USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Ahmet Kaya 3-5 kuruş atardı!.. ‘Tüccar avukat Ersan Şen…’ ve 10 Türk romanı…

Ahmet Kaya 3-5 kuruş atardı!.. ‘Tüccar avukat Ersan Şen…’ ve 10 Türk romanı…
29-06-2024

Ahmet Kaya 3-5 kuruş atardı!.. “Tüccar avukat Ersan Şen…” ve 10 Türk romanı…

Ahmet Kaya 3-5 kuruş atardı!..

“Mala-mülke olma mağrur; deme var mı ben gibi

Bir muhalif yel eser, savurur harman gibi.”

Geçtiğimiz hafta Haber 7; Serdar Ortaç ile ilgili bir haber yayımladı!

Özet olarak haber şöyleydi:

Kumar borcuyla sık sık gündem olan şarkıcı Serdar Ortaç, borç batağına girdi. 500 bin TL ödemesi olan Ortaç, bir WhatsApp grubu kurdu. Dostlarından ve tanıdıklarından 5’er bin TL isteyen Ortaç, evine gelecek haczin önüne geçmeye çalışıyor.

WhatsApp üzerinden kurduğu gruba tanıdığı kim varsa ekleyen Ortaç, evine haciz geleceğini ve 500 bin TL ödemesi olduğunu yazdı ama kimseyi inandıramadı!

Gruptakiler, “Ortaç’ın telefonu ele mi geçirildi?” derken, şarkıcı çareyi ses kaydı atmakta buldu.

Ortaç, ses kaydında şunları söyledi: “İnanmıyorlar benim olduğuma, o yüzden sesli mesaj atıyorum. 5'er 5'er toplayacağım herkesten… 500 bin TL borcu ödeyeceğim…

Alkol ve kumar alışkanlığı yüzünden zor zamanlar geçiren şarkıcı, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yeni bir açıklama yaparak, alkol ve sigarayı bıraktığını duyurmuştu!

Ama yine uslu durmamış ve sahnesine sarhoş çıkmıştı.

Ortaç, "Sarhoş oldum, içkinin Allah belasını versin" açıklamasında bulunmuştu. 

Daha önce yaptığı açıklamada borçlarının belini büktüğünü ve 15 milyon TL ödediğini söyleyen Ortaç, Instagram hesabından açtığı canlı yayın da, "Her şeyimi kaybettim. Sağlığımı da kaybettim. Babam, kardeşim, gitaristim öldü. Bunların hepsi beş sene içerisinde oldu. Boşandım. O en hafifi. Kaybedecek bir şeyim yok yani.

Serdar Ortaç, Alişan'ın "Hiç plan yapmadın mı gelecekle ilgili?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Sıfır, Sıfır. Yani ben o paranın biteceğine inanamazdım”

Aynı site, daha sonra bir haber daha yayımlayarak şu açıklamayı koydu:

“Çıkan haberlerin ardından ünlü şarkıcı sessizliğini bozdu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ortaç, 'Geçen sene bir arkadaşımdan borç aldığım dönemde gerçekleşen WhatsApp konuşmalarını bulmuşlar, onları yayınlıyorlar. 300 kişilik bir grup kurup, herkesten para istemişim. Bunlara inanamayın, eğer benim adıma sizden biri para isterse kesinlikle inanmayın' dedi.”

İlk koyduğu haberi de kaldırmadı!..

Bu haberden anlaşıldı ki, şahıs zor durumda ve ödemesi gereken borcu var!..

Pop müziğin zirve yaptığı dönemde, “Karabiberim” şarkısı; ‘efemine’ intibaı bırakan konuşma ve tavırlarıyla şöhret olan Ortaç, parayı da bulunca kendini kasmış, büyük görüp böbürlenmiş; tartışmalara girmiş, insanları küçümsemiş ve "küçük dağları ben yarattım" davranışlarıyla tepki de almıştı!

Yıllar önce Bodrum ya da Çeşme’de jet skiyle plajda yüzenlere yaklaşmış ve bir kadınla tartışma yaşamıştı. Kadının ılımlı tavırlarına, ‘sen kim oluyorsun?’ diyerek cevap vermiş ve yine tepki çekmişti!..

Kadına yaptıklarından dolayı üzülmüştüm ama kendisinin borç batağına düşüp, bu hale gelmesine üzüldüm dersem yalan söylemiş olurum!..

Ahmet Kaya’nın linç girişimine maruz bırakıldığı gecenin baş sorumlusu olan Serdar Ortaç, zannedersem vicdan azabı çekiyor olacak ki, bu konuda da ara ara açıklamalar yapıyor ve vicdanını rahatlatmaya çalışıyor!

En son, o geceden dolayı pişman olduğunu belirterek; “1970’te Kürtçe selam veremezdik, annem Urfalı bize Kürtçe öğretirdi ve konuşmazdık" dedi.

1970 doğumlu Ortaç’ın,1970’te Kürtçe selam veremezdik” demesi de doğrudur. Çünkü aynı yıl doğan birinin o yıl içerisinde ne Kürtçe ne Türkçe ne de başka bir lisanla selam vermesi mümkün değil!.. Mesihlik iddiasında bulunacaksa o ayrı konu çünkü dünyada böyle konuşmayı yapabilen tek insan Hazreti İsa’dır!..

"Annem Urfalı bize Kürtçe öğretirdi" demesi de; annesinin Adana’nın Ceyhan İlçesi, Yılankale Köyü doğumlu olmasına rağmen Urfa’dan oraya göçtükleri şeklinde bir söylemdir!

