USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Peygamber, Meryem ile evlenecek mi ve ‘Ne veriyim abime?!.’

Peygamber, Meryem ile evlenecek mi ve ‘Ne veriyim abime?!.’
13-07-2024

Peygamber, Meryem ile evlenecek mi?!.

Sosyal medya platformlarında sürekli yayımlanan Halil Konakçı’nın geçmişte paylaştığı ve şöyle dediği, “Allah, cennette Hz. Meryem ile Efendimiz Hz. Muhammed'i nikahlayacak… Hz. Meryem annemizdir. Neden annemizdir biliyor musunuz? Hem Hz. İsa'nın annesi olması hasebiyle hem de cennette efendimiz aleyhissalatü vesselamın eşi olacağı hasebiyle. Allah cennette Hz. Meryem'i efendimiz aleyhisselam ile nikah edecek" videosuna, yayımlandığı dönemde ilahiyatçılardan büyük tepki gelmişti!..

Bunlardan biri olan Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. İbrahim Maraş, Konakçı'nın sözleri üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi sosyal medya hesabından 2017 yılında yaptığı, "FETÖ, Hz. Muhammed'in Hz. Meryem ile evlendiği ve haşa Hz. İsa’nın babası sayıldığı gibi sapkın söylemlerde bulunmuştur" yazılı paylaşımının görseline yer verip, şu ifadeleri kullanmıştı: "Halil Konakçı'yı kim koruyor? Diyanet'in elemanı olan bu şahıs, ipe sapa gelmez bilgileri, din diye pazarlarken, kendi kurguladığı hayali kuruntularını, Meryem'in Peygamberimizle evleneceği masalını, cinsel fantezilerini camilerde kusarken, Diyanet niye susuyor?!."

Son günlerde yine sık sık paylaşılan videoya, bu kez sosyal medya kullanıcısı bir hanımefendi, “Kafayı yememek elde değil; gerçekten bu zat, bunları söyledi mi” diye sormuş.

Söylemesine söyledi de doğruluğuna bakalım!..

Daha önce yapılan paylaşımlara, “Allah, İmran kızı Meryem’i, Firavun’un hanımı Asiye’yi ve Musa’nın kız kardeşi Gülsüm’ü cennette bana zevce olarak vermeyi hükmeyledi…” (Taberânî, el-Mu'cemü'l-kebir, VIII/258; Mecmau’z-Zevâid, IX/218) şeklindeki hadis adı altında bir uydurmayla öbür dünya çöpçatanlığı yapmaya kalktıklarını, Kur’an’da böyle bir şeyin yer almadığını; hadis kitaplarında da sahih bilgi olmadığını belirtmiştik!..

Hadis diye sahih olmayan sözlerde bahsedilen Gülsüm diye biri yoktur. Bu hadis, gerçek olsaydı, “Musa’nın kız kardeşi Gülsüm değil, Meryem olarak geçerdi!

İbranice Miryam veya Meryem, Arapça Maryam olarak geçen isim, İsa’nın annesi Meryem değildir. Bu Meryem, Amram ile Yochebed'in kızı ve Musa ile Harun’un ablasıdır.

İsmi ilk defa Tevrat'ın Çıkış kitabında geçer.

Buradan anlaşılacağı üzere, Hz. Musa'nın kız kardeşi ya da ablasının adı da Hz. İsa'nın anne­sinin adı gibi Meryem'dir.

Tevrat’ta Meryem’den şöyle bahsedilür: “Firavun, yeni doğan İbrani erkek çocukların öldürülmesi emri verdikten sonra, Miryam annesi Yoheved'in isteği doğrultusunda, kardeşi Musa'nın hayatını kurtarmak için onu bir sepet içinde nehre bıraktı. Kardeşini nehrin kenarında gizlice takip eden Miryam, Firavun'un kızının bebeği keşfetmesine ve onu evlatlık edinmesine şahit oldu. Miryam, prensese yaklaşıp ona bir sütanne bulunmasını tavsiye edip bunu Yoheved'in yapabileceğini belirtti; sonuç olarak Musa, İbrani geçmişiyle alakadar bir şekilde büyüdü.”

Kur’an’da ise, isimsiz olarak bahsi geçer; “Annesi, Musa’nın ablasına, “Onu izle!” dedi. O da, kimse farkına varmadan, Musa’yı uzaktan gözetledi. Ve anasından önceki bütün sütannelerinin sütünü ona yasak ettik. Kızkardeşi; Ben sizin için ona sahip çıkacak, onu eğitecek bir aileyi size göstereyim mi dedi?Kasas: 11-12

Dolayısıyla hadisin uydurma olduğunu Tevrat ve Kur’an’dan da anlayabiliyoruz…

Hurafeciler, hadis olmayacağını idrak edemedikleri şeyleri ayet gibi kati bir şekilde anlatıyorlar!..

