USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Burası Türkiye... Buradan çıkış yok!

Burası Türkiye... Buradan çıkış yok!
02-09-2024

BURASI TÜRKİYE. BURADAN ÇIKIŞ YOK!

Burası Türkiye. Buradan çıkış yok!” derken neyi kastettiğimizi, bunu kimlere söylediğimizi videonun sonunda anlayacaksınız. Ama öncesinde, son günlerde sosyal medyayı yıkan bazı paylaşımlara birlikte göz atalım.

30 Ağustos kutlamalarına ilişkin bu görüntülerin ilki, elleri öpülesi gazilerimizden. Gaziantep'te Zafer Bayramı kutlamalarında ATATÜRK'ün yerine Hamas'ın ölen liderinin fotoğrafını gören gaziler tören alanını terk ediyor.

Bilahare aynı yere bu kez ATATÜRK’ün posteri asılıyor.

İkinci görüntümüz, Piri Reis Üniversitesi mezuniyet töreninden. Denizcilik Fakültesi mezunları İzmir Marşı’nın, “Bozulmuş düşmanlar yel gibi kaçar” mısrasını söylerken, Protokol daha fazla dayanamıyor adeta yel gibi kaçıyor salondan.

Sırada Kara Harp Okulu öğrencilerinin mezuniyet töreni var. Arslan parçaları, Dönem Birincisi Teğmen Ebru EROĞLU önderliğinde, “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” diye haykırıp vatana bağlılık kılıcı çekiyorlar.

Bu görüntüler ne anlama mı geliyor?

Anlam 1: bu ülkede yaşayan Türkler, yaşlısıyla, genciyle ve ezici çoğunluğuyla, hala Mustafa Kemal’in gönüllü askeridir ve hiçbir güç tercihi değiştiremeyecektir.

Anlam 2: Bozulmuş düşmanlar dün olduğu gibi bugün de yel gibi kaçmaya devam edecektir. Ama bu kez ahdımız var. Daha karpuz keseceğiz ve bu karpuzu onlara yedirmeden bırakırsak adam değiliz.

Anlam 3: Akşam yenen hurmaların sabahki tırmalaması hiç bitmeyecektir.

Burayı biraz açalım. Hatırlarsanız yakın geçmişte, Tuzla Piyade Okulu’nda yaşanan olayda, 10 Kasım töreninde yakalarına ATATÜRK fotoğrafı takmayı reddeden 3 teğmen ile ebedi başkomutana saygısızlığı affetmeyen 4 teğmen kavga etmiş,

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Yüksek Disiplin Kurulu 7 teğmenin de TSK’dan ihracına karar vermişti.

O dönemde Disiplin Kurulu Başkanı olan ve bu seneki Askeri Şura’da Orgeneralliğe terfi eden Levent ERGÜN’e, ki kendisi KULELİ’den devrem olur,

Ergün Paşa’ya sormak lazım “Şimdi ne olacak?” diye.

Tuzla’da Mustafa Kemal’i savunan 4 Teğmene yaptığınız gibi, Mustafa Kemal’e bağlılık yemini eden Teğmenleri de ihraç edecek misiniz?

Hayır yani, haksa hak, hukuksa hukuk.

Trol orduları, salyalarını akıtarak hepsinin ihracını istiyor ve TSK bir karar vermek zorunda?

Ergün Paşa’ma yine de devre tavsiyem olsun. Aman dikkat! Bu kez tribündeki Mustafa Kemal’in askerlerinin de sahaya inme ihtimali var bizden söylemesi. Durduk yere Saha Kapama Cezası almayalım yani!

Efendim toparlayacak olursak…

Bademspor’a, Amedspor’a, Hüdaspor’a bin kere söyledik. “Maça, Ay-Yıldızlı milli formayla çıkalım, başka yolu yok” dedik. Dinlemediler, ille de kendi formamız dediler.

Biz “Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti” dedik, onlar ille de Filistin dediler.

Biz “Var Olsun Türk Milleti” dedik, ümmeti dillerinden düşürmediler.

Bu bayrak inmez” dedik, “Bu ezan dinmez” dediler. Bayrak ile ezan aynı semada buluşsa olmuyordu sanki. Olmazdı tabii. Öncelikleri bayrak değildi ki.

Türklük Uyanıyor Bu Ateş Her Yeri Yakar” dedik yine dinletemedik.

Be hey laftan anlamaz, kuldan utanmazlar! 600 yıllık “Bismillah”, on bin yıllık Türk genini siler mi sandınız? Asırlık Cumhuriyet Çınarı, ayak oyunlarıyla kurur mu sandınız?

Yahu şu görüntü bile kiminle dans ettiğinizi anlamanıza yeterdi.

Ama siz bile bile lades dediniz. Olmayacak duaya ya tutarsa diye amin dediniz.

Olmadı. Olmazdı ve olmayacak da.

Görünen o ki deplasman taraftarı çıkış kapılarına yanaşmaya başlamış.

E olmaz ki ama. Başlıkta ne demiştik?

YAŞASIN TÜRKİYE CUMHURİYETİ,

VAR OLSUN TÜRK MİLLETİ.

.

Yener Bozkurt, dikGAZETE.com

-Bağımsızlık Partisi Genel Başkanı, Emekli MİT mensubu

.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?