USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Azerbaycan, Rusya'nın sağlık turizmine yatırımını artırıyor: Kislovodsk kentinde modern sanatoryum açıldı

Azerbaycan, Rusya'nın sağlık turizmine yatırımını artırıyor: Kislovodsk kentinde modern sanatoryum açıldı
27-06-2024

Azerbaycan, Rusya'nın sağlık turizmine yatırımını artırıyor: Kislovodsk kentinde modern sanatoryum açıldı

MOSKOVA

Rusya'nın Kuzey Kafkasya bölgesinde Kislovodsk kentinde Azerbaycanlı iş insanı Asabil Gasımov, en modern yeni bir sanatoryum açtı.

Açılış törenine Stavropol Bölge Valisi Vladimir Vladimirov, ve Azerbaycan'ın Moskova Büyükelçisi Polad Bülbüloğlu, çok sayıda Azerbaycan ve Rus iş dünyası temsilcileri ile konuklar katıldı.

Vali Vladimirov, Azerbaycan Büyükelçisi Bülbüloğlu ve iş insanı Gasımov, Kislovodsk'ta açılan "Istochnik Kislovodsk" adlı sağlık tesisini gezerek incelemelerde bulundu.

Törende konuşan Azerbaycan'ın Moskova Büyükelçisi Polad Bülbüloğlu, Azerbaycan iş dünyası temsilcilerinin Rusya Federasyonu'nda ve özellikle Stavropol bölgesinde yaptığı yatırımlardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Büyükelçi, görevi hem Ruslara hem de Azerbaycanlılara sağlık kazandırmak olan "Istochnik"in Kavminvod'un üçüncü büyük sanatoryum olacağını vurguladı.

Bülbüloğlu, konuşmasında şunları ifade etti:

"Azerbaycan ve Rusya ilişkileri en yüksek düzeyde. Geçenlerde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Moskova'yı ziyaret ederek Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmeler yaptı. Elbette liderlerimiz arasında karşılıklı anlayış da ülkelerimiz arasındaki müttefik ilişkilerini güçlendiriyor.

Ben bugün çok memnunum ki Rusya'nın en büyük yatırımcılarından biri Azerbaycanlı iş insanı Asabil Gasımov, böyle en modern bir sağlık tesisini inşa etti. Bu üçüncü dev sanatoryum olmakta. Azerbaycan'da geleneksel olarak hem Yessentuki, hem Kislovodsk ve hem de Jeleznovodsk sağlık kentleri çok sevilmekte. Ben kendim de 5 yaşındayken annem babamla bu bölgelere tatile geliyorduk.” 

İş insanı Asabil Gasımov'un açtığı söz konusu tesislerin en modernleri olduğunun önemle altını çizen Büyükelçi Bülbüloğlu, “Burada her şey mükemmel! İnsanların tedavisi için her şey mükemmel inşa edilmiş. Bu arada Asabil Gasımov'a da özel teşekkürler ederim ki bugün, kolay olmayan dönemlerde böyle bir önemli dev projeye imza attı. Büyük bir başarı. Bu işi tüm kalbiyle yaptı. İnsanların sağlığı için! Burada emeği geçen başta Sayın Vali olmak üzere herkese teşekkürler ederim! Burada çalışacak personele de başarılar dilerim!" diye konuştu.

Törende konuşan Vali Vladimirov, yeni sanatoryumun insanların sağlık bakımı için gerekli her şeyi sağladığını vurguladı. Vali, "Kafkas Maden Sularında giderek açılışını yaptığımız bu tür tesisler, ülkelerimizde yaşayanlara sağlık, yatırımcılara layık başarı getirecek, devletlerarası işbirliğimizi güçlendirecektir” dedi.

Vali Vladimirov, yeni açılan sanatoryumun Kislovodsk'un tarihi sağlık görevini tekrar canlandıracağını kaydetti. Vali Vladimirov, "Sayın Asabil Gasımov'un bu projesi, haklar dostluğuna ciddi katkı sağlayacak. Asabil beyin daha yeni sanatoryumların açmasını temenni edyorum! Teşekkürler kendisine!" dedi.

İş insanı Asabil Gasımov da konuşmasında şunları kaydetti:

"Bu projeye başlamadan önce çok tereddüt ettim; başlayım mı veya başlamayım. Zor dönemler üstelik. Fakat kesin kararımı verdim: Projeyi yapıyorum! Şükürler olsun ki başardık! Eminim ki bu modern sanatoryum, Rusya ve Azerbaycan halklarına hizmet edecek! Onların sağlıklı hayatına önemli şeyler kazandıracak.”

Azerbaycan Devlet Turizm Ajansı Müşaviri Kenan Guluzade ise, şunları söyledi: “Stavropol bölgesi, Azerbaycan halkının geleneksel bir sağlık turizmi sayılmakta. Ajans olarak Azerbaycan ve Rusya arasında karşılıklı turizm yatırımlarının artması için çalışıyoruz. İki ülke arasında turizm iş birliği daha da artıyor. Amacımız da bu iş birliğine ciddi katkı sağlamak.

Bu arada sağlık tesisinde, misafirler odalarını yedi kategoriden seçebilecekler. Sanatoryum, kardiyovasküler ve solunum sistemlerinden kas-iskelet sistemine kadar çok çeşitli kronik hastalıkların tedavisine imkan sağlayacak. Tesiste ayrıca ürolojik ve jinekolojik hastalıklardan muzdarip olanlara da yardımcı olunacak.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?