USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

FETÖ’cü Cevheri Güven neden Jandarma İstihbarat Başkanı Tuğgeneral Çiloğlu’nu diline doladı?

FETÖ’cü Cevheri Güven neden Jandarma İstihbarat Başkanı Tuğgeneral Çiloğlu’nu diline doladı?
31-05-2024

FETÖ’cü Cevheri Güven neden Jandarma İstihbarat Başkanı Tuğgeneral Çiloğlu’nu diline doladı?

Yurt dışında firari FETÖ’cü Cevheri Güven’in 21 Mart 2024’te yayınladığı; Yeni Veli Küçük / Jitem'in Yeni Şefi videosunu seyredenleriniz vardır. Adam ağzını doldura doldura kendisinden emin şekilde Jandarma İstihbarat Daire Başkanı Tuğgeneral Gökhan Çiloğlu’na akıl almaz ithamlarla saldırıyor.

Nasıl olsa yurtdışında ya, atış serbest diye düşünüyordur. Türkiye’de yaşıyor olsa bu kadar haber yapamaz. Ne kadar devletlü varsa hepsi hakkında mutlaka bir şeyler paylaşıyor.  Değirmenin suyu kadar bu kadar bilgiye nasıl erişim sağladığı da önemli.

Açık istihbarat kanalları” deyip işin içinden sıyrılamaz. Ya FETÖ’nün haber ve istihbarat arşivi ellerinin altında ondan faydalanıyor veya Türkiye içinden kendisine çok ciddi boyutta enformasyon sağlanıyor. Soru şu; kim veya kimler sağlıyor, amaçları ne? Gökhan Paşa neden hedefte?

FETÖ’cü Cevheri Güven kimdir?

25 Kasım 1977, Erzurum doğumlu Cevheri Güven, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünden mezun.

Nokta dergisi eski genel yayın yönetmeni. 3 Kasım 2015 tarihinde "halkı hükümete karşı silahlı isyana tahrik etmek" suçlamasıyla tutuklanmış, 29 Aralık 2015'te ise adli kontrol şartı ile tahliye edilmiş.

Demek ki birileri ona 15 Temmuz darbe girişimi sonrası elini kolunu sallaya Jandarma karakolundan çıkıp giden Adil Öksüz gibi sahip çıkmış.

Cevheri Güven, Mayıs 2017'de İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Nokta Dergisi'nin 2-8 Kasım 2015 tarihli kapağı nedeniyle yargılandığı davadan, "İç savaş çıkarmaya çalışmak" suçlamasıyla 22,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Derginin sorumlu yazı işleri müdürü Murat Çapan da aynı cezayı aldı. Murat Çapan tutuklanarak cezaevine kondu.

Cevheri Güven, yurt dışında bulunduğu için tutuklanmadı. Güven hakkında açılan diğer davalar ise yurt dışında bulunması nedeniyle sürdürülemiyor.

24 Aralık 2021'de yayımlanan Resmi Gazete'de; Türkiye'de bulunan tüm malvarlıklarının dondurulmasına dair karar yayınlandı. 2016 yılının başından beri yurt dışında yaşıyor.

Kendisini ve ailesini Evros nehrinden kuzeydoğu Yunanistan'a götüren kaçakçılara 15.000 Euro ödemiş. Yunanistan'a oradan da Almanya'ya geçmiş.

YouTube” kanalı var. Yurtdışında kaçak olmasına rağmen, bazı resmi görevlilerin dahi ulaşamayacağı bilgileri konuşuyor, yorumluyor.

Hatta kimi zaman “Türkiye'den hangi istihbarat birimi bu bilgileri ona servis ediyor? diye konuşulduğunu da duyuyorum.

Jandarma İstihbarat, teröre öldürücü baharat!..

Jandarma İstihbarat Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığına bağlı bir istihbarat birimi. İlk kez, İçişleri Bakanlığından onay alınarak, Jandarma Genel Komutanlığının emrinde Jandarma İstihbarat Grup Komutanlığı olarak 1989 yılında kuruldu.

