USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Kim söyledi?!

23-11-2019

Soralım:

“Hukuk ne demektir? Benim can ve mal güvenliğimi sağlayan kurallar bütünüdür. Benim can ve mal güvenliğim yoksa yabancı sermaye niye gelsin? Hiçbirimizin Türkiye’de can ve mal güvenliği yoktur. Benim neden can ve mal güvenliğim yok?!”

“Ankara’ya gidiyoruz. Projeleri sunuyoruz. Bürokrasi ‘projeleri ciddiye almıyor’ diyor. Alamaz. Alttaki bürokrasi liyakata göre gelseydi sizin projeleri dikkate alırdı. Yukarıdaki sadakaya göre geldiği için sizin projeleri dikkate almaz. Neyi dikkate alır? Yukarıdan gelecek emirleri dikkate alır!”

“Sakarya'daki tank palet fabrikasının  ihalesi yok, 20 milyar dolarlık fabrikayı Katar ordusuna ve BMC'ye peşkeş çekiyorsunuz. 'Peşkeş çekiyorsun' deyince kızıyor. Satmadın, satsan para alacaksın. Kiralamadın, kiralasan para alacaksın. İşletme hakkını devretsen yine para alacaksın. Kaça kiraladı? 1 lira bile değil. Bunun adı nedir? Vatana ihanettir!”

“Bu vergiler nereye harcanıyor? Hiç merak etmediniz mi Allah aşkına? Yatırım diyorlar. Hangi yatırım? Bir devlet böyle keyfi yönetilmez. Yol, köprü yapma demiyorum. Ne kadara yapıldığını soruyorum. Bizden gizleniyor.”

“Bizim komşularımızla kavga edecek halimiz mi var? Nohut, saman ithal ediyoruz. Alman, Kanada, ABD çiftçisi için çalışıyoruz. Pamuk ithal ediyoruz Yunanistan’dan... 21. yüzyılda Türkiye'nin kalkınma planın olmadığı bir dönemi yaşıyoruz.”

“Trump'ın mektubunu içime sindiremiyorum. Ayıptır, yazıktır, günahtır. Bu ülkenin her santimetresinde şehit kanı vardır. Kendi tarihimize sahip çıkmak zorundayız.”

“Merkez Bankası’nın başkanı gibi talimat, emir verirseniz, 'Gereğini ben böyle yaptım' derseniz, dünyada itibarınız olmaz ve merkez bankasının itibarı da olmaz. Bizim Merkez Bankasının da hiçbir itibarı yoktur.” 

“Erdoğan ve iktidarı, Türkiye’nin bugüne kadarki hiçbir sorununu çözmedi. Tam tersine sorun üretti.”

Baştan aşağı sıralanan yukarıdaki sözleri aşağıdakilerden kim söylemiştir?! 

1- Binyamin Netenyahu 

2- Şaban Dişli

3- Mahmut Tanal 

4- Mustafa Akıncı

5- Temel Karamollaoğlu

6- Bülent Arınç

7- Erol Evgin

8- Kasap Hüsamettin

9- Mustafa Elitaş

10- Kemal Kılıçdaroğlu

11- Cem Yılmaz

12- Mahmud Abbas

13- Bakkal Kasım

14- Ahmet Muhsin Tüzer 

15- Duran Kalkan

16- Emre uslu

17- Berna Laçin

18- Sezai Temelli.

.

Ali Mevlüt Kaya, dikGAZETE.com

Twitterda bizi takip edin: @alimevlutkaya  @dikgazete

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?