USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

İnce, parti kuracak mı?

08-08-2020

Birkaç gündür gündemde Muharrem İnce var. İnce’nin yeni parti kurma çalışmasına başladığı şeklinde TV’lerde tartışmalar yapılıyor.

Hatta “CHP Genel Merkezi tarafından istenmeyen kişi ilan edilen Muharrem İnce hakkında kurultayda en arka sıralarda tuvaletin yanında kendine yer bulabilmesi, bardağı taşıran son damla oldu” şeklinde haberler de yapıldı.

Söylentilere göre yılbaşına parti kurulmuş olacak.

Muharrem İnce, net bir cevap vermese de görünen o ki, bir çalışma var.

Çünkü CHP’nin kendisini bölücülükle suçlamasından sonra İnce, suskunluğunu bozdu ve sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Değişime imza veren milletvekillerini, belediye başkanlarını, kurultay delegelerini dışla, sonra dostlarınla hayal kur. Bölücü olan kim? ifadelerini kullandı.

Esasında, Muharrem İnce’ye parti kurmaktan başka yol bırakılmamıştır!..

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, ulusalcı bazı isimleri bir şekilde tasfiye etmiş ve sıra İnce’ye gelmişti.

İnce, parti kurma girişimiyle Mustafa Sarıgül pozisyonuna düşmekten kurtulmuş oldu.

Sarıgül, elinde imkanı varken ve parti kuruluşu için çalışırken, vazgeçmiş; Kılıçdaroğlu’na sığınma hatasını yapmış ve bugün siyasi hayattan silinmiştir.

İnce, aynı hataya düşmeyerek parti çalışmasına bir adım önde başlamış oldu.

Parti kurduktan sonra, başarılı olur mu ya da ne yapabilir gibi düşünmek için henüz erken fakat siyasi parti liderliği konusunda Kemal Kılıçdaroğlu’ndan birkaç gömlek üstün olduğunu belirtmeliyiz. En azından Kılıçdaroğlu gibi partisini PKK ve FETÖ gölgesine sokmaz!

Muharrem İnce, parti kurmasa bile CHP’de bir kopuş olacağı kaçınılmazdı. Çünkü ‘Atatürk’ün partisi’ olan CHP, ‘Atatürk’ün partisi’ olmaktan çıkmış, kendi eski vekillerinin tabiriyle; HDP-PKK ile işbirliği yaparken FETÖ ile de pazarlığa oturmuş ve artık mezhepsel bir parti konumuna düşmüştür.

Muharrem İnce’nin parti kurması, daha önce parti kuranlar gibi tabela partisi olmayacağı gibi, CHP’den olası kopuşları hızlandıracak ve ‘sol’da önemli bir yer tutacaktır.

.

Ali Mevlüt Kaya, dikGAZETE.com

Twitterda bizi takip edin: @alimevlutkaya @dikgazete

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?