USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Büyük şehid Haniye… Topraklarımızda neler oluyor? Görmemiz gerekenler… Çözüm ve hal tarzlarımız

Büyük şehid Haniye… Topraklarımızda neler oluyor? Görmemiz gerekenler… Çözüm ve hal tarzlarımız
03-08-2024

BÜYÜK ŞEHİD HANİYE…

TOPRAKLARIMIZDA NELER OLUYOR?

GÖRMEMİZ GEREKENLER…

ÇÖZÜM VE HÂL TARZLARIMIZ.

Büyük bir Dava Adamını şehit ettiler…

Kim mi?

Kendi ifâdesi ile İsmail Haniye; “Benim Ailem Türk’tür. 1516’dan sonra Yavuz Selim Han tarafından Filistin topraklarına Hac Yolları’nın emniyeti ve korunması için Bozok (Yozgat) Sancağı’ndan getirilmiş soylu bir Türk Ailenin torunuyum. Bununla da iftihâr ediyorum.”

Kim şehit etti?

Arap Yarımadası’ndan Büyük Ordumuzu söküp, cetvelle sınırlar yapanlar…

Medeniyet Topraklarımızda kaos ve kriz alanları oluşturarak 100 yıl önce aynı ülkenin de vatandaşları olan Müslümanları birbirine kırdıranlar…

Kim mi şehit etti?

1300 yıldır savaştığımız Haçlılar. Haçlıların oyuncağı olmuş, yine en az 1200 yıldır Müslümanların koruyup kolladığı Yahudiler

Kim mi şehit etti?

PKK’yı, FETÖ’yü, DEAŞ’ı başımıza saranlar… Vekâlet Savaşları ile bize kayıp verdirenler…

Kim mi şehid etti?

Müslümanların yaşadığı bir ülkede 1300 yıllık düşmanlarımızla işbirliği yapan hainler…

Tıpkı Eşref BİTLİS Paşam, tıpkı Muhsin YAZICIOĞLU gibi…

Şehadetin arkasından beyanlara bakıyorum. Türkiye dâhil tüm İslâm Ülkeleri’nde Devletin en tepesinden en aşağısına herkes camii imamı gibi taziye dileklerinde bulunuyor. Beddua ediyor.

Çözüm bu mu?

Hâl tarzları öneren var mı?

Hayır!..

En doğru değerlendirmeler…

Her şey daha kötüye gidiyor. Savaş çıkabilir. Savaş yayılabilir. Aynı saatlerde Lübnan’a da Şam’a da saldırı oldu çünkü…

Görünen şu!..

Küresel Çete büyük bir savaş istiyor. Bu savaştan İngiltere ve ABD, topraklarını korumak istiyor.

Çıkartacakları büyük savaş öncesi, tıpkı 2. Dünya Savaşı öncesi gibi;

Batı’da Almanya, Fransa ile Rusya’yı savaştırmak istiyor.

Doğu’da Çin ile Japonya ve Filipinler’i savaştırmak istiyorlar.

Hiç düşünmediğiniz bir şey daha söyleyeceğim.

Çıkacak Büyük Savaş Öncesi İslâm Dünyası’nın ve Dünyanın merkezi olan Medeniyet Coğrafyamızda;

1. Emperyalizm kardeş kavgaları çıkartıyor ve kaos alanları oluşturuyor. Bölgede kurulan tüm devletler yapay, çıkartılan tüm unsur ve milliyetler yapaydır. Sahtedir.

2. İnsanlık Tarihi’nde ilk kez ve Haçlı Unsuru ki son 200 yılda öncülüğü onlar yapıyor, ABD ve İngiltere’nin operasyonu Müslüman-Musevî (Yahudî) kavgası çıkarttılar. Şunu net görüyoruz, bizim dikkatimizi Büyük İsrail’e çekenler, İsrail’i ileri karakolları olarak kullanıyorlar. Bu yönü gözden kaçırıyoruz.

Tüm Musevîler Yahudî değil, tüm Yahudîler Siyonist değil. Biz “Kahrolsun Siyonizm” derken Siyonistleri değil, tüm Musevîleri karşımızda topluyoruz. Oysa bugün Musevîlerin çoğu Sami/İbrani Soylu değil.

İlginçtir, en büyük Musevî Devleti’ni kuran Hazar Türkleri’nin torunları. İsrail ile ölü bir dil olan İbranice’yi dirilttiler ve Yahudî Halkı yarattılar… Bu bağlamda Rusya Dışişleri Bakanı’nınHitler Yahudîydi.” sözünü hatırlatıyorum. Böleceğimiz bir topluluğu, sürekli en alçak grup olan Siyonistlerin etrafına topluyoruz.

3. Bölgede etnik, bölücü, siyasî ya da dinci tüm terör örgütlerinin arkasında Batı var. Başı da ABD ve İngiltere çekiyor.

