USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Özgür Özel’e düşman olanlar!.. ‘Ben başarılıyım, parti başarısız!..’ Kulüpler isyan etsin!..

Özgür Özel’e düşman olanlar!.. ‘Ben başarılıyım, parti başarısız!..’ Kulüpler isyan etsin!..
18-05-2024

Özgür Özel’e düşman olanlar!.. “Ben başarılıyım, parti başarısız!..” Kulüpler isyan etsin!..

Özgür Özel’e düşman olanlar!..

CHP, yerel seçimden birinci parti olarak çıkınca, Özgür Özel’i yere göğe sığdıramayanlar; randevu talep edip; Kemal Kılıçdaroğlu’nun,Saray ile müzakere değil, mücadele yapılır” sözüne rağmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinden sonra birden hedefe konuldular!..

Daha sonra Devlet Bahçeli ile Meclis’te görüşmesi ve Cumhurbaşkanımızla da konuşurken söyledim, Devlet Bey’e de söyledim… Görüştüğüm bütün siyasilere söylüyorum... Bu işin siyaseti yok kardeşim… El ele vereceğiz” söyleminin ardından tepkiler arttığı gibi, düşmanca tavırlar da sergilenmeye başlandı…

Yalnız CHP’liler değil, sol ve sağ kesimden de, özellikle sosyal medyada hakarete varan paylaşımlar yapıldı!

Ülkemiz ve siyaset açısından önemli ve faydalı olan uzlaşmacı tavır için tepki koyanlara sormak lazım; ne yapsaydı, kavga mı etseydi?!.

Kılıçdaroğlu kavga etti de, başarılı mı oldu?!.

Esasında, hangi kesimden olursa olsun tepki koyanlar; hayatlarını kavga ve düşmanlık üzerine kuranların yanısıra bu yoldan para kazanıp geçimini sağlayanlar ve bu minval üzere iş yapanlardır!

Normalleşen şartlara uyumlu söyleyecekleri sözler bulunmadığı için son bir gayret, ateşe körükle gidiyorlar!

Sağ duyunun üstün gelmesi ümidiyle, iyilikten, güzellikten yana olanların Özgür Özel’e ve uzlaşmacı tavrına sahip çıkması herkesin ve ülkemizin faydasına olacaktır!..

“Ben başarılıyım, parti başarısız!..”

Gelecek Partisi genel merkez yöneticileri, milletvekilleri ve il başkanlarının katılımıyla ‘Genişletilmiş İstişare Kampı’ düzenledi. Gelecek Partisi kampında eleştirilerin hedefinde olan Ahmet Davutoğlu, “Benim hiçbir hatam yok. Benim toplumsal karşılığım partinin çok önünde. Ben başarılıyım, parti başarısız” derken, “2028’de cumhurbaşkanı adayı olacağım, tereddütü olan aramızdan ayrılsın” ifadelerini kullanmış!

Türkiye’de hiç bir parti genel başkanının, partinin başındayken, “Ben başarılıyım, parti başarısız” gibi bir söz söyleyeceğini düşünemiyoruz!..

Fakat Ahmet Davutoğlu olunca söyleyebiliyor!..

Yaklaşık 64 milyon seçmenin olduğu bir ülkede, yüzde 0.07 oy alıp, hiçbir belediye kazanamayan genel başkanın, aldığı oy sayısına bakmadan, söylediği söz ve tavırlarına bakar mısınız?!.

Böyle bir kibir, böyle bir hırs ve böyle bir inat, dünya üzerinde sayılı insanda vardır!..

Türkiye’de hiç seçim kaybetmeyen(!) Sadet Partisi yetkililerinin 100 oy dahi alsa, “Geçen seçime göre oyumuzu yüzde 50 artırdık; zaferle çıktığımız bir seçim oldu!.. Milli Görüş’ün yegane temsilcisi Saadet Partimiz, Türkiye’nin en büyük partisi olduğunu göstermiştir” şeklindeki açıklamarı, Davutoğlu’nun açıklamalarının yanında masum kalıyor!..

Anadolu’ya selam verir, ayağa kaldırırım dedin; yüzde 49.5 oy aldım dedin!.. Olmadı… Netice itibarıyla olmuyor; zorlamamak lazım!..

Daha fazla zorlarsanız, Cenap Şahabettin’in, “Meşe gölgesinde filizlenen yosunlar, çok kere kendilerini meşe fidanı sanırlar” sözünde olduğu gibi, babasının gölgesinde kendini meşe zanneden Ahmet Özal’ın durumuna düşeceksiniz!..

O da hopladı, zıpladı; “ben varım” dedi… Parti kurdu, olmadı… Daha sonra “bizim yüzde 25 oyumuz var; cumhurbaşkanı olacağım” dedi!.. Aday olabilmek için gerekli olan 100 bin imzayı anında toplayacaktı! Sonuçta, Türkiye genelinden 1500 imza toplayabildi!..

Aynı duruma düşüp, 84 milyonun nefretini çekmek yerine 2028 hayalinden filan vazgeçip, bırakın bu işleri!..

Kulüpler isyan etsin!..

Geçen hafta Süper Lig maçları Pazar günü aynı saatte oynandı.

