikdönmez, dikGAZETE.com

омюр челикдёнмез, Дикгазете

Seçilmiş Kaynakça

https://pravda.az/news/53279

https://president.az/az/articles/view/52588

https://president.az/az/articles/view/25643

https://www.azadliq.org/amp/31003995.html

https://sbis.ru/contragents/7701003490/772301001

https://1news.az/interview/20100525020622800.html

http://azcongress.ru/2011/06/04/master_svoego_dela/

https://yenixeber.org/gununxeberi/106660-narsknle-eyyubovu-ne-brlesdrr-.html

https://teref.az/arasdirma/150136-rusiyadaki-milyarder-soydaslarimizin-qarsidurmasi-yekunlasmayib-fotolar.html

https://www.dikgazete.com/yazi/azerbaycan-dag-yahudisi-god-semenovich-nisanov-varken-putin-de-kim-4269.html

https://1news.az/news/20210712030128737-Elman-Bairamov-nagrazhden-Pochetnym-diplomom-Prezidenta-Azerbaidzhana

https://az.sputniknews.ru/20210712/Prezident-Azerbaydzhana-nagradil-rossiyskogo-promyshlennika-azerbaydzhantsa-427450559.html

https://reyting.az/slayd/30065-azerbaycanlilarin-milyardliq-mubahisesi-yeniden-qizishir-qarshidurmada-zakir-qaralovun-da-adi-hallanir.html

https://www.dikgazete.com/yazi/avrasya-da-yeni-donem-kadim-turk-devleti-kuresel-somuru-sisteminin-artiklarini-devre-disi-birakiyor-4969.html

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?