USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Gargat ağacı, katliamı örtemez!..

19-05-2018

ABD Başkanı Donald Trump’ın İsrail'in başkenti olarak İslam’ın ilk ‘kıblesi’ olan Kudüs'ü tanıma kararı almasından sonra Tel Aviv'den Kudüs'e taşınan büyükelçilik açılışı öncesi Filistinliler protesto gösterileri düzenledi!..

İsrail'in, gösteri düzenleyen Filistinlileri hedef alan saldırısında 58 Filistinli katledilip 2 binden fazla kişi yaralanırken; şehit edilen 58 Filistinli içerisinde 8 aylık Leyla bebek, “katliamın en küçük şehidi" oldu!..

Ellerinde taştan başka atacak bir şeyi olmayan mazlum Filistin ve halkının alçakça katledilmesine ilk tepki Türkiye’den geldi.

Gerek devlet olarak gerek halk olarak terör devletine karşı gösterilen tepki ve protestolara da, İsrail’den önce ABD’nin kuklası olan Arap ülkeleri cevap vererek Türkiye’yi hedef aldılar!..

Öyle ki; Arap Birliği Genel Sekreteri Sözcüsü Mahmut Afifi, Türkiye'nin Kudüs konusunda kibirli davrandığını söyledi!

Türkiye'nin Arap Birliği'ne ders vermeye kalkamayacağını belirten Sözcü Afifi, Arap kamuoyunun bu tavırlardan rahatsız olduğunu ifade ederek, Türkiye'yi kınadıklarını belirtti!..

Hazreti Peygamber’in ahir zaman için; “Yalın ayak, çıplak ve fakir (koyun-kuzu) deve çobanları, yüksek bina yaptırmakta birbirleriyle yarışacaklar” buyurduğu; ‘yalın ayak kimlerdir?’ diye sorulunca da; “Bedevilerdir” dediği bu kibirli, satılmış ‘deve çobanlarının’ petrol sayesinde kendilerini diğer Müslümanlardan üstün görüp, Müslüman olmayanlara kuklalık yapmasına inat Türkiye; İsrail'in Ankara Büyükelçisi Eitan Naeh ve İstanbul Başkonsolosu Yossi Levi Sfari'yi ülkelerine geri gönderdi!..

Aradan birkaç gün geçince, tepkiler sonucu Arap Birliği’nin Sekreter Yardımcısı Husam Zeki, daimi temsilciler seviyesinde yapılan olağanüstü toplantıda Filistinlilere tam destek verilmesi ve ABD'nin Kudüs kararının reddedilmesi ile ilgili karar tasarısının değerlendirildiğini söyledi!..

Sadece bu... ABD ve İsrail’e ‘tık’ yok!..

1.6 milyar Müslümanın yaşadığı dünyada, İslam’ı sadece konuşma ve kendileri yapmadığı halde yapmadıklarını başkalarına emretme olarak algılayan devlet ve halkların içinde Türkiye’den ve ülkemize destek veren Venezuela’dan başka ses çıkaranın olmaması ne vahim bir durumdur!..

İki yıl kanser tedavisinin ardından hayatını kaybeden Venezuela Devlet eski Başkanı, isyankâr ve romantik devrimci Hugo Chavez’in, 2009 yılında İsrail’in, Gazze’ye yaptığı saldırıları soykırım olarak görüp, İsrail büyükelçisini ülkesinden kovduğu gibi, Amerika ve İsrail’e rest çeken Chavez’in yerine Devlet Başkanı olan Nicolas Maduro'nın katliam karşıtı desteğinin unutulmaması gerekir!..

Filistinliler Müslüman olmasa bile ‘mazlumun dini, dili, ırkı olmaz’ diyerek, insanlığın; mazlumun yanında yer alması gerekirken; veyl olsun onlara ki; İsrail-ABD sözcüsü gibi davranıyorlar!..

Sözcüden daha ileri olan ve İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Savcısı tarafından hazırlanan iddianameye göre Vatikan’ın kardinali olan ABD-İsrail ajanı FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, İsrail katliamıyla birlikte; Türkiye halkı ve yöneticilerini müşrik ilan ederek; (günümüzün hepsi kendinde bulunan İbn-i Selûl, Ebu Cehil, Haşhaşi ve Cizvit bozuntusu) ‘aktif sabır' koduyla yaptığı konuşmada; "Melhame-i Kübra için herkes bulunduğu yerde üzerine düşeni yapsın” dedi.

“Melhame-i Kübra” (Ahir zamanda Harran ve Amik Ovası’nı da içine alan ve Müslümanlarla İslam düşmanları arasındaki büyük savaş-kıyamet savaşı)’da, Gargat ağacı, arkasına saklanan Yahudileri gizleyeceği gerekçesiyle gasbettiği topraklara Gargat ağacı diken İsrail ve yandaşlarının katliamını Gargat ağacı örtemeyecektir!..

Melhame-i Kübra’da Allah’ın ‘Kahhar’ ismiyle kahrolup gideceklerdir!..

.

Ali Mevlüt Kaya, dikGAZETE.com

Twitter: @alimevlutkaya

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?