4. Bölgemizi Sünnî (Türkiye, Mısır), Selefî/Vehhabî (S. Arabistan) ve Şiî (İran) olarak bölmek ve karşı karşıya getirmek istiyorlar. Hatta Merhum İsmail Haniye Cinayeti’nin İran’da işlenmesinin arka planında Sünnî-Şiî Bölücülüğü var.

Düşünün; bir cinayetle kaç sonuç alıyorlar. Önce bir lideri yok ettiler. Sonra İran zaten Sünnî dünyada şüpheliydi şimdi hepten şaibeli hale getirdiler…

5. Coğrafyamızda tüm kesimlerin içinde emperyalizmin hücreleri var. Bunları da deşifre etmek için kararlı ve müsamahasız olmak gerekiyor. Kaba tarafgirlikten, ötekileştirmeden kaçınmak gerekiyor.

6. Bölgemizde işlenen suikâst ve cinayetlerin faili meçhul kalması, sürekli olması, sansasyonel olmasına rağmen küresel tepkisizlik, emperyalistleri ve köpeklerini azdırmıştır.

Çözüm ve Hâl Tarzlarına gelince;

İsmail Haniye Cinayeti, HAMAS ve Hizbullah’ın aynı anda hedef haline gelmesi, Yemen Halkı’nın birlikte hareket etmesi, İslâm Dünyası’nda yeni bir birliğe sebep olmalı. Bu itibarla;

1. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ivedilikle İstanbul ya da Kahire’de toplanmalıdır.

2. İsmail Haniye Cinayeti ve Gazze Katliâmı tüm İslâm Ülkeleri’nde, Müslümanların yaşadığı ülkelerde, İnsanlık Vicdanı’nda aynı gün büyük bir gösteri planlanmalıdır.

3. TDT, Türk Devletleri Topluluğu harekete geçirilmelidir.

4. ABD, Batı ekseni dışında Çin, Şangay Grubu, Rusya ile de hareket edilebileceği mesajı politik olarak verilmelidir.

5. Bölgedeki dost-düşman ekseni, Arap-Yahudî, Arap-İsrail, Müslüman-Yahudî ekseninden Batı-Doğu, Yerel-İşgalci (Dış güç) eksenine kaydırılmalıdır.

6. Musevî=Yahudî=Siyonizm değildir. Şia=İran değildir. Selefi (Vehhabî)=S. Arabistan değildir.

7. HAMAS, İsrail tarafından İran’ın vekâlet savaşı yapan unsuru gibi sunuluyor. Buna müdahale edilmelidir. HAMAS ve Kassam Tugayları, Gazze’ye aittir. Bunu Türkiye içinde de anlatamıyoruz.

8. Orta vadede OSMANLI MİLLETLER TOPLULUĞU ya da aynı coğrafyayı bir araya getirecek yani Kafkasya, Balkanlar, Anadolu, Arap Yarımadası ve Kuzey Afrika’yı bir araya getirecek bir siyasi ve uluslararası örgütlenme yapılmalıdır.

9. Türkiye’nin dünyada özellikle de İslam Ülkeleri, Afrika ve Güney Amerika’da yani sömürülen coğrafyalarda sosyal karşılığı var.

Türkiye, Psikolojik Harp/Harekât olarak bu gücünü kullanmalıdır. Bu tarz gayretler, Dünya’da gündem belirlemede gerek uluslararası ilişkiler, gerek BM’de Türkiye’nin etkinliğini artıracaktır.

10. Ortadoğu’da kriz 100 yılda oluştu. Kısa vade değil, orta ve uzun vade plan yapılmalıdır. Temeline Türkiye Cumhuriyeti’nin etki alanı olan Türk Devletleri Teşkilatı ve Osmanlı Milletler Topluluğu Birliği konmalıdır. Bu yapılanma, Millî Hedef haline getirilmelidir.

11. Nüfusumuz 90 milyon. Nüfûzumuz 2 milyar. Nüfûzumuz iç politikada da dış politikada da dikkate alınmalıdır. Alınmazsa mülteciyi bile tanımlayamıyoruz. Osmanlı, büyük bir Türk İmparatorluğu idi.

Hem imparatorluk hem de Türk kelimesini çevremiz ve vatandaşları kabul ediyor. Bizim sözde entelektüellerimiz hala kafa karışıklığına sebep oluyor. SOSYAL TANIMLARIMIZIN ÇERÇEVESİNİ MİLLÎ MENFAATLER BELİRLER. Bunu herkes bilmelidir.

MİT’mızı yaptığı esir takası operasyonundan dolayı da kutlarız.

Söylenecek çok şey var. Şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazze’miz için birlikte mücadele zamanı…

.

Emekli Yarbay Halil Mert, dikGAZETE.com

-Strateji ve Yönetim Uzmanı-

Yazıyı buradan izleyebilirsiniz:

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?