Fakat köyün tarihi araştırılınca, Urfa’dan Kürt değil, Arapların geldiği görülmektedir. Kürtler Ağrı’dan gelmişlerdir… Bu konuda yapılmış araştırmalar Serdar Ortaç’ı yalanlamaktadır. Şu an mahalle olan köyün muhtarını da ararsanız, vereceği cevap, araştırma yapanlarda olduğu gibi şu şekilde olacaktır:

Yerlileri Kırım Tatarı, Nogay ve Yörük’tür. Daha sonra Urfa’dan Arap; Ağrı’dan Kürt göçü almıştır. Halen Türkler çoğunluktadır. Şarkıcı Serdar Ortaç’ın anne tarafı bu köyün Nogaylarındandır!..

Belki de vicdan azabından böyle gerçek dışı konuşmaktadır ama

Bütün yaptıklarına rağmen Ahmet Kaya yaşasaydı; yaptıklarını görmezden gelir; bu duruma düştüğü için buna 3-5 kuruş atardı!..

Ama Ahmet Kaya yok…

Şimdi sen vicdan azabı ve "küçük dağları ben yarattım" kibiriyle, başına yıktığın o dağların altında ne yaparsın bilemeyiz!..

“Tüccar avukat Ersan Şen…”

Başlık Ahmet Hakan’a ait…

Hafta içi, canlı yayında kendisine sorulan, "Eylem Tok gelse, oğlunun davasını alır mısınız?" sorusuna, "Şartlarda anlaşırsak neden olmasın?" diyen Ersan Şen ile ilgili Ahmet Hakan şöyle yazdı: "Herkesin savunmaya hakkı vardır. Amenna! Avukat, savunduklarıyla özdeşleştirilemez. Şüphesiz! Fakat avukatlar ile tüccarlar arasında bir fark da olmalıdır. Eskiden terzilerin kapısında ‘tüccar terzi’ yazardı. ‘Şartlarda anlaşırsak olur’ diyerek Eylem Tok ve oğlunu savunabileceğini söyleyen Ersan Şen, yazıhanesinin kapısına ‘tüccar avukat’ yazarsa... Diğer avukatlardan farkını ortaya koymuş olur."

6 Şubat depreminde Kahramanmaraş'ta 35 kişinin yaşamını yitirdiği Ezgi Apartmanı davasında kolonları kesenleri savunan Ersan Şen; kolon kesenlerden sonra araçla bir kişinin ölümüne sebep olan oğlu ile onu ABD’ye kaçıran anneyi de, istediği parayı verirler ve anlaşırsa savunacak!..

Depremde yakınlarını kaybedenlerin tepkisini çeken Şen, ailesini kaybeden annenin, Ersan Şen’in savunduğu kolon kesenler için ‘Kırmızı Bülten’ çıkarılmasını istemesine, “Kırmızı bülten maliyetini biliyor musun?!” demişti!..

Şunu da yazmalıyım…

Son olarak, Ersan Şen’in söylemleri ve Bursa İnegöl’de, otomobilde 15 yaşındaki öz kızına cinsel istismarda bulunurken, suçüstü yakalanan sapık baba Gökmen Kaç’ın avukatı Sedat Gülen, “Mağdurun 15 yaşından büyük ve rızasının olması dikkate alındığında suç oluşturmaz” diye savunma yapmasından sonra iki şey söylemek istiyorum…  

1- Avukatlık mesleğine olumlu bakmazdım… Ersan Şen ve Sedat Gülen’den sonra buzdan daha çok soğdum!..

2- Para için öz kızına istismar eden adamı savunan, bence hakkında soruşturma açılması gereken avukata söyleyeceğim en güzel söz 4-5 dilde küfretmek olacağı için sükut ediyorum…

Ama Şen için şunları söyleyeyim: Hukuk ve adaleti para olarak değerlendiren bu kişinin, halen televizyon programlarına çağrılmasına veya kendisini çağırttırmasına hayret ettiğim gibi, çağıranları ve bura da adalet/hukuk anlatmasını hatta üniversitede ders vermesini esefle karşılıyorum!..

10 Türk romanı…

Geçtiğimiz günlerde Ahmet Hakan; "Benim en iyi 10 Türk romanım" başlığıyla, “Sosyal medyada yıllar önce yapılmış bir soruşturmanın sonuçları dolaşıyor. Aziz Nesin, Sevda Şener, Turgut Uyar, Metin Erksan, Yaşar Kemal gibi isimlerden “Başlangıçtan günümüze en iyi 10 Türk romanı” listesi istemişler. Her isim kendi listesini hazırlayıp sunmuş. Benim de bir listem var. Takdim ediyorum” diyerek, yazar ve roman isimlerini yazmıştı…

Uzun yıllar kültür-sanat sayfasında kitap tanıtımı yapan ve tanıttığı kitapları okuyan, ayrıca kitaba yönelik yazılar yazan biri olarak ben de bir liste yaptım…

Buyrun…

1- Yalnızız-Peyami Safa

2- Huzur-Ahmet Hamdi Tanpınar

3- Üç İstanbul-Mithat Cemal Kuntay

4- Kiralık Konak-Yakup Kadri Karaosmanoğlu

5- Kuyucaklı Yusuf- Sabahattin Ali

6- Puslu Kıtalar Atlası-İhsan Oktay Anar

7- Benim Adım Kırmızı-Orhan Pamuk

8- Yıldızsayan-Haldun Çubukçu

9- Çiçekli Mumlar Sokağı-Yılmaz Karakoyunlu

10- İsyan Günlerinde Aşk- Ahmet Altan.

.

Ali Mevlüt Kaya, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?