Günümüzde ise Jandarma İstihbarat Daire Başkanlığı olarak, başta terör suçları olmak üzere suç işlenmesinin önlenmesi veya işlenen suçla ilgili kişiler, gruplar ve suç örgütleri ile muhtemel harekât bölgeleri, hava ve arazi hakkında bilgi elde etmek ve işlemek amaçlı faaliyet gösteriyor.

İstihbarat Daire Başkanı…

İstihbarat Daire Başkanlığı'na atanmasıyla birlikte, adı sıkça gündemde yer alan Tuğgeneral Gökhan Çiloğlu, Türkiye'nin güvenlik alanında önemli bir isim.

Çünkü terör başta olmak üzere kriminal konularda gösterdiği performans dikkat çekiyor.

Kendisi, FETÖ kumpaslarının mağduru olduğundan adım adım Türkiye'nin 15 Temmuz’a nasıl sürüklendiğini en iyi bilenlerden.

Belki sadece bu nedenden dolayı bile FETÖ’cüler ona ve diğer silah arkadaşlarına diş biliyorlar.

Çiloğlu, Türkiye'nin güvenlik stratejilerine katkı sağlar mı?

Güvenlik stratejisi MGK kararlarına göre belirleniyor. “Şeytan taşlamaktan namaz kılmaya vakit bulamamak” diye bir söz var; kelam ve kalem erbabı, doğrusunun “şeytan taşlamaktan tavaf yapmaya vakit bulamamak olduğunu söyler.

Bu nedenle Tuğgeneral Gökhan Çiloğlu’nun, güvenlik stratejisine ne tür katkı sağladığını söyleyebilmek için İstihbarat Başkanlığının faaliyet raporlarına göz atmak gerekir. Kokaine “pudra şekeri” muamelesi çeken müptezellerin son durumlarına bakmak gerekir.

Türkiye'de ton ton yakalanan uyuşturucu madde miktarına bakın. Son yıllarda metamfetamin kaçakçılığındaki artış ve rekor düzeyde yakalamalara bakın!..

Sınır ötesinde Afganistan'da haşhaş ekimi ve eroin üretiminin önemli ölçüde nasıl azaldığına, sentetik uyuşturucu ve öncüllerinin kaçakçılığı ile mücadeleye odaklanılmasına bakın!..

Çökertilen suç örgütlerinin sayılarına bakın!.. Türkiye genelinde 384 organize suç örgütünün çökertilmesine bakın!..

Suç örgütlerinin Türkiye genelinde 90 milyar lira değerindeki mal varlıklarına el konulmasına bakın. İnsan kaçakçılığı yapan üst rütbelilerin nasıl enselendiğine bakın!..

TV kanallarında her gün görmeye alıştığınız ama gırtlaklarına kadar kriminal işlere, sapık cinsel tercihlere bulaşmış medyatik isimlerin evlerinin kapılarında Jandarmayı görünce nasıl paniklediklerine bakın.

Çiloğlu, Tarsuslu Yörük evladı…

Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Arkadaşlar! Gidip, Toros dağlarına bakınız, eğer orada bir tek yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez." sözünü bilmeyenimiz yoktur.

Güvenlik ve istihbarat alanında ismi öne çıkan Tuğgeneral Gökhan Çiloğlu, Atatürk'ün dikkat çektiği Toros dağlarının evladı. Yaşar Kemal’inBinboğalar Efsanesi”nden fırlayıp gelen karakterlerden biri gibi. Gökhan Çiloğlu, Seyfettin oğlu, Huliye’den olma, 14.10.1972 doğumlu. Mersin/Tarsus/Yaramış nüfusuna kayıtlı.

Nüfusuna kayıtlı olduğu köy ve ailesinin sülale lakabı, tarihi ve etnolojik veriler içeriyor. Yaramış köyü, adını Adana ve Tarsus Sancaklarında konar göçer Türkman taifesinden almış.

Aynı şekilde Çiloğlu ailesi de Başbakanlık Arşivi Belgelerine göre Osmanlı İmparatorluğunda Oymak, Aşiret ve Cemaatler kitabını hazırlayan Cevdet Türkay’ın ifade ettiği gibi Türkman Yörükânı taifesinden.

