USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

2019-2024 Zeydan Karalar dönemi ve Adana Büyükşehir Belediyesi performansı

2019-2024 Zeydan Karalar dönemi ve Adana Büyükşehir Belediyesi performansı
04-10-2023

2019-2024 ZEYDAN KARALAR DÖNEMİ VE ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ PERFORMANSI 

Bildiğiniz gibi 2024 Yerel Genel Seçimlerine 6 aydan az bir zaman kaldı. Büyükşehirlerde, illerde, ilçelerde ve beldelerde belediye başkanı olmak isteyen aday adaylarının heyecanı başladı bile.

Mevcut başkanların kiminde başarıdan kaynaklı özgüven hakimken kiminde de başarısızlıktan kaynaklı stres ve kaybetme korkusu hakim.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın da ikinci grup başkanlar arasında yer aldığını söyleyebilirim.

Zeydan bey 5 senede, yaşadığım şehir Adana’yı bir adım dahi ileri götürememenin verdiği moral bozukluğunu sonuna kadar yaşıyor ve kendi başkanlığı için yolun sonuna geldiğinin de farkında.

Şimdi buyurun Zeydan Karalar’ın 2019 Seçimleri öncesi Adanalı hemşehrilerine verdiği vaatlerin durumunu inceleyelim.

Sayın Karalar’ın ilk vaadi Adana Büyükşehir Belediyesi’nin mali durumunu düzeltmek ve bütçe dengesini sağlayarak yapacağı hizmetlerin önüne açmaktı ancak Zeydan Karalar döneminde Adana Büyükşehir Belediyesi, bırakın bütçe dengesini sağlamayı belediye personellerinin maaşlarını bile ödeyemez duruma geldi.

Cumhur İttifakı’na bağlı Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerinin desteğiyle çeşitli borçlanma yetkileri elde etti ancak bunları verimsiz kullanarak hizmete dönüştüremedi. Üstelik Belediye’nin borç yükünün de arttırılmasına neden oldu.

Bir diğer önemli vaadinde şöyle sesleniyordu Adanalılara Karalar; “Benim anlayışımda işçi çıkarmak yoktur. Büyükşehirde çalışan kardeşlerimizin hepsi rahat olsun tek bir kişinin bile işine son vermeyeceğiz. Hatta maaşlarını da düzenli ödenir noktaya getireceğiz.”

Hatta bu konuda Genel Başkanı’nın verdiği bir namus sözü vardı ama buna rağmen Zeydan Karalar, göreve gelir gelmez ilk iş olarak binlerce işçiyi işten çıkararak nice ocakların sönmesine neden oldu.

Zaten Belediye’de çalışan işçilerin düzenli maaş alamadığı da herkesin malumu.

Bir diğer önemli vaat göreve başlayınca suya yüzde 30 indirim vaadi. 5 yıldır suya defalarca yapılan zamlar ortada.

Seyhan’da yaptığımız ‘Halk Kart’ uygulamasını genişleterek Adana genelinde 15.000 aileye asgari geçim iaşesi sağlayacağız” vaadinde bulunmuştu Sayın Karalar, bu konuda da bir hüsran daha yaşadı Adanalılar.

Sayın Karalar’ın kendi ifadelerini buraya bırakıyorum:

Yumurtalık sahillerini düzenleyerek, deniz turizmini canlandıracağız. Aladağ şelaleleri başta olmak üzere önemli noktaların yollarını yaparak turizme açacağız. Adana’yı sağlık turizminin merkezlerinden birisi yapacağız.

Küçük ve orta ölçekli sanayi siteleri yaparak istihdama katkı sağlayacağız. Adana’nın ortasından geçen nehrimizi düzenlemeye sokarak plajlar, sahiller oluşturacak, gondollarla gezilecek hale getireceğiz.

Trafik sorununu yeni açacağımız yollar ile çözeceğiz. Adana’yı engelsiz bir kent haline getireceğiz. Yaşlı evlerinin sayısını artıracağız. Adana’mıza dünya standartlarında bir kültür merkezi kazandıracağız.”

Sonuç elde var kocaman bir sıfır!

Zeydan bey bütün bu vaatlerini gerçekleştirmediği gibi yapımı önceki yönetim tarafından devam ettirilen köprü projelerini yarım bırakması, pandemi dönemindeki sahra hastanesi komedisi ve Adana’nın trafiğinin çekilmez düzeyde artması ve şehrin altyapısının mahvolması da cabası!

2019’daAdana gibi başkan” diyerek çıktığı yolda “İpe un seren başkan” olarak anılan Zeydan Bey’in 2024 Yerel Seçimlerinde partisinin adayı olarak gösterilmesi durumunda gerçekleştirmediği vaatlerinin açıklamasını ve yeni duyuracağı vaatlerini merakla bekliyoruz!

Unutmayın Zeydan Bey 2019 Yerel Seçimlerinde oy isterken “25 yılda yapılan hizmeti 5 yılda yapmazsam bu Adanalı Hemşehrilerim beni bir daha seçmesin” diyerek Adanalılardan oy istemiştiniz.

Merakımı mazur görün; bu sözünüz kayıtlarla sabitken 2024 Yerel Seçimlerinde Adanalılardan nasıl oy isteyeceksiniz?

.

Mustafa Aygül, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?