Gerçekten böyle bir durum olsaydı, Allah bildirmeden peygamber bilemezdi! Allah bildirseydi de ‘Gülsüm’ olarak bildirmez gerçek ismiyle Meryem olarak bildirirdi!

Dolayısıyla hadis diye dayattıkları bu söz, peygambere ait değildir... Geleceği ve gelecekte olanı sadece Allah bildiği için Peygamber bilemez; bilemediği de şu ayetle sabittir: “De ki; Ben peygamberlerden bir bidatçı değilim ve bilmiyorum bana ya da sana ne yapılacak. Ben ancak bana vahyedilene uyuyorum ve ben apaçık bir uyarıcıdan başkası değilim…” (Ahkaf: 9)

Konu hakkında bilgi aşağıdaki videoda… (*)

“Ne veriyim abime?!.”

TÜİK'in Haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklamasıyla birlikte memurların, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin merakla beklediği zam oranı belli oldu… Refah payı ve kök maaş düzenlemesi yapılmazken, emekli ve memur maaşlarının ne kadar artacağı, hangi emeklinin maaşı ne kadar olacağı merak konusuyken, ilk 6 aylık enflasyon yüzde 24.73 olarak hesaplandı.

Memur ve memur emeklileri, yüzde 19.31 oranında zamma hak kazandı.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz artışı da yüzde 24.73 olarak gerçekleşti.

Buna göre; kök maaşı 10 bin lira olan SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylığı 12 bin 473 lira olacak. Kök aylıkları 10 bin TL’nin altında olan emekli sayısının 3.6 milyon olduğu tahmin ediliyor. Ancak, kök aylığı 9 bin lira olan emeklilere yüzde 12.3 oranında zam yapılacakken, kök aylığı 8 bin lira olan milyonlarca emekli ise ‘sıfır’ zam almış olacak. Emekli aylıklarına yapılacak zam, kök aylıklara göre yapıldığı için hiç zam alamayan emekli olabileceği gibi, resmi enflasyondan bile düşük oranda zam alanlar da olacak. Bundan dolayı milyonlarca emekli, en düşük emekli aylığı olan 10 bin lirayı almaya devam edecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz günlerde emekli ve memura refah payı zammının olmayacağını ifade etmişti. Bakan Işıkhan, “En düşük emekli aylığı 10 bin lira. Zaten temmuz ayında enflasyondan ya da sözleşmeden kaynaklanan farklar emekli aylıklarına yansıtılacak” demişti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de, enflasyonun açıklanmasından sonra benzer şeyler söyledi.

İki bakanın açıklamalarına göre, kök maaş hesaplamasıyla maaşlarında bir değişiklik olmayacak emekliler de dahil enflasyon oranı harici, emekliye farklı bir durum düşünülmüyordu.

Fakat son birkaç gündür, “aylığı 10 bin TL olan emekliler için çalışma yapılıyor” şeklinde açıklamalar yapıldı!

10 bin TL alanların maaşının 12.370 TL’ye çıkarılacağı yönünde haberler geçmektedir.

Emekli, kök maaş filana filan olayına fazla girmeden alacağının ne kadar olacağına bakıyor!

Söylentilere göre en düşük maaş 12.370 TL olursa; ilk açıklamada belirtilen “SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz artışı da yüzde 24.73 olarak gerçekleşti” hesabına göre ise, kök maaşı 10 bin lira olan SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylığı 12 bin 473 olacak!

Bir yandan aradaki fark kapanırken diğer yandan en düşük maaş alan daha fazla zam alacak ama kök maaşı 10 bin lira üstü olanlar 12 bin 473 TL’de kalacak. Dolayısıyla bir adaletsizlik durumu söz konusu!..

İster 12 bin 370 lira ister 12 bin 473 lira verilsin… Günümüz şartları için bir önemi yoktur! Bu paralarla geçinmek mümkün değildir!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Mart 2024 tarihli Bursa mitinginde, “Temmuz’da yılın ilk 6 ayındaki enflasyona göre emekli maaşlarını masaya yatıracağız” demişti.

Gözlerin kendisine çevrildiği Erdoğan, verilmesi düşünülen ve yukarıda belirttiğimiz maaşları masaya yatıracaksa bence hiç yatırmasın!..

Çünkü hiçbir emekli, bundan memnun olmayacaktır!..

.

Ali Mevlüt Kaya, dikGAZETE.com

(*)

.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?