Atatürk, 1926 yılında Tarsus’ta Yaramış Köyü yakınlarında Çukurova Bölgesinde yaşayan çiftçilere rehberlik yapabilmek için Çiloğlu Çiftliğini kurmuştur. 1950 yılından sonra bireysel çiftliğe dönüştürülmüştür.

Atatürk tarafından Tarsus Yaramış Köyü civarında kurulan sekiz bin dönümlük Çiloğlu Çiftliği ile çevresinde bulunan hazineye ait araziler birleştirilerek Toprak Reformu anlayışı içinde civarda bulunan Yaramış, Ağzıdelik, Kel Ahmet, Çöplü, Ali Fakı, İznik, Frengülüs (Çiçekli) ve Kefeli köylülerine dağıtılmıştır.

Türkiye'de Yaramış köy adı dört ilde var. İlki Mersin Tarsus Yaramış. Diğeri Muş Malazgirt Yaramış, Sivas merkeze bağlı Yaramış köyü ile Van Gürpınar ilçesine bağlı Yaramış köyü.  Yaramış yer adının Yörük aşiretine ait Türkmen boyundan geldiği belirtilmektedir.

1972 yılında Tarsus'ta doğan Çiloğlu, eğitim hayatına burada başlamış. Kuleli Askeri Lisesi ile Kara Harp Okulu'ndan mezun olmuştur.

Çiloğlu, Piyade Okulu ve Foça Jandarma Komando Okulu'nu bitirdikten sonra, 1995-2016 yılları arasında komando bölük ve tabur komutanlığı ile ilçe jandarma komutanlığı görevlerinde bulunmuştur.

2016-2021 yılları arasında Ankara İl Jandarma Komutan Yardımcılığı ve Vaşington İçişleri Müşaviri görevlerini üstlenmiştir.

Balyoz kumpasında tutukladılar ama baş eğdiremediler!..

Emniyet ve yargı içindeki FETÖ’cü hakim, savcı ve emniyet görevlilerinin sahte ve uydurma iddialarıyla sözde "Balyoz darbe planı" davasında dile kolay tam 3 yıl hapis yattı. Yaşadığı hukuksuzluğa karşı cezaevinde hukuk fakültesini bitiren Binbaşı Gökhan Çiloğlu, beraat ettikten sonra terfi alarak sırasıyla Yarbay ve Albay rütbesine getirildi.

Türkiye'nin Amerika Washington Büyükelçiliği İçişleri Bakanlığı Askeri Müşavirliği görevinde bulunan Albay Çiloğlu, 23 Ağustos 2021 yılında yayımlanan 3021/421 sayılı cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle tuğgeneral rütbesine terfi etti.

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Tuğgeneralliğe terfi ettirilerek Diyarbakır'a İl Jandarma Komutanı olarak atandı. Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Gökhan Çiloğlu, kararname ile Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Daire Başkanlığı'na atandı.

İngilizce bilen Jandarma İstihbarat Daire Başkanı Tuğgeneral Gökhan Çiloğlu, Üstün ÇİLOĞLU ile evli ve iki çocuk babasıdır.

PKK neden ona “Amanos Kasabı” diyor?..

Kendisine neden “Amanos Kasabı” lakabı takıldı?

Çiloğlu, Jandarma Özel Harekat’taki (JÖH) komando birliği görevi esnasında, Amanos Dağları’nda PKK’ya karşı gerçekleştirilen operasyonlarda aktif rol almıştı.

Görev sürecinde, onun komuta ettiği birlikler, PKK’ya nefes aldırmadıkları gibi, büyük kayıp verdirdiler. Operasyonlar neticesinde birçok PKK militanı, etkisiz hale getirildi.

İşte Çiloğlu’nun bu kararlı ve güçlü mücadele yönteminden dolayı yerel halk arasında ona “Amanos Kasabı denildiği söylenilmektedir.

Cevheri Güven de “Amanos Kasabı” olarak bilinen General Gökhan Çiloğlu’nunVeli Küçük'ün tahtını devraldığını, 90'lı yılları kana bulayan Türkiye'nin en tehlikeli çetesinin yeniden güç kazandığını” söylüyor.

Devletin en kritik konumlarından birini ele geçirdiğini. Hasan Atilla Uğur, Cem Ersever, Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım jenerasyonunun yeni üyesinin Çiloğlu olduğunu” iddia ediyor.

