USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Bakü özür bekliyor!

Bakü özür bekliyor!
04-08-2024

Bakü özür bekliyor

Bakü, AZERBAYCAN

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ayhan Hacızade, Bakü'nün,Fransa 2” televizyon kanalında yayınlanan kabul edilemez açıklamalar nedeniyle Paris'ten özür beklendiğini söyledi.

26 Temmuz'da, Olimpiyat takımları geçit töreninde Ermeni sporcuların geçişleri sırasında France 2 TV kanalının sunucuları, canlı yayında Ermenistan'ın tarihsel olarak Fransızların kalbine yakın bir ülke olduğunu ve yorumculara göre Azerbaycan ordusunun ele geçirdiği Karabağ'ın kaybı nedeniyle geçen yılın kendileri için yas yılı olduğunu açıkladılar.

 

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ayhan Hacızade, bunun üzerine şu ifadeleri kullandı:

“Uluslararası Olimpiyat Komitesi Azerbaycan'ın resmi protesto mektubuna tepki gösterdi, Fransa 2 televizyon kanalının kabul edilemez açıklamaları nedeniyle ülkemizden özür diledi ve bu açıklamaların Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin spor ve Olimpiyat Oyunları aracılığıyla tanıtmaya çalıştığı ilke ve değerlerle tutarsız olduğunu vurguladı.

Fransa'nın resmi devlet kanalında ifade edilen ve Olimpiyat Oyunlarının siyasallaştırılmasına hizmet eden önyargılı görüşlerin, Azerbaycan'a karşı yürütülen iftira kampanyasının bir parçası olduğuna inanıyoruz ve bunun kasıtlı olarak kabul edildiğine inanıyoruz.

Bu açıdan bakıldığında, sorumlu tarafın her şeyden önce Olimpiyat Oyunlarına ev sahipliği yapan Fransa olması ve gelecekte Azerbaycan'a karşı bu tür adımların tekrarlanmamasını talep etmemiz nedeniyle bu ülkenin özür dilemesini bekliyoruz.”

 

28 Temmuz'da Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Azerbaycan Ulusal Olimpiyat Komitesi, Paris'teki Olimpiyat Oyunlarının açılış töreninin yayınlanması sırasında Fransa 2'ye yapılan açıklamalarla bağlantılı olarak Uluslararası Olimpiyat Komitesi’ne (IOC) resmi bir protesto gönderdi. 

Fransız devlet kanalı France-2 sunucuları, Azerbaycan olimpiyat takımı ekrana geldi̇ği sırada, Azerbaycan'ı, “Ermenistan ile toprak anlaşmazlıkları olan bir Kafkas Cumhuriyetii" olarak nitelendirmişti.

.

Nərmin Novruzova, dikGAZETE.com

.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
enver
enver 1 ay önce
azerbaycan 30 senedir yas tutuyor. topraklarını almaya çalışıyor; ya kayıpları ya katliamlar bunu da söylemeliler.