USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Azerbaycan futbolu Misli desteği ile gelişimini sürdürecek

Azerbaycan futbolu Misli desteği ile gelişimini sürdürecek
03-08-2024

Azerbaycan futbolu Misli desteği ile gelişimini sürdürecek

Bakü, AZERBAYCAN

Misli, Azerbaycan futbolunu desteklemeye devam ediyor.

Azerbaycan Premier Ligi, Misli markasıyla işbirliğine bir sezon daha devam edecek.

Profesyonel Futbol Ligi ile Azerbaycanlı piyango ve spor bahisleri işletmecisi “Azərotereya” arasındaki isim sponsorluğu anlaşmasının süresi uzatıldı. Anlaşmaya göre, 2024-2025 sezonunda “Misli", Azerbaycan Premier Ligi'nin ana sponsoru olacak ve ülke şampiyonasına “Misli Premier Ligi” adı verilecek.

Anlaşmanın imzalanması, yetkililerin katılımıyla ciddi bir ortamda gerçekleşti. İmza törenine AFFA Başkanı Rovşan Necef, Demirören Holding Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye'nin Azerbaycan Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi Cahit Bağcı'nın yanı sıra AFFA, PFL, Azərotereya OJSC ve futbol kulüplerinden temsilciler katıldı.

Etkinlikte konuşan AFFA Başkanı Rovşan Necef, Qarabağ, Sabah ve Zire kulüplerini Avrupa Kupası'ndaki başarılı performanslarından ve Azerbaycanlı sporcuların Paris 2024 Yaz Olimpiyatları'nda iki altın madalya kazanmalarından dolayı tebrik etti. Misli ile işbirliğinin şampiyonayı daha çekici hale getireceğini, rekabeti artıracağını ve en önemlisi taraftarları stadyumlara çekeceğini ifade eden Rovşan Necef, diğer şirketleri ve işadamlarını Azerbaycan futbolunun gelişimini desteklemeye çağırdı.

Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören, anlaşmanın Azerbaycan futbolunun uluslararası arenada başarılı bir şekilde temsil edilmesine ve gelişimine yönelik önemli projelerin gerçekleştirilmesine katkıda bulunacağına inandığını ifade etti.

Türkiye'nin Azerbaycan'daki Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi Cahit Bağcı, sporun kamusal yaşamdaki önemini vurgulayarak, spor kulüplerini desteklemenin ve her türlü sporu geliştirme çabalarını artırmanın öneminden bahsetti. Cahit Bağcı, Demirören Holding'in katılımıyla yapılan sponsorluk anlaşmasına değer ve önem verdiğine dikkat çekerek övgüde bulundu.

Sonuç olarak taraflar sözleşmeyi imzaladılar. Belge, Azərotereya OJSC Yönetim Kurulu Başkanı Osman Karakuş ve Profesyonel Futbol Ligi Geçici Başkanı Elgiz Abasov tarafından imzalandı.

Azerbaycan'da Ulusal Premier Lig başladı.

.

Nərmin Novruzova, dikGAZETE.com

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?