USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Dostlar bunun adı, Rusya'ya karşı savaş ilanıdır!

Dostlar bunun adı, Rusya'ya karşı savaş ilanıdır!
26-08-2024

Dostlar bunun adı, Rusya'ya karşı savaş ilanıdır!

MOSKOVA

1990'lı yıllarda sayıları birkaç kişi de (belki de onlarca) olsa, Rusya'da bazılarında çok alçak bir zihniyet vardı: “Keşke 2. Dünya Savaşı'nda Naziler bizi yenseydi. Şimdi Alman birası içiyor olacaktık”. 

Bu ahlaksız, vicdansız sözleri söyleyenler veya içlerinde destekleyenler acaba bugün ne düşünüyor olup bitenler karşısında?!.

Bunları neden hatırlatmak istedim. Maalesef bugün de Rusya'da (sayıları az da olsa), Türkiye'de veya dünyanın farklı yerlerinde bazıları, Rusya-Ukrayna ihtilafı bağlamında günümüzde yaşanan gelişmelerden Moskova'yı sorumlu tutuyor. Onlara göre; “Eğer Rusya, Şubat 2022'de Ukrayna'ya yönelik Özel Askeri Operasyonu başlatmasaydı bugün bu noktaya gelinmezdi.”

Acaba öyle mi?

Kesinlikle hayır!

Kafalar karışmasın ve anlaşılsın diye basit cümleler kuracağım: Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2000 yılının başlarından 2022 yılına kadar NATO'nun eski Sovyet coğrafyasına yönelik genişlememesi uyarısında bulundu.

Batı, Ukrayna'da 2014 yılında mevcut iktidara yönelik darbeye yardım etti ve sonuçta ortaya meşru olmayan bir iktidar çıktı. 2014 yılından 2022'ye kadar Rusların yaşadığı Donbass'a yönelik saldırılarda yaklaşık 200 çocuk olmak üzere on binlerce masum insan hayatını kaybetti.

Putin, defalarca artık bıçağın kemiğe dayandığını ve geri çekilecek bir yerin kalmadığını uyararak söyledi.

Rusya'nın çevresini Batılı ülkeler nerdeyse ablukaya alarak askeri gerginliği artırmaya yönelik faaliyetleri hızlandırdı; örneğin, Karadeniz bölgesinde.

Şubat 2022'de Rusya, Özel Askeri Operasyonu başlatınca Kollektif Batı, buna daha önceden hazırlanmış gibi aniden Rusya’ya karşı “saldırıya” geçti. Rusya'ya yönelik emsali görülmeyen ekonomik yaptırımlar uygulanmaya başlandı. Ukrayna'ya Batı'dan silahlar gönderildi.

Batı, planlı şekilde Rusya'ya karşı atağa geçmiş durumda. Bugün Ukrayna'nın Rusya'nın Kursk bölgesine yönelik saldırısında Polonya tankları da kullanıldı. Ukrayna'nın bu işgal operasyonunda yabancı paralı askerler de yer almakta.

Her gün Batı medyasında Rusya'ya yönelik suçlamalar giderek artıyor. Tam da bu sırada, sosyal medya uygulaması ‘Telegram’ın kurucusu Pavel Durov, Paris havalimanında gözaltına alınıyor. Telegram kanal, Rusya-Batı gerginliği bağlamında enformasyon savaşında Moskova için ciddi bir haberleşme-iletişim aracı olarak dikkat çekmekte.

Şimdi Batı, Rusya'yı bu alanda da etkisiz hale getirmeye çalışıyor. 

Çok enteresan; Rusya'ya karşı atılan adımlar hep planlı şekilde yapılmakta. Önceden bir planın hazırlandığı belli.

Anlayacağınız dostlar, günümüzde tüm bu yaşananlar aslında Şubat 2022 ile başlamadı. Batı, buna çok önceden hazırlanmıştı.

Yani, dostlar, Rusya'ya karşı bir savaş ilan edilmiş durumda. Bunun adı; açıkça “Rusya'ya karşı bir savaş” olmakta.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?