USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Putin elleri titremeden tetiği çeker!

Putin elleri titremeden tetiği çeker!
18-09-2024

Putin elleri titremeden tetiği çeker

MOSKOVA

Ünlü Rus gazeteci, “Rossiya Segodnya” uluslararası haber ajansı Genel Müdürü Dmitriy Kiselyov, devlet Rossiya-1 TV kanalındaki haftanın “Vesti Nedeli” haberler programını sunarken, anlamlı ve önemli bir kelime kullandı: “Putin'i şahsen tanıyanlar çok iyi biliyor ki onun elleri titremez!

Aslında Kiselyov'un kullandığı “Ruka ne drognet” kelimesinin kendine özgü bir anlamı var: Kararlı, cesur, her göreve hazır biri için kullanılmakta.

Kiselyov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Batı'yı uyardığına ilişkin konuyu anlatıyordu. Putin, NATO ülkelerinin sadece Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin Batı tarafından sağlanan uzun menzilli silahları kullanması olasılığını değil, aynı zamanda Ukrayna'daki çatışmaya doğrudan katılımı da tartıştıklarını söylemişti.

Putin, Batı'nın Ukrayna'daki çatışmaya doğrudan katılımının, NATO, ABD ve Avrupa ülkelerinin Rusya ile savaş halinde olduğu anlamına geleceğini ve Moskova'nın da önünde beliren tehditlere göre karar vereceğini vurgulamıştı.

Putin'in açıklamalarını yorumlayan Kiselyov, “...Putin'in elleri titremez” diyerek anlayan herkesi (özellikle Batıyı) uyardı.

Putin'in söz konusu açıklamaları, tüm dünyada yankı uyandırdı. Bazıları soruyor: “Acaba Putin blöf mü yapıyor?Türkiye'de de böyle düşünenler var.

Diyorlar ki; “gazeteciler taraf olamaz, birinin avukatlığını yapamaz!..”

Ne avukatlık? Ne taraf tutmak? Şu anda dünya, 3. Dünya Savaşının eşiğinde. Üstelik nükleer savaşın eşiğinde. Bunun şakası yok.

Eğer Batı, Kiev rejimini böyle silahlandırmaya devam ederse, Putin'in o titremeyen elleri tetiği çekecek. Dikkat ederseniz Putin, daha önce de tetiği çekti.

1- Rusya'nın Kuzey Kafkasya bölgesinde terör çetelerine yönelik savaşta…

2- Gürcistan-Güney Oset savaşında…

3- Suriye'de…

4- En son Ukrayna'ya yönelik Rusya’nın Özel Askeri Operasyonu'nda...

Putin ne Gorbaçov ne de Yeltsin'dir... Putin, tetiği çekmeye karar verdiyse gözünü kırpmadan bunu yapar ve elleri bile titremez.

Mesele şu ki; Batı toplumu bunu istiyor mu!.. Batı, Rusya ile savaşmak istiyor mu!

Nitekim Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev de Almanya Şansölyesi Olaf Scholz ile yaptığı görüşmede, “Askerî açıdan Rusya’nın yenilmez olduğu bir gerçek. Savaşın daha da tırmanması, tüm insanlık ve özellikle de bu çatışmaya doğrudan müdahil olan ülkeler için geri dönüşü olmayan sonuçlar doğurabilir,” uyarısında bulundu. 

Batı, tüm bu uyarıları dikkate almalı, çünkü Putin, tetiği çektiğinde artık iş işten geçmiş olacak. Putin ise yüz ölçüp bir karar alır ve elleri titremeden tetiği çeker. Nitekim daha önce yukarıda sıraladığım olaylarda olduğu gibi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?