USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

“Bin Günde Memleket Hareketi”

15-08-2020

Geçen hafta, İnce, parti kuracak mı? başlıklı yazımızda, bir çalışma başlatılacağından bahsetmiştik.

Muharrem İnce, “Bin Günde Memleket Hareketi” adıyla yola çıkacaklarını ifade etti.

Önceki gün yaptığı basın toplantısının satır başlarına göz atarak, devam edelim:

“Bilen de konuştu, bilmeyen de. Şimdi Muharrem İnce konuşacak. Türkiye'nin muhalefet sorunu da vardır. Kötü gidişattan CHP de nasibini aldı. CHP'den özdeşleşmiş olan önseçim artık yok.

Partinin ne hale geldiğini herkes bir kez daha görsün. Kurultayda 5 dakika konuşabilmek için büyük mücadele vermek gerekiyor. Hafta sonu yapılan kadın kolları kurultayına konuşma zahmeti bile göstermedi genel başkan... Kurultayda kendisi konuşup, kimseyi dinlemeden gitmiştir. Kurultay iradesini tanımayan da bir genel başkanımız var artık.

… Salı'dan Salı'ya ittifaka laf yetiştirmek ile muhalefet olmaz. CHP, bir gözlemci olarak izliyor. Kendisinde bir gelecek görmüyor.

Türk seçmeni tutucu değildir. Yüzde 80'i değişkendir. Ben inanıyorum ki Ecevit'in yüzde 42'si mümkündür. 50 artı 1 de mümkündür. Amacımız bir çıkış yolu göstermektir. Bugün başlattığımız hareketin adı, 'Bin Günde Memleket Hareketi'...

Önümüzdeki günlerde kadro ve söylemimiz ile önünüze çıkacağız. Bu hareketin finans kaynağı da halktır. 'Bin Günde Memleket Hareketi'nin yol göstericisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olacaktır. Bu hareket, aklı ve bilimi esas alacaktır.

… 60 gün sonra seçim değerlendirme toplantısı yapılıyor. Ben davet edilmiyorum ya, olabilir mi böyle bir şey. Kampanya geçmiş, seçimi tartışıyor parti, beni davet etmiyorlar. 

Bir CHP'li saraya gitmiş, Genel Başkanı arıyorum, parti yara alacak, yan yana olalım, yok. Muharrem İnce, bu çıkışı bireysel işleri için yapıyor. Kişisel ikbali için yapıyormuş. Muharrem İnce'yi açığa düşürebiliriz. CHP bir tüzük yapsın, 1 milyon 200 bin kişi CHP'nin adayını seçsin desinler. Muharrem İnce'nin elinden o zaman bunu alsınlar.

… Bizim genel başkanın aday olmak gibi bir iddiası yok ki. O zaman iktidar bir hayaldir. Kendine güvenle siyaset yapmak gerekiyor. İktidara yürüme iddiası yok ki zaten. Genel Başkan'ın ülkeyi yöneteceğim iddiası yok ise, iktidar iddiası da yok demektir.

Partiyi bölüyorsun diyorlar. Ben Millet İttifakı'ndan ayrılıp Cumhur İttifakı'na geçmiyorum ki, nasıl bölmüş oluyorum. Buradan, oraya bir şey taşıyor muyum? Bölme olayı parlamenter sistemde olur, başkanlık sisteminde olmaz. İttifaklar olduğuna göre neden bölme olsun. Futbolun kuralları ile basketbol oynamak gibi bir şey bu. Söylenen sözler doğru değildir.”

CHP ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na da yüklenen İnce’nin eleştirdiği konulara yanlış diyemeyiz. Çünkü CHP’nin durumu ortada…

Bu toplantıdan sonra Muharrem İnce’nin CHP’yi eleştirmekten çok, kendi yapacaklarını konuşması gerekiyor.

Geçen hafta söylediğimiz gibi, Kılıçdaroğlu’ndan daha iyi bir genel başkan olur… 

Kendisine katılan milletvekilleri de olabilir…

Kısa vadede, CHP’den daha çok gündem de oluşturabilir fakat uzun vade için bekleyip görmek lazım. 

.

Ali Mevlüt Kaya, dikGAZETE.com

Twitterda bizi takip edin: @alimevlutkaya @dikgazete

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?