USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Abraham İttifakına karşı Kudüs Paktı

Abraham İttifakına karşı Kudüs Paktı
09-08-2024

Abraham İttifakına karşı Kudüs Paktı

Kur’an’da emir ve yasaklara uymayan İsrailoğullarının maymun ve domuza dönüştürüldüğünden bahseden ayetler var. Bu dönüşüm, fiziki (bedenen) olabileceği gibi bazı alimler, zelil ve aşağılık vaziyette kaldıklarından bahseder.

İsrailoğulları’nın Allah’ı “eli bağlı olmak/ cimrilikle” suçlamaları üzerine; Maide Suresi 64. Ayette, Allah; Yahudilere lanet etmektedir: “…Dedikleri yüzünden hay elleri bağlanası ve lanete uğrayasıcalar!

Tüm insanlık adına lanete uğrayasıca Netanyahu ve onu destekleyen/ yanında duran Şeytan çocukları. İsrail yani işgal edilmiş Kudüs etrafında kurulan Defacto/ hükümsüz, terörist ve haydut devletin zevali, yıkılışı yakın.

Bakmayın siz, Netanyahu’nun zafere ulaşmak için elindeki öldürme gücünü sonsuza kadar kullanma isteğine. Canavar sürüsü, elindeki gücün büyüklüğü ile tanrılaşmakta; tanrı adına hareket ettiklerini iddia etmekte.

Tevrat ve Kur’an bu devletin yıkılışından bahseder. Toprak, üzerindeki İsrailoğullarından tiksinecek. Bunun farkında olan İsrail vatandaşlarının bir kısmı, kendilerine yeni bir yurt peşinde. Netanyahu ve çetesi bu yıkılışı durdurmak/ geciktirmek için son çırpınışlarını sergiliyor.

Yahudi, Evanjelist ve Siyonist Hristiyanlar hiç görülmemiş vahşilikle saldıran İsrail Savaş Kabinesine; “Kutsal Metinler”ine dayanarak destek veriyor. Gazze Savaşı; dini kaynaklar çerçevesinde sürdürülüyor.

Amerikan tarihinde ilk defa bir Savaş Suçlusu/ Soykırımcı, Amerikan Meclisinde konuşacaktı.

Katil Netanyahu, Cumhuriyetçi Partili Meclis Başkanı Mike Johnson ve Meclis Çoğunluk Lideri Demokrat Partili Chuck Schumer’in davetiyle; 24 Temmuz’da Amerikan Temsilciler Meclisinde konuştu.

Konuşmasının özünde, hatırlanmasını istediği cümle; “Düşmanlarımız sizin düşmanlarınızdır, kavgamız sizin kavganızdır ve zaferimiz sizin zaferiniz olacaktır” sözüydü.

Küresel Güçlerin, Ortadoğu için planladıkları Büyük Ortadoğu Projesi rafa kaldırıldı. Yerine kurguladıkları İbrahim Anlaşması (Abraham Accords) ön plana çıkartıldı. Adını İbrahim Peygamberden alan anlaşma ile Müslümanlar tuzağa çekilecekti.

İsrail’in iki Körfez ülkesi ile ilişkilerini normalleştirme kararı, ABD Başkanı Donald Trump’ın yönlendirmesi ile gerçekleşmiş olsa da uzun bir süredir birçok Arap ülkesi, İsrail ile ilişkilerini geliştirme arzusunu taşıyordu. İsrail ile anlaşan Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri daha önce terörist devlet ile savaşmamıştı.

Netanyahu; İsrail, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Fas arasında imzalanan tarihi İbrahim Anlaşmasını temel alan daha barışçıl bir Ortadoğu vizyonundan bahsetti.

Netanyahu, bu anlaşmayı genişleterek ittifaka dönüştürmenin peşinde. İsrail ile barış içinde olan ve barış isteyen bütün ülkeler bu ittifaka katılmalıydı.

Amerika’nın da desteği ile Arap olmayan Müslüman ülkeler de bu ittifak içerisinde yer almalıydı. Endonezya, Nijer, Moritanya, Somali. Sudan; davet edilmesi duyurulan ülkelerden.

Netanyahu, ABD’de Kongre'ye, “Bu, medeniyetler çatışması değil. Barbarlık ve medeniyet arasındaki bir çatışma” demiş. Evet doğru söylüyor! En büyük BARBAR kendisi. “Bize araçları/silahları daha hızlı verin, işi daha hızlı bitirelim” diyen Netanyahu; kan istiyor.

Daha çok kan!

Sakın ha!

Türkiye de bu İttifaka dahil olur mu? Olası bir iktidar değişikliği veya ekonomik/askeri destek karşılığında Türkiye zorlanırsa; meclise gelirse?

Hayır bayım!

BİZ bu ittifakın içerisinde yer almayacağız!

Ortadoğu’da ateş sadece düştüğü yeri yakmaz, çevresiyle birlikte pek çok yeri, hatta dünyayı yakar.

BİZ bu ateşi söndürmek ve ateşi taşıyanları da mahpusa tıkmak zorundayız!

Gazze’deki ateşi söndürmek zor değil. Yeter ki Müslümanlar, Hak üzerine biraraya gelsin.

Türkiye’nin çözüm arayışı...

İşte tam bu noktada, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, açık ve net bir çağrıda bulundu;Orta Doğu'da barış ve huzuru sürdürebilir kılacak adımların süratle atılması gerek, bu amaçla Türkiye, Suriye, Irak, Mısır başta olmak üzere bölge ülkelerinin girişimiyle bir 'Kudüs Paktı' oluşturulmalıdır.”

