USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

‘Dip dalga’cılar vurgun yedi!..

25-06-2018

Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde YSK’nın açıklayacağı son rakamlar belli olmasa da, Recep Tayip Erdoğan yüzde 53’e yakın oy alarak ‘başkanlık’ seçimini kazandı.

Milletvekili seçimlerinde partisinin oyu kendi oyundan 10 puan aşağı çıkmasına rağmen, ‘Cumhur İttifakı’ da milletvekili seçimlerinde meclis çoğunluğunu elde etti.

Bu seçimin asıl kazananı ise, Devlet Bahçeli ve partisi MHP; kaybedeni de Kemal Kılıçdaroğlu-FETÖ ile SP-Temel Karamollaoğlu olmuştur.

Partisinden ayrılanların İP’i kurarak parçalamak istedikleri MHP, oy kaybı yaşamadan seçimden başarıyla çıkmıştır.

CHP oy kaybı yaşarken, Muharrem İnce uzun yıllardan sonra CHP’nin oyunu yüzde 30’un üzerine çıkarmıştır. Bu da, Kemal Kılıçdaroğlu’nun koltuğunu sallayacaktır.

*

Seçime gidilirken, daha çok sosyal medya üzerinden Siyonist ilan ettikleri Erdoğan, partisi ve seçmenlerine ağza alınmayacak küfürler (Kendilerinin ettikleri acziyet belirtisi olan küfrü, başkaları da onlara etmişse; o edenler de acizlerin ta kendileridir) eden SP’liler; ‘Dip dalga geliyor’, diyerek ilk turda her iki seçimin de kazananı olacaklarını haykırmışlardı!..

Fakat sonuçlar ‘Bilge(!) başkan’ ilan ettikleri Karamollaoğlu’nun yüzde 0.99; partilerinin de yüzde 1.36 oy almasıyla bekledikleri ‘dip dalga’ yerine vurgun yemişlerdir!..

‘SP’nin oyu SP’ye gider başka yere gitmez’ diyen, buna yanıt verenlere de "öküz muamelesi" çeken ‘bilge(!)’lerin, bir şey bilmedikleri de; ittifaka giden oylarıyla kendi kontenjanlarından soktukları hariç, CHP’nin 11 milletvekili fazla çıkarmasına vesile olmuşlardır. Hatta 40 yıldır vekil çıkaramadığı ilde bunların sayesinde vekil çıkarmıştır.

*

Bu ülkenin insanları, fikri ne olursa olsun bir şeyi net olarak görmüşlerdir: O da, SP ve geleneğinin kim olursa olsun İslami yönü ağır basan iktidar ve çevresini hedef aldığıdır!

Mevcut hükümetin yerinde Türkiye Komünist Partisi ya da HDP olsaydı; SP onları ‘Siyonist’ münafık, kafir ilan etmeyecek, birlikte seçime gidecekti. 

Yüksek Hızlı Tren’in Sivas’a gelmesine karşı çıkan ‘Bilge(!) başkan’; geçmişte İstanbul’dan Hicaz’a demiryolu yapan Sultan Abdülhamid ve Cumhuriyet döneminde Atatürk’ün devam ettirdiği demiryolu ağlarına o dönem yaşasa acaba karşı çıkar mıydı?!

Bilgelik’ unvanı alacak çalışması bulunmayan ve YHT’ye karşı çıkan biri, neyin ‘Bilge(!) başkan’ı diye de merak edenleri, seçmenler verdiği oylarla aydınlatmıştır!..

FETÖ’nün ekran yüzü Kamalak döneminde de bu stratejiyi güden SP, Karamollaoğlu döneminde biraz daha ileriye giderek FETÖ mümessillerine kuyruk olmuş ve Erdoğan üzerinden Müslümanları münafık, kafir, hain ilan edip, sadece kendilerinin Allah yolunda oldukları iddiasıyla hüsrana uğramışlardır!

SP’lilerin yapması gereken en hayırlı amel, Hazreti Peygamber döneminde yaşamadıkları için Allah’a her gün şükretmeleridir!..

Seçimlerin ülkemize hayrılar getirmesi temennisiyle… 

.

Ali Mevlüt Kaya, dikGAZETE.com

Twitter: @alimevlutkaya

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?