USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

İstismarcı ve banknotçu kediler!..

26-01-2019

"Bu memlekette banka soyarken kar maskesi, ülke soyarken de Atatürk maskesi taktılar."

Uğur Mumcu

:

Kırmızı Kedi Yayınevi; “Tamamı elle ciltlenen 1881 adetle sınırlı özel serinin satışı 23 Ocak’ta saat 09.05 itibariyle gerçekleşecek. Fiyatı 2.500 TL olarak belirlenen kitabın sadece ‘kirmizikedi.com’ üzerinden yapılacak. #1881, #mustafakemal, #yılmazözdil, #boynumuzunborcu, #kırmızıkedi...” şeklinde paylaşımda bulununca, sosyal medyadan yoğun tepki aldı.

Tepki yanıtlarından hepsi dikkat çekiciydi ama etkili iki tanesini buraya alıyoruz: “Atatürk ve silah arkadaşlarına olan #boynumuzunborcu’nu,  2500 TL’ye size mi ödüyoruz?”

“Fiyatını niçin 1938 TL yapmadınız ki? Atatürk’ün doğum tarihinden, ölüm saatine kadar RANT!

Birileri kalkar yanmayan kefen, Peygamberin terliği diye binlerce terlik, kefen satar; birileri içi yanlışlarla dolu kitabı Atatürkçülere pazarlar. İstismarlar değişmiyor. #JetFadılYılmazÖzdil.”

Ben; Kırmızı Kedi Yayınları ve Yılmaz Özdil’in bu tür bir istismar yapacağını papyonlu kedinin önüne, uyuyan bebeğin kolunun üstüne ‘Mustafa Kemal’ kitabı koymasından sezmiştim ki; “En büyük sorunumuz” başlıklı yazıda;  “Uyuttuğu bebeğin kolunun üstüne kitap koyup, reklam yapıyor, her şeyi bilen (!) ‘bidon kafalı’ yazar!..” diye yazmıştım.

Neticede kendileri, başkalarına ‘din istismarcısı’ diye yazıp söylerken; Atatürk istismarında 1 numara oldu nankör, istismarcı kediler!..

23 Ocak’ta belirlenen saatte satışa sundukları kitabın, “4 saat içinde satıldığı…” haber olarak geçerken; bu kediler; “Mustafa Kemal” 1881 adet sınırlı koleksiyonluk özel baskısı ilk dakikada tükendi! Okurlarımıza gösterdikleri bu özel ilgi için yürekten teşekkürler” mesajı yayınladılar.

Şimdi istismarcı kedilerin; elhamdülillah diyen bardak, Kur’an okuyan kalem; sizin yerinize namaz kılan ve hata düzelten seccade, helal sexshop, İslami şifalı gözlük; İslami gemi turu; İslami tatil, İslami otel; Allah’ın, Kur’an’da, varacakları yerin ateş olacağını bildirdiği kavim ve kişileri de yanmaktan kurtarmanın çaresi olarak, Allah’a (haşa) “yanmaz kefen alan kimseyi yaktırmayacağım” mantığıyla posta koyan(!)lardan hiçbir farkı kalmadı!..

Niyetleri gerçekten insanlara kitap okutmak olsaydı; Kırmızı Kedi Yayınları’nın sahibi Haluk Hepkon; mesela, ‘Mustafa Kemal’ kitabı ya da ‘Nutuk’u masrafları karşılanmak üzere basar, Yılmaz Özdil’in köşe yazarlığı yaptığı gazetede promosyon olarak okuyucularına dağıtır ve tüm masrafları karşılamasının yanında daha çok insana ulaşır, “boyunlarının borçları”nı öderlerdi!..

Amaç, büyük para vurmak olduğu için #boynumuzunborcu slogan ve istismarıyla işi kotardılar!..

Haluk Hepkon ve Yılmaz Özdil #boynumuzunborcu derken; acaba kendilerinin Atatürk’ün yasal mirasçısı olduğu iddiasıyla mı bu istismar ve vurgun işine girdiler?!.

***

Kahrolsun emperyalistler!..

İsrail ve ABD’ye rest çeken romantik devrimci Hugo Chavez'in emaneti Nicolas Maduro ve Venezuella halkının yanındayız!


Kumarhane işletmecisi kafasıyla ülke yöneten ve oturduğu yerden darbe yaptırma peşindeki Trump ile yardakçı-maşalarına inat, kalbimizle Venezuella’dayız!..

Kahrolsun emperyalistler!..

***

Taziye!..

Arkadaşım Ramazan Çakar’ın babası Mehmet Çakar, Balıkesir’de tedavi gördüğü hastanede vefat etmiş ve Şamlı Köyü’nde toprağa verilmiştir!

Merhuma Allah’tan rahmet; Ramazan başta olmak üzere akraba ve yakınlarına sabır diliyorum.

Mekanı cennet olsun…

.

Ali Mevlüt Kaya, dikGAZETE.com

Twitter: @alimevlutkaya

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Ramazan ÇAKAR
Ramazan ÇAKAR 6 yıl önce
Güzel duaların için sağolasın abim