USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Adaleti tacizden!..

26-10-2019

Mart 2018 tarihinde “Tacizci; bürokrat ya da zenginse tacizciyi değil, ‘adalet’i taciz ediyorlar!..” başlıklı bir yazımız olmuştu…

Konusu da; o dönem AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu'nun Konya İl Göç İdaresi Müdürü olan kardeşi Ahmet Babaoğlu idi. 

Mısırlı göçmen kadını taciz ettiği gerekçesiyle gözaltına alınmış daha sonra da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı!..

Olaydan kısa bir süre sonra, şahıs kendi isteğiyle emekli edilmiş ve hakkındaki dava da “15 yıl hapis istemiyle yargılanacağı…” şeklinde haberlere konu olmuştu.

Belgeli, şahitli, delilli taciz olayında 40 yaşındaki Mısırlı Marwa Attla Abdelrazek Moustafa, polise verdiği ifadede; 

“Aynı zamanda 15 yaşındaki kızıma da iltifatlar içeren mesajlar atmış. Kızım ona, ‘Ben senin kızın yaşındayım' deyip terslemiş. Bunların kaydı duruyor. Onunla adalet önünde hesaplaşacağız diyerek, kızının da benzeri duruma maruz kaldığını söylemişti.

O günden bu yana davayla ilgili hiçbir gelişme ve haber çıkmayınca anlaşıldı ki; bu tacizci, adaleti de taciz ederek, paçayı kurtarmış!..

FETÖ’den yargılanan Bülent Arınç’ın damadı, birkaç gün önce tahliye edilince, yine anladık ki; artık adalete taciz değil tecavüz ediyorlar!..

Bülent Arınç’ın damadı Ekrem Yeter hakkında savcılığın hazırladığı iddianamede; “Yeter'in kendi adına kayıtlı telefonuyla örgütün tepe yönetiminde yer alan Şerif Ali Tekelan, Cemil Koca, Tuncay Delibaş, Akın İpek ve diğerleriyle 766 görüşme yaptığı;

Terör elebaşı Fetulah Gülen’in ‘Bank Asya'ya para yatırın’ çağrısı üzerine yüklü miktarda para yatırdığı;

Konya Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’nde görev yaparken, FETÖ yapılanmasının mahrem sınıfının abisi olduğu…” şeklinde ve daha fazlasıyla bilgiler yer alırken tahliye edildi!..

Bir tarafta “FETÖ ile mücadele” adı altında her gün operasyon ve gözaltılar yapılırken, diğer tarafta örgütün içinde yer alan “baklavacı, dondurmacı, yağcı” türü zengin kimseler tahliye ediliyor!.. 

Örgütün her türlü içinde olduğu ifade edilen ve savcılığın da iddianamede vurgu yaptığı Ekrem Yeter’in “Yeterli delil olmaması/ Delil yetersizliği”nden tahliye edilmesi, yukarıda da belirttiğimiz gibi adalete tecavüz değilse nedir!.. 

.

Ali Mevlüt Kaya, dikGAZETE.com

Twitterda bizi takip edin: @alimevlutkaya  @dikgazete

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?