USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Bunun sevgi ile saygı ile alakası yok!..

14-11-2019

Bizim dinimizde 'SURET’lerin, 'HEYKEL’lerin, Peygamberimiz’in resminin çizilmesinin yasak olmasının sebebi hikmetini, bunları görünce daha iyi idrak ediyor insan…

Ademoğlu, fıtrattan gelen, bir üstün güce teslim olma ihtiyacını, yüce Allah’ı yeterince tanımayınca, hemen bir 'BEŞER’i ya da NESNEL bir varlığı ilahlaştırarak gidermeye çalışıyor

Hz. İsa’yı, Atatürk’ü böyle 'İKON’laştırdılar…

21’inci yüzyıldayız…

Bunun sevgi ile saygı ile alakası yok!..

Bu resmen, ritüelleri olan, sapkın bir 'din’e dönmüş durumda

Böyle şarlatanlıklara gün doğuyor…

Adam bir tiyatro sanatçısı falan da değil bildiğim…

Velev ki olsa bile…

Allah Milletimizi, çocuklarımızı bu tür sapkınlıklardan korusun

Amin...

***

Görünen o ki; insanlar çoğunlukla, gençlik çağlarında, güvendikleri kişilerden (aileleri, öğretmenleri, kanaat önderleri) öğrendiklerini, ileri yaşlarda, akıllarını kullanarak bulabileceklerinden üstün tutuyorlar.

Lokman suresi 21. Ayet (Diyanet İşleri-eski meali); “Onlara, "Allah'ın indirdiğine uyun" denince: "Babalarımızı üzerinde bulduğumuz yola uyarız" derler. Ya şeytan, babalarını alevli ateşin azabına çağırmışsa?

Oysa, artık kırk (40) yaşına gelince, HAKİKAT’e erişmesi gerekir. AKILbunu gerektirir.

Ahkâf suresi 15. Ayet (Diyanet İşleri-eski meali); “Biz insana, anne ve babasına karşı iyi davranmasını tavsiye etmişizdir; zira annesi, onu, karnında, zorluğa uğrayarak taşımış; onu güçlükle doğurmuştur.

Taşınması ve sütten kesilmesi otuz ay sürer.

Sonunda erginlik çağına erince ve kırk yaşına varınca:

"Rabbim! Bana ve anne babama verdiğin nimete şükretmemi ve benim hoşnut olacağın yararlı bir işi yapmamı sağla; bana verdiğin gibi soyuma da salah ver; doğrusu Sana yöneldim, ben, kendini Sana verenlerdenim" demesi gerekir."

Şayet kırk (40) yaşında hakikate ermiyorsa bir insan, bunun sebepleri iyi sorgulanmalı.

*

İnsan, yaratılmış varlıkların içinde AKIL yolu ile, meleklerin de üzerine çıkabilen, EN ŞEREFLİ mahlukat olabilirken, yaptığı seçimlerle, YARATILMIŞLARIN EN AŞAĞILIĞI da olabilen TEK VARLIK.

Seçim bize ait...

Yeter ki bilelim.

.

Barbaros Nasün, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Necdet Çelikdönmez
Necdet Çelikdönmez 5 yıl önce
Yazarımız Barbaros Nasün beyi tebrik ederim kısa ve öz yazmış bunun içinde teşekkur ederiz kalemine kuvvet yüreğine sağlık esen kalasın selamlar gönderiyoruz üstat...