USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Atama sıkıntısı!

20-06-2020

1 Haziran 2019 tarihli, (beka mevzuu edildiği için) Atamaların ‘beka’ bağlantısı?!. başlıklı yazımızda; “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hafta içi bazı atamalar yaptı… Bunların içerisinde dikkat çeken isimler Faruk Çelik, Abdülkadir Aksu, Bülent Arınç ile Cemil Çiçek oldu… Arınç ve Çiçek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yüksek İstişare Kurulu Üyeliği’ne atanırken; Çelik, Ziraat Bankası'na Yönetim Kurulu Üyeliği’ne, Aksu ise Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkanlığı'na, getirildi” diyerek, atamaları eleştirmiş ve yine ‘beka’ konusuna gelerek, “seçim öncesi bu atamaların ‘beka’ bağlantısını anlayabilen bir Allah’ın kulu varsa çıksın da açıklasın!..” demiştik.

Geçen yıl olduğu gibi, geçtiğimiz günlerde bankalara yine atamalar yapıldı ve bu atamalarda tepki ve dikkat çeken Hamza Yerlikaya ile Ebubekir Şahin’in ataması oldu.

Çünkü Yerlikaya ve Şahin’in bir değil, birkaç işi vardı…

Yerlikaya, Bakan Yardımcısı, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı görevlerini de yapıyordu ki Vakıfbank yönetim kuruluna atandı.

Şahin ise, hem RTÜK Başkanı hem de Basın İlan Kurumu yönetimindeydi ki; Halkbank yönetim kuruluna atandı.

Bu atamadan sonra Hamza Yerlikaya, Bakan Yardımcısı maaşı, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı maaşı ve Sporcu Şeref Aylığının yanı sıra Vakıfbank’tan alacağı maaşla 4’yerden para almış olacak.

Halkbank yönetimine giren RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de, RTÜK’den maaş, Basın İlan Kurumu’ndan huzur hakkı ve yeni atandığı Halkbank’tan da maaş alacak.

Gelen tepkiler genelde; ‘liyakat’ ve işsiz insanlar varken, bu kişilerin üçüncü-dördüncü göreve atanması ve alacakları maaşla ilgiliydi!

Yerlikaya ve Şahin’in ekonomist olmadığı bir gerçek…

Ülkemizde o kadar iktisat mezunu varken ve de işsizken, bu iki kişinin bankaların yönetimine atanması elbette tepki çekecektir.

İşin bir de ehliyet, liyakat ve adalet boyutu vardır! 

Bir yıl önceki yazımızda, “bu atamaların ‘beka’ bağlantısını anlayabilen bir Allah’ın kulu varsa çıksın da açıklasın!..” demiştik.

Şimdi de şunu söyleyelim: Bu mudur yani?!

Hiç şüphesiz Allah size, emanetleri ehline teslim etmenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle hükmetmenizi emreder. Allah size ne güzel öğüt veriyor. Şüphesiz Allah işitir ve görür.”

.

Ali Mevlüt Kaya, dikGAZETE.com

Twitterda bizi takip edin: @alimevlutkaya  @dikgazete

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?