USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Orman yangınları ve ışıklar!..

17-10-2020

Hatay’ın Belen, İskenderun ve Arsuz ilçelerinde başlayan ve zorlukla kontrol altına alınabilinen orman yangınında hem ağaçlar yok olmuş hem yerleşim yerleri zarar görmüştü.

Yüzlerce kişiyi evsiz bırakan, tarım arazilerini kül eden, yaban hayatını bitiren eşzamanlı yangını, PKK’lı teröristlerin başlattığı ortaya çıktı. 

Bugüne kadar Türkiye’nin birçok yerindeki çeşitli yangınlardan sorumlu olan terör örgütü PKK, olayı üstlendi. 

PKK adına ormanları yakıp doğayı katleden teröristler, kendilerine “Ateşin Çocukları İnisiyatifi” adını vermiş.

Gözaltına alınan 4 kişiden 2’si serbest bırakılıp, 2’si tutuklanırken; “İblis’in çocukları” gerekli cezayı almalıdırlar.

Işıklar!..

Anayasa Mahkemesi Üyesi Engin Yıldırım’ın sosyal medyadan ‘Işıklar yanıyor’ şeklinde yaptığı paylaşım tepki çekti.

Yıldırım’ın paylaşımı üzerine İçişleri Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından da “Işıklarımız hiç sönmüyor” denilerek, bakanlık binasının fotoğrafı paylaşıldı.

Daha sonra milletvekili ve bazı bakanların yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da tepkisini ortaya koydu. 

Bilindiği gibi, politikada “Işıklar yanıyor” ifadesi, darbe söylentileri olduğu dönemlerde Genelkurmay Başkanlığı yerleşkesi için kullanılıyordu. 

Bu anlam ve gelen tepkilerden sonra yeniden bir “tweet” atan Yıldırım, “Işıklar yanıyor' derken hukukun ışığını kastettim, başka ışıkları değil” ifadelerini paylaşsa da; Anayasa Mahkemesi (AYM), Anayasa Mahkemesi’nin herhangi bir üyesinin şahsi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar Anayasa Mahkemesi’nin kurumsal görüşünü yansıtmaz. Anayasa Mahkemesi 15 Temmuz 2016 gecesi yaptığı basın açıklamasında ifade ettiği gibi anayasal düzene karşı her türlü demokrasi dışı girişimi reddetmekte ve demokratik hukuk devletinin yanında durmaktadır şeklinde bir açıklama yaptı.

Anayasa Mahkemesi üyesi bir kişinin kurumun fotoğrafını koyup, böyle bir paylaşım yapması elbette kabul edilir bir şey değildir; fakat en azından, çeşitli siyasi çevrelerce istifası istenen üyesinin bu paylaşımına karşı AYM’nin de bir açıklama yapması sevindiricidir.

.

Ali Mevlüt Kaya, dikGAZETE.com

Twitterda bizi takip edin: @alimevlutkaya @dikgazete

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?