Ukrayna, taarruzlarıyla enerjisini tüketiyor!

Erhan Kuadzba
Erhan Kuadzba
Ukrayna, taarruzlarıyla enerjisini tüketiyor!
19-06-2023

MOSKOVA

Rusya'nın, Ukrayna'nın doğusuna başlattığı özel askeri operasyonlar, Rusya tarafından bu bölgeyi 'Özgürleştirme' adımı olarak görülebilir.

Bu nedenle Rusya, “Özel askeri operasyon” vurgusunu yapıyor. Yani Ukrayna'nın doğusundaki savaş, Rusya tarafından “Özel Askeri Operasyon” olarak isimlendiriliyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, savaş muhabirleriyle yaptığı toplantıda, operasyonun adını değiştirmediklerini söyledi.

Kısacası Rusya, Ukrayna'nın doğusundaki “Özel askeri operasyonları” sürdürüyor. Ancak durumu global bir savaş olarak değerlendirmekte fayda var.

Sadece Rusya ekseninde düşünürsek durumu basitleştirmiş oluruz.
Burada Batı ile Rusya'nın bir savaşı var.

Rusya, özel askeri operasyonlarını sürdürürken Donbass halkına saldıran Kiev rejimi askerleriyle savaşmıyor.

Rusya, batılıların Kiev rejimine gönderdiği silahlarla, batılıların yetiştirdiği Ukrayna askerleriyle, Ukrayna'daki Neo Nazi ideolojisini benimseyen faşist gruplarla ve dünyanın birçok ülkesinden gönderilen paralı askerlerle savaşıyor.

Batı'nın gönderdiği silahlara baktığımız zaman bu silahlar, hafif silahlar değil. Ağır ateşli silahlar, hafifletilmiş uranyum mermileri, Batı'nın tank ve zırhlı araçları, Patriot hava savunma sistemleri ve savaş uçaklarıyla savaşıyor.

Kabul edelim!..

Batı, Ukrayna üzerinden Rusya'ya saldırıyor; burada Kiev rejimi sadece bir araç.

Elbette Rusya'nın, “Özel askeri operasyon” vurgusunun temeli doğru. Ancak artık iş çığırından çıktı.

Sadece Donbass'taki sivilleri değil, Ukrayna'daki tüm sivillerin yaşamlarını hedef alan, Rusya Federasyonu topraklarında yaşayan Rus halkını hedef alan bir rejim var.

Kiev rejimi, batılıların sağladığı silahlarla Kremlin'i hedef almadı. Yasal olmayan terör saldırılarıyla Rus halkını hedef aldı. Batılılar ise buna hiç ses çıkarmadı.

Son olarak Batılıların büyük silah desteklerinin ardından Ukrayna, Rus mevzilerine karşı taarruzlar başlattı.

Tüm ağır silahlarla Rus ordusunun cephelerine saldıran Ukraynalılar, barajlara saldırılar da dahil savaşın bütün çirkin yönlerini kullandı. Ancak Rus ordusu, eskisi gibi değil.

Taktik bilgisi arttırılmış, “doldur-boşalt” yöntemiyle saldırgan Ukraynalıları yok eden, batılıların silahlarını imha edebilen bir Rus ordusu var.
Ukrayna ordusu şu an taarruzlarla enerjisini harcıyor.

Batılıların gönderdiği silahların stokları bitiyor.

Ukrayna artık çözümsüzlüğe doğru ilerliyor.

Bu savaş stratejisi açısından Rusya'nın elini güçlendiriyor.

Ukrayna ordusu, enerjisini tükettiği zaman Rus ordusu için büyük bir ilerleme kaydedilebilir.

Psikolojik olarak yenilgiyi neredeyse kabullenmiş olan Kiev rejiminin ileriki dönemlerde nasıl adımlar atacağı belirsiz.

Ya başarısız taarruzlarının ardından daha fazla Rus topraklarına ve sivillere saldıracak, yani terör saldırılarına devam edecek veya artık kendi silahlarını üreten ve kendi askeri gücüyle savaşan Ruslarla başa çıkamayıp müzakereleri kabul edecek.

Ancak bu yaz döneminin hemen ardından Ukrayna'da bir şeyler değişecek.

İkinci seçenek olarak yine Batı'nın Ukrayna'ya silah sevkiyatlarını arttırmasını göz önünde bulundurabiliriz. Ancak enerjisi tükenmiş, psikolojik olarak çökmüş bir Ukrayna ordusunun yeni silah desteklerine rağmen Ruslara karşı savaşacak gücü olur mu bilinmez.

Batılı ülkeler ve NATO, Ukrayna'daki durumu tahlil ediyordur.

Eğer Kiev rejimini ve Ukrayna ordusunu yetersiz görürlerse batılılar yakın zamanda Ukrayna'yı müzakere masasına oturmaya zorlayabilir.

Bu nedenle yakında dünya gündeminin ilk sırasına Rusya - Ukrayna arasındaki müzakere görüşmeleri damga vurabilir.

.

Erhan Altıparmak, dikGAZETE.com

.

Erhan Kuadzba
Erhan Kuadzba

Rusya Federasyonu ve Kafkasya Muhabiri - Russia - Kavkazia Correspondent...

Erhan Kuadzba (Altıparmak)

ИХА Россия корреспондент... İG: erhan6parmak

.

ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?