Tuğgeneral Gökhan Çiloğlu’nun, Veli Küçük ile aynı kefeye konulması bana absurd geldi. Çiloğlu, FETÖ’cülerin tezgahlarını başlarına geçiren birisi. Sizler için ne ifade eder bilmem ama Türk oğlu Türk.

Tarikatcı değil. Tarikat şeyhlerinin çocukları ile fotoğraf çektirenlerden değil. Her türlü menfeze, menzile fersah fersah mesafeli.

Siyasilerin önünde kılıktan kılığa girmiyor. Bir Türk askeri olarak başı dik. Kalecik Şarabı sofrasına uzak!

Şimdi anladınız mı neden ona saldırıyorlar?

Kılıcı keskin olsun.

.

Ömür Çelikdönmez, dikGAZETE.com

омюр челикдёнмез, Дикгазете

Seçilmiş Kaynakça

https://turkiyeguclu.com/8980/

https://taderankara.org/duyurular/

https://www.jandarma.gov.tr/istihbarat-baskanligi

https://www.elipshaber.com/gokhan-ciloglu-kimdir

https://eksisozluk.com/gokhan-ciloglu--7799917

https://www.gazetevatan.com/gundem/hukuka-sigindilar-695484

https://www.veryansintv.com/cezaevinden-istihbaratin-basina/#google_vignette

https://www.narkotik.pol.tr/2023-turkiye-uyusturucu-raporu-yayinlanmistir

https://www.usakolay.com/gokhan-ciloglu-kimdir-gokhan-ciloglu-nereli-ve-kac-yasinda

https://www.bilgiduragi.com/konu/yaramis-koyu-hakkinda-bilgi-merkez-sivas.187700/

https://www.manisadagundem.com/yagma-edilen-ataturkun-kurdugu-ciftlikler-makale,1092.html

https://www.trthaber.com/haber/gundem/jandarma-ve-sahil-guvenlik-komutanligi-atamalari-resmi-gazetede-790653.html

https://www.sabah.com.tr/gundem/2021/08/27/balyoz-kumpasiyla-3-yil-hapis-yatti-diyarbakira-general-olarak-atandi

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/balyoz-kumpasiyla-hapse-atilan-komutan-istihbarat-daire-baskanligina-atandi-700905h.htm

https://diyarbakirolgunlasma.meb.k12.tr/icerikler/diyarbakir-olgunlasma-enstitusu-yil-sonu-etkinligi_14140370.html

https://www.sozcu.com.tr/kumpasla-iceri-girdi-16-yil-ceza-aldi-hapiste-hukuk-fakultesini-bitirdi-ve-simdi-istihbaratin-basina-gecti-wp7782036

https://www.sarigolgundem.com/tuggeneral-gokhan-ciloglu-kimdir-kendisine-neden-amanos-kasabi-lakabi-takildi-su-an-hangi-gorevde-bulunuyor

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Gazanfer Şahin
Gazanfer Şahin 4 hafta önce
GÖKHAN KOMUTANIMIN KILICI KESKİN, SENİN DE KALEMİN GÜÇLÜ OLSUN!
Füturistlerin yazdığı gibi "1 milyon coni leşi Toroslar eteklerinde kalacak..." İşte komutan da oranın evladı, ondan onların korkulu rüyası... Hainlarin, iftiracıların, işbirlikçilerin çamur atması, hedefinde olmadı normaldir.
Hemşehrim gibi tarafım da; bizzat CB çapsız bürokratnları tarafından ne cezalar, kumpaslara uğradım ve en sonunda da tecrübemin zirvesinde zorla emekli dilekçesi verdirildi. Pandemi döneminde yaşıma, hastane sevklerine bakılmaksızın ve yıllık izinlerim dahi kullandırılmadan kadük emekli maaşına mahkum edildim. 3 senedir davam devam etmesine rağmen CB mahkemeye verdiğim için maalesef yargı mensupları sürgün endişesi ile hakkımı veremiyorlar. Türkiye'de yargı güveni de malum.
Varol! Aziz hemşehrim, Torosların yiğit Yörükân-ı Türkmaânı Gökhan Paşam!