USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

‘Abilerin abisi’ onların abisi mi?!

09-11-2019

Kendisini “Partinin abisi” olarak gören ‘Abilerin abisiBülent abi; 15 Temmuz sonrası hakkında “paralelci” olduğu iddiasıyla haber yapılan partinin o dönem Bursa il başkanı ve başkan yardımcısıyla ilgili; “Bunlar çok ahlak dışı yayınlar. Masum insanları paralelci olmakla suçlayan çete ortaya çıktı! ‘Çocuğunu cemaat okullarına göndermişti, bunlar paralelcidir’ diyen yok edilmesi gereken alçaktır!.. Ben de çocuklarımı bu okullara gönderdim... Bu suçsa başında ben varım... Bana gücü yetmeyenler, bu okullardan mezun pırıl pırıl gençlerimizi suçlamaya kalkarlarsa, arkalarında olurum. Kendime yapılmış kabul ederim!..” demiş; daha sonra cübbesini giyip FETÖ’yü savunmayı düşündüğünü de söylemişti.

Cumhurbaşkanı ‘o zat’ dedikten bir müddet sonra da, partilileri hedef alarak; Yıkmaya çalıştığınız çınarın gölgesinde, güneş görmemiş daha bir çok hakikat gölgeleniyor türü şantaj ve tehditvari bir açıklama yapmıştı.

Önceki hafta da; “FETÖ ile mücadele” adı altında operasyon ve gözaltılar yapılırken, diğer tarafta örgütün içinde yer alan “baklavacı, dondurmacı, yağcı” türü zengin kimseler ve hatta müebbetle yargılananların tahliye edildiği gibi; belgeli-tescilli FETÖ’cü damadı Ekrem Yeter’in ‘yeterli delil olmaması’ gerekçe gösterilerek tahliye edilmesiyle ilgili gündeme geldi Bülent Arınç…

En son yine FETÖ’cüleri savunarak; KHK’lar bir faciadır. Çevremde o kadar çok bu felaketi yaşayan insan var ki, ben onlara acıyorum, merhamet ediyorum. Aslında onlardan da özür diliyorum ifadelerini kullanmış ve “Evime temizlik yapmaya gelen bir daire başkanı kadını gördükçe, eşi polislikten ihraç edilen bir kadını gördükçe ben yerin dibine geçiyorum. Kırıkkale’den yumurta getirip kapı kapı satmaya çalışan bir genel müdür gördüğüm zaman felaket görüyorum. Bir benzinlikte pompa tutan bir Danıştay üyesini gördükçe acı duyuyorum. Bir lokantada garsonluk yapan bir genel müdür gördüğüm zaman perişan oluyorum. Bütün bunlar oluyor” demişti.

İlginçtir; KHK ile ihraç edilen bu kadar FETÖ’cü, nasıl oluyor da Bülent Arınç’ı bulup, evine temizliğe geliyor; benzin aldığı petrol istasyonundaki ‘Pompacı’yı nereden biliyor?!

Kırıkkale’den yumurta getirip ‘satmaya çalışan’ genel müdürü nereden tanıyor veya karşılaşıyor?!

Bunları gördükçe ‘perişan’ olan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, 15 Temmuz şehitlerine ihanet ederken, gazilerin de beddualarını alıyor.  

“Perişan olsun!..” diye…

Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kendisi bir hukukçudur. KHK’yı facia olarak değerlendirmesini esefle karşıladım. Bu açıklamayı kabullenmek mümkün değil. Yapacağımız toplantıda bunu konuşacağız demesine rağmen, görevden alma gibi bir durum söz konusu olmazken; sıralamada, oturduğu yerin değişmesinden başkaca da bir gelişme olmadı!..

Arınç; Yıkmaya çalıştığınız çınarın gölgesinde, güneş görmemiş daha birçok hakikat gölgeleniyor türü açıklamasına mı güveniyor ya da Cumhurbaşkanımız Erdoğan, bu eski arkadaşta kimsenin görmediği bir keramet mi görüyor?!.

.

Ali Mevlüt Kaya, dikGAZETE.com

Twitterda bizi takip edin: @alimevlutkaya  @dikgazete

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?