Maçlardan önce “X/Twitter” hesabımdan (*) 12 Mayıs 2024, saat: 14:52’de, akşam 19:00’da oynanacak maçlara yönelik; “ADANADEMİRSPOR-GAZİANTEPSPOR MAÇINA DİKKAT!..” başlıklı bir paylaşım yapmış ve şöyle demiştim:

2008-2009 sezonunun son haftasına küme düşme potasında giren 3 takımdan biri olan Antalyaspor maçına, Antalyaspor yönetiminin geçmişte kendisine yaptıklarını unutamadığı için Mehmet Özdilek’in çalıştırdığı, “Antalyaspor’u küme düşürmeye gidiyorum” diyen, Ankaragücü Teknik Direktörü Hikmet Karaman, 1-0 öne geçtiği maçta, iddialara göre İlhan Cavcav’ın hastaneye kaldırılması, Samet Aybaba’nın yedek kulübesinde kalp krizi geçirdiği haberi üzerine (maç o sonuçla biterse Gençlerbirliği küme düşecekti) son dakikalarda Antalyaspor’un kazanmasından sonra (Konyaspor’un averajla küme düştüğü) maç sonrası açıklama yapan Karaman, 70. dakikadan sonra futbolcuların duygusallaştığı, söz geçiremediği türü bir açıklama yapmıştı!.. Bir duygusallık daha yaşanmaması için dikkat!..

Bir duygusallık daha yaşanmaması için dikkat” çektiğim maç oynandı ve oynadığı son 7 maçta toplam 5 gol atıp, 7 puan toplayabilen ve 35 puanla 17’inci olarak küme düşme potasında maça çıkan Gaziantep FK, Adanademirspor’a deplasmanda 6 gol atarak; maçı 6-1 kazandı!..

Anlaşıldı ki; Gaziantep FK’nin eski başkanı olan ve Ahmet Çakar’ı, “Bylockçu” dediği için mahkemeye veren ve mahkeme çıkışı Çakar’ın; “Eveeeeet. Yer: İstanbul Çağlayan Adliyesi, saat 10:10. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’ye “Bylockçu ve yalancı” dediğim için, çıktığım mahkemenin ilk duruşmasında beraat ettim. Şimdi tekrar haykırıyorum: “Mehmet Büyükekşi, sen hem Bylockçusun, hem de ağır bir yalancısın!” paylaşımı yaptığı; Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç’un da; “İki telefonundan Bylock çıkan biri bize laf edemez!..” dediği Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Gaziantep FK’yı küme düşürttürmeyecek!..

Ben iddia ediyorum; Adanademirspor, bu maça teknik direktörsüz ve U 19 takımıyla çıksa 6 gol yemeyeceği gibi, büyük ihtimal yenilmezdi de!..

Taraftarlarca yoğun bir şekilde istifası istenen Hikmet Karaman, 15 yıl önceki gibi ‘duygusallaşma’ demese de; “Fiziksel ve ruhsal hazır olmak gerek… Kimse konuşmuyor bende konuşmayacağım” dedi!..

Federasyonun bu maçla ilgili herhangi bir tahkikat başlatma ihtimali olmadığı için, buradan küme düşme potası içinde olan Samsun, Kayseri, Konya, Ankaragücü, Karagümrük, Hatay ve Pendikspor kulüpleri başkan ve yöneticilerinin alacakları kararla protesto başlatarak, kalan son iki maça çıkmamalarını bekliyorum!..

Ceza alma durumunuz yok!.. 7 takımı birden küme düşüremezler! Korkmanıza da gerek yok!.. Kendi hatalarının üstünü kapatamayan fedarasyon, size bir halt yapamaz!..

Ama siz, en azından liglerin tescil edilmesini geciktirir, belki de engellersiniz!..

Brütüs!..

CHP Miletvekili Ali Mahir Başarır; “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Özgür Özel ile Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nu uzaklaştırmak ve Özel’le yarışmak istediği için görüştüğü değerlendirmeleri yapıldı. Böyle yorumlamak mümkün mü?” şeklindeki bir soruya; “Ben, Erdoğan’ın yerinde olsam Özgür Özel ile yarışmak istemem” dediği için başlayan tartışmalar halâ devam ediyor!..

Ali Mahir Başarır, kendisini milletvekili yapan ve yanından ayrılmadığı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığı döneminde de bu sözleri onun için söylemişti!..

Aynı kişi, Kılıçdaroğlu, kurultayda kaybedip, Özgür Özel kazanınca ise, havalara uçmuş; koşmuş, sarılmıştı!..

Sonra seçim bölgesi Mersin’e gittiğinde, parti üyeleri ve alevi dernekleri, kendisini hainlikle suçlamış, Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerlediği gerekçesiyle protesto etmişti!..

Buradan Özgür Özel’e şunu hatırlatalım: Bu adam, CHP genel başkanlarınınBrütüs’üdür!..

Güvenirseniz, Kılıçdaroğlu’na yaptığının aynısını size de yapar!..

.

Ali Mevlüt Kaya, dikGAZETE.com

(*) https://x.com/alimevlutkaya/status/1789624708389834836

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?