USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Kurs reklamı!..

01-09-2018

Dershanelerin kapatılmasının ardından ‘eğitim kursu’, ‘etüt kursu’, ‘öğretim kursu’ vs… adı altında açılan yerler için o zamanki Milli Eğitim bakanı, ‘bu tip oluşumlara izin verilmeyeceğini’ açıklamıştı.

Kurslar mantar gibi çoğalmaya başladıktan sonra seçimden önceki bakan İsmet Yılmaz da, aynı şekilde bunların kapatılacağını söylemiş hatta bakanlık tarafından ailelere çocuklarını buralara kayıt ettirmemeleri yönünde uyarı yapılmıştı.

Kapandı mı?!.

Hayır!..

Devam ediyorlar mı?

Evet?

Hatta açılışlarını belediye başkanları filan yapıyor ki; bunlardan biri de Şanlıurfa’da bulunan Prestij Özel Öğretim Kursu…

Bu kurs, hafta içinde reklam afişleriyle gündeme oturdu ve tepki çekti!..

Ki, afişlerinde 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminde, darbeci askerler tarafından şehit edilen Ömer Halisdemir’in fotoğrafını kullanarak,

“Herkes mezun olabilir sen kahraman ol” şeklinde reklam yaptı.

Reklam afişleri bilim insanları, şairler ve liderlerle ilgili hazırlanmıştı. Bu isimler arasında Ömer Halisdemir’in yanı sıra “Herkes mezun olabilir sen lider ol” sloganıyla Atatürk, “Herkes mezun olabilir sen bilge ol” sloganıyla Mahatma Gandi, “Herkes mezun olabilir sen şampiyon ol” sloganıyla Muhammed Ali gibi isimler de yer alıyordu!

Eğitim kursunun, Ömer Halisdemir’i istismar etmesi kadar ismini ‘Ömer Halis Demir’ olarak yanlış yazması ve ‘AK Parti İl Başkanlığı Yanı’ olarak adres girmesi de tepkileri artırdı!..

*

Daha önce de Sakarya’da faaliyet gösteren bir inşaat şirketi de; “Konforlu Yaşam Alanı. Şehit Ömer Halisdemir Sitesi” şeklinde bir tanıtım yayınlamıştı.

Milli Eğitim bakanlarının geçmişte, ‘izin verilmeyecek, kapatılacak’ sözlerinin gerçekleşmeyeceği belliydi fakat böyle bir cüretle kurs reklamı yapılabileceğini kimse beklemiyordu.

Kurnazca yapılan tanıtımda, adresin de AK Parti İl Başkanlığı Yanı olarak geçmesi, bir nevi, "Arkamızda da AK Parti var!.." intibası bırakmak amacıyla yapılmış havasını vermiş…

Bu rahatlığı da, zannedersem yılın ilk aylarında yaptıkları açılışlarında belediye başkanlarının taltif edici konuşmalarından almış olmalılar!..   

‘Prestij’ ismine prestij kazandırarak, para vurmayı düşünen kurs sorumlularının şehitler; topluma ve dünyaya mal olmuş insanlar üzerinden yaptığı istismarla, düşüncelerinin gerçekleşmeyeceğini aksine toplum nezdinde kaybedeceklerini bilmeleri gerekir.

Cemaatlere operasyon şart olduğu gibi, madem kapatılamıyor; kurslara da eğitim şart!..

*

Vefat ve başsağlığı

:

Arkadaşım Fazlı Turunç’un muhterem anneleri hafta başında vefat etti.

Merhumeye Allah’tan rahmet; Fazlı ve Hacı Turunç başta olmak üzere çocukları, akrabaları ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Mekanı cennet olsun.

.

Ali Mevlüt Kaya, dikGAZETE.com

Twitter: @alimevlutkaya

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?