Hedefin on ikiden vurulması.

Ey İsrail, senin İbrahim İttifakına karşı Kudüs Paktı!

Kudüs; selam, barış ve esenlik yurdu. İnsanlığın özgürleştiği kıble. Kudüs, Meryem’in rüyası, Mahrem Toprak. Mukaddes Şehir. Peygamberlerin kapısı. Mahşerin yeri Kudüs.

Bölgesel ve küresel savaş son tercih.

Mescid-i Aksa’yı taciz eden İsrail’in durdurulması hem Türk milletinin arzusu, hem de bölgenin ve dünyanın huzuru için asgari bir zarurettir” demekte Devlet Bahçeli.

Türkiye’nin çağrı ve çabası karşılığını bulacak. Kudüs Paktı hem Türkiye hem de Müslümanlar için gerekli.

Devlet Bahçeli’ye göre; bölgenin bir 'huzur kuşağı' olmasını mümkün kılacak Kudüs Paktı'nın kurulması; Türkiye, buna öncülük edebilecektir.

Türkiye, bu konuda insiyatif alarak, iradesini gösteriyor. Kaosu durdurmak için Türkiye’nin çağrısı karşılık bulacak.

Devlet Bahçeli’nin Kudüs Paktı’nı gündeme getirmesi; Akramedia’nın uzun yıllar gündemde tuttuğu “Sağduyulu İttifak” çağrısını hatırlattı.

Akra’nın “Tedirginlik nedeni güncel gelişmelere sağduyulu bir ittifak zemini oluşturması bakımından 1931’deki İslam Birliği Genel Kongresi’nin kararları dikkate şayandır” ifadesiyle başlayan yazısı günümüz olaylarına ışık tutuyor.

Kuzey Afrika’da başlayıp Ortadoğu’da devam eden gelişmeler ekseninde oluşturulmaya çalışılan Sünni-Şii gerginliğinin bir kutuplaşmaya dönüşme ihtimali bölgedeki dost ülkelerin geleceğini tehdit ediyor.

Yakın tarihimizde benzer dış saldırılarla ve oyunlarla karşılaşan Müslümanlar, İslam kardeşliğini tesis etme yolunda önemli toplantılar gerçekleştirdi.

Kudüs’te gerçekleştirilen İslam Birliği Genel Kongresi’nde alınan kararlardan, günümüz siyasi arenasında örnek alınması istenilen yazıda en dikkat çekici madde kayda alınmış:

“1) İslam inancını ve değerlerini yaymak için etnik köken ve mezhep ayrımı yapılmaksızın Müslümanlar arasındaki iş birliğini ve genel İslam kardeşliğini geliştirmek.

2) Müslümanların menfaatlerini savunmak ve kutsal mekânlar ile toprakları herhangi bir müdahaleye karşı korumak.”

Gazze’nin, Kudüs’ün ve bölgenin makus talihini değiştiren tarihi bir adım atmak için haydi!

Sağduyulu İttifak Çağrısı ve Kudüs Paktı için el ele.

Not:

ABD tarafından Japonya’ya atom bombasının atılmasının üzerinden 79 yıl geçti. Patlamanın merkez üssü olan Nagazaki Şehri’nde 9 Ağustos Nagazaki Atom Bombası Gününde Barış Dua Töreni düzenlenecek. Belediye Başkanı Shiro Suzuki, güvenlik kaygılarını gerekçe göstererek İsrail'in Japonya Büyükelçisi Gilad Cohen'in davetini özellikle iptal etti. Binlerce Japon, sosyal medyada İsrail’i protesto ederek “#Nagasaki Şehri'ni destekliyorum” hastagı açtı.

Amerika ve İngiltere başta olmak üzere 6 Avrupa ülkesinin büyükelçisi İsrail’i destek için törene katılmayacak; varsın zalimler katılmasın. Nagazaki Belediye Başkanını tebrik ediyorum.

.

Mehmet Yıldırım, dikGAZETE.com 

https://www.ajc.org/news/key-takeaways-from-prime-minister-netanyahus-address-to-congress

https://www.salom.com.tr/arsiv/koseyazisi/115977/yeni-bir-ortadogu-hz-ibrahim-anlasmasi

https://edition.cnn.com/politics/live-news/netanyahu-speech-congress-07-24-24/index.html

https://www.aljazeera.com/news/2024/7/24/key-takeaways-from-netanyahus-speech-and-the-protests-outside-us-congress

https://serbestiyet.com/dis-haber/ceviri-yuval-noah-harari-netanyahu-hukumeti-israilin-varligini-tehlikeye-atiyor-164612/

https://www.lemonde.fr/en/international/article/2024/08/06/israel-s-samson-syndrome-in-gaza_6710298_4.html

https://www.timesofisrael.com/were-protecting-you-full-text-of-netanyahus-address-to-congress/

https://www.dikgazete.com/haber/mhp-genel-baskani-bahceli-bolge-ulkelerinin-girisimiyle-bir-kudus-pakti-olusturulmalidi-904000.html

https://www.yenisafak.com/gundem/bahceliden-kudus-pakti-cagrisi-turkiye-suriye-irak-ve-misir-girisimde-bulunmali-4636919

https://akra.media/Medya/MedyaDetay/11300/sagduyulu-ittifak-cagrisi

https://www.dikgazete.com/haber/her-turlu-ittifak-her-halukarda-ihtilaftan-iyidir-334711.html

https://www.nikkansports24.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?