USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Biden: Muhalifleri desteklediğimizi açıkça göstermemiz lazım!

22-08-2020

ABD'de 3 Kasım 2020 başkanlık seçimleri için mevcut Cumhuriyetçi Başkan Donald Trump'a karşı yarışan Demokratların adayı Joe Biden, muhalefetin yanında durarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan iktidarını değiştirmek istediğini söyledi.

Türkiye'nin bölgedeki faaliyetlerini nasıl izole edecekleriyle ilgilenmeleri gerektiğini belirten Biden, “Bence ona (Erdoğan'a) çok farklı bir yaklaşım uygulamalıyız. Muhalif liderleri desteklediğimizi açıkça göstermemiz lazım.

…Bir yol haritamızın olduğunu açıkça göstermemiz lazım. Düşündüğümüz şeyle ilgili sesimizi yükseltmemiz lazım, bedel ödemeli. Nasıl çalışacaklarını anlamak için çevresinde F-15 savaş uçağı uçurdukları hava savunma sistemi olduğuna göre ona belli silahları satmaya devam edip etmeyeceğimiz konusunda bedel ödemeli.

Yani çok endişeliyim. Ama benim yaptığım gibi onlarla doğrudan temasa geçip Erdoğan'ı yenecek duruma gelmeleri için hala var olan Türk liderliği unsurlarından daha fazla verim almalı ve onları güçlendirmeliyiz. Darbe ile değil, seçim süreci ile... Partisi, İstanbul'dan dışarı atıldı. Peki biz ne yapıyoruz? Burada oturup boyun eğiyoruz.

…Yani şunu göstermemiz lazım. Türkiye, Rusya'ya bağımlı olmayı istemek zorunda değil. Uzun bir zaman önce o elmadan bir ısırık aldılar. Ama şu ana kadar onlara davrandığımız şekilde davranmaya devam etmeyeceğimizi anlamak zorundalar. Yani çok endişeliyim. Hava üslerimiz ve onlara erişimimize dair de çok endişeliyim. Bence bölgedeki müttefiklerimizle bir araya gelerek, onun bölgedeki faaliyetlerini nasıl izole edeceğimizle ilgilenmek bizim için son derece fazla iş olacak.

Özellikle Doğu Akdeniz'de petrolle ilgili faaliyetleri ve görüşülmesi uzun sürecek olan çok sayıda başka şey... Ama cevabım evet, endişeliyim” demiş.

Konuşmanın Türkiye’de haber olmasının ardından başta ana muhalefet partisinin “Biz kendimizi kullandırmayız” demesini beklerken, IMF memuru sözcüsü ve diğerleri Biden’ın konuşmayı 7 ay önce yaptığı, bugün gündeme getirilmesinin Erdoğan’a katkı sağlayacağı türü sözlerle kullanıma hazır olduklarını açıkladılar adeta…

Konuşmasından anlaşılıyor ki, Biden, Türkiye’nin 20-30 veya 40 sene önceki halinde olduğu şeklinde bir kafa yapısına sahip!..

Gözünün önünde örnek olarak 15 Temmuz hain darbe girişimini destekleyen rakibi Trump varken, böyle konuşması, bir derse ihtiyacı olduğunun göstergesidir.

Demokrasi getireceğiz” diye girdikleri özellikle Ortadoğu’yu kan gölüne çevirenlerin, kokuşmuş taktiklerini yiyecek bir millet yok artık.

Türkiye muhalefeti, kendisini kullandırsın ya da Biden’in Türkiye maşası olsun fark etmez… 

Bu ülke, topyekun bir daha ayağa kalkar ve yine yapacağını yapar!..

.

Ali Mevlüt Kaya, dikGAZETE.com

Twitterda bizi takip edin: @alimevlutkaya @dikgazete

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?