USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Kadınlar…

24-11-2018

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Karalı, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "İlan ediyorum; aile hayatına yönelik, bazı politikaları yanlış buluyorum. İyi bir çocuk yetiştirmek, iyi bir ev hanımı olmak, bakan ya da başkan olmaktan veya başarılı bir iş kadını olmaktan çok elzemdir. Yerel seçimde hiçbir kadın belediye başkanı adayına oy vermeyeceğim" dedi.

Paylaşımın ardından gelen tepkiler üzerine de, mesajı silerek, "Kadınlarımıza verilen değerin, aile bağlamından uzaklaştırılıp, iş hayatındaki katkılarıyla ölçülmesinden ve böylece ailenin zarar görmesinden rahatsızlık duyduğum için bir tweet attım. Ancak konunun başka yerlere çekilmesinden rahatsız olduğum için söz konusu tweeti'mi çekiyorum'' şeklinde yeni bir paylaşımında bulundu.

Her kesimden tepkilerin artması sonucu da görevden alındı!..

Görevden alınması üzerine yine Twitter’dan yaptığı paylaşımda; ''Kamuoyuna saygıyla duyuruyorum; medeni ve siyasi haklarını kullanma ehliyetine sahip bir birey olarak, tamamen düşünce özgürlüğü sınırları içinde sosyal medya üzerinden açıkladığım bir görüşüm üzerinden verilen ölçüsüz tepkiler bağlamından koparılmış, yorumlar ve zorlamalı çıkarımlar şahsımla sınırlı kalmayıp, bağlı bulunduğum kurumumu ve şehrimi yıpratma boyutuna ulaşmıştır. Temsil ettiğim makamın sorumluluğu bu fütursuz saldırılara cevap vermeme mani olduğundan yürütmekte olduğum idari görevlerimden istifa ediyorum'' diyerek, istifasını duyurdu.

Bu paylaşımları genel itibariyle ya bir ‘efendi’ ya bir şeyhi rab edinmiş ve onların ‘yap dediğini yapan, yapma dediğini yapmayan’ at gözlüklü mensupları ya da kulaktan dolma bilgilere sahip ve nakil bir ilmihalin sayfalarını hayatında ilk kez karıştırmış biri yapar!..

Ne yazık ki; paylaşımın sahibi Prof… Hem de yazdıklarını İslam adına yaptığını ortaya koyan bir prof..!

Oysa İslam’da kadın, çalışma hayatında da yer almıştır…

İslami kaynaklarda da bunları görmekteyiz… Örneğin; Hazreti Peygamber’in hanımı Hazreti Hatice’nin ticaretle uğraştığı bilindiği gibi; Kayletü'l-Enmarf, Havla bint Tuveyt gibi onlarca kadının da ticaret yapmıştır.

Yine sahabe kadınların savaşlarda yaralıları tedavi için mescitte kurulan çadırlarda görev yaptıkları gibi, diğer zamanlarda da (günümüzdeki isimleriyle) doktorluk, hemşirelik ve ebelik yaptıkları bilinmektedir ki; Kuayhe binti Said, Esma bint Umeys, eş-Şifa bint Avf, Safiye bint Abdülmuttalib ve Rufeyde adındaki kadınlar, bunlardan bazılarıdır.

Deri tabaklama, saç kesimi, evlenecek kızların hazırlanması gibi işleri yapan kadınların yanısıra, Hazreti Peygamber’in, bazı konuların çözümü için fikrini aldığı kadınlar ve çocuk yetiştiren ev hanımı kadınlar da vardır.

Dolayısıyla, Prof. Karalı’nın yaptığı paylaşımın nedenini İslam olmadığı açıktır!

Bu davranış genel itibariyle kırgınlık-küskünlükten kaynaklanmaktadır.

Nasıl ki; milletvekili seçimlerinde aday adayı arkadaşlarına katakulli yapıp, il başkanlarına yalakalık yaparak milletvekili olmak isteyenlerin; belediye başkanı olmak için aday adaylarına şantaj yapmak için (Bu konunun üstadı Melih Gökçek’tir) belgeler ortaya koyup, kendisine ön seçimde oy verilmesi için üyelere para dağıttığı gibi, ilçe-il başkanlarına paspas olanların; herhangi bir yere atanmak ya da görev almak için aracı bulup, rüşvet verenlerin istedikleri olmayınca, kendi düşüncesinde olanların aleyhinde harekete geçmeleri gibi; prof.’un, sıkıntılarının olduğu anlaşılmakta ve bu yüzden İslam üzerinden "çaktığını" zannetmektedir!..

Oysa bu tavır baştan itibaren eziklik ve ahlâk sorunudur!

Çünkü ‘İslam, güzel ahlâktır.’

.

Ali Mevlüt Kaya, dikGAZETE.com

Twitter: @alimevlutkaya

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?