Son FETÖ operasyonunda açığa alınan kaymakamlar ve İçişleri’nin açmazı!

Ömür Çelikdönmez
Ömür Çelikdönmez
Son FETÖ operasyonunda açığa alınan kaymakamlar ve İçişleri’nin açmazı!
11-09-2020

Bırakın amiri-memuru, devlet dairelerinde çaycıların dahi altı ayda bir güvenlik soruşturması malum kaynaklardan yapılır. 

Dolayısı ile 15 Temmuz badiresini atlatmış hükümetin Mülki İdare Amirlerinin atamasında daha titiz davranması düşünülür değil mi? 

Evet ama öyle olmamış işte! 

İçişleri Bakanlığı’nda mülki amirlere yönelik büyük bir FETÖ operasyonu gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında 100’e yakın vali yardımcısı ve kaymakamın açığa alındığını biliyorsunuz.

İçişleri Bakanlığı'nda gerçekleştirilen kapsamlı FETÖ operasyonunda dikkat çeken ayrıntı, açığa alınanların tamamının Doğu ve Güneydoğu illerinde görevli vali yardımcısı ve kaymakamlardan oluşması. 

Bazı kaynaklarda FETÖ soruşturması kapsamında açığa alınan 100'e yakın mülki amirin ihraç edildiği bilgisi veriliyor.

O isimler arasında yer alan Ahlat Kaymakamı İsa Erat, 26 Ağustos'ta yapılan Malazgirt Zaferi etkinliklerinde devletin zirvesini ağırlamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, MHP Lideri Bahçeli ve kuvvet komutanlarını karşılamış, onlarla birlikte törenlere katılmıştı.

Erkan İsa Erat, Ekim 2010 tarihinde İçişleri Bakanlığı tarafından gönderildiği Amerika Birleşik Devletleri, Virginia Eyaletinin Norfolk kentinde bulunan University Of Old Dominion Üniversitesinde bir yıl süreyle dil eğitimi almış. 

Ayrıca “Yerel ve merkezi Yönetim” alanları ile “Kriz Yönetimde Liderlik, Koordinasyon ve İletişim” alanlarında çalışmalarda bulunarak Ekim 2011’de ülkeye dönmüş. 

Yani “seçkin torpilliler”den olduğu bir bakışta anlaşılıyor. Birileri elinden tutmuş, önünü açmış. ABD’de bulunduğu süreçte neler yaptı, kimlerle görüştü, maklubeye kaşık salladı mı? 

İstihbarat raporlarında yeteri kadar bilgi olmalı ki açığa alınıyor.

Bürokrasi hayatında kendisine referans olan siyasiler kim, merak etmiyor musunuz?

-Ahlat Kaymakamı İsa Erat-

Ağrı Tutak Kaymakamı iken son görev yeri Bitlis'in Ahlat İlçe Kaymakamlığı’na, Resmi Gazete’de yayımlanan 2019/268 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararıyla atanan, Erkan İsa Erat'ı bu göreve kim önerdi? 

Devletin istihbarat birimlerinin FETÖ'ye yönelik olarak devam eden operasyonları ve soruşturmaları kapsamında İçişleri Bakanlığı'na gönderilen raporlar doğrultusunda açığa alındıkları ve yargıya intikal ettirildiklerini bizzat İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklıyor.  

Devletin istihbarat birimleri…” ifadesini kullandığına göre, sadece Milli İstihbarat Teşkilatı’nı kastetmiyor sanki.  

Kendisine bağlı, Sahil Güvenlik, Jandarma ve Emniyet istihbarat birimleri demek ki uyumuş. Burunlarının dibindeki FETÖ’cüleri fark edememişler! 

Bakan Soylu, operasyondan rahatsız mı?

İçişleri Bakanı Soylu’nun operasyon hakkında değerlendirmesine  bakıldığında kimi güç odaklarına sitem ettiği görülebilir. 

Soylu diyor ki; "...Bu süreçlerde kendilerine rol biçmeye çalışan sahte kahramanlardan bıktım. Biz gereğini yapıyoruz, titizlikle yapıyoruz. Ama anlamak istemiyorlar. Çünkü gözlerini hırs bürümüş. FETÖ ile mücadele ediyoruz, FETÖ'cüler saldırıyor, Odatv saldırıyor, Cumhuriyet gazetesi, Birgün gazetesi saldırıyor. Ana muhalefet sözcüleri saldırıyor.

...Bu kaymakamların hiçbiri göreve yeni getirilmedi. Türkiye'de FETÖ soruşturmalarını iki kurum yapar, birisi emniyet birisi de yargıdır. Burayı sulandırmak, bu soruşturmaları akamete uğratmak, bu kurumları ayrı ayrı zayıflatmak için ellerinden geleni yapmak istiyorlar. Saldırının temel sebebini de esasen burada aramak lazım."

Bakanlık bürokrasisi, basına bilgi vermese, kamuoyunun yaşanan süreçten haberi olabilir mi?

Acaba Soylu’nun ifade etmek zorunda kaldığı devletin istihbarat birimleri gereğinin yapılması için mi basınla bilgi paylaşımında bulundular? 

Açığa alınanlarla ilgili istihbarat raporları varsa, neden bunlar tutuklanmamış?

Sorular sorular… 

Kabine değişikliği öncesi yıpratılanlar!..

Ertelenmiş kabine değişikliğinin beklentisi içindeki haber kaynakları,  açığa alınan vali yardımcısı ve kaymakamlar ile ilgili operasyonun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu zor durumda bırakmak için başlatıldığı iddiasında. 

Soylu’nun insanüstü gayretle, gece gündüz demeden, halkın takdirini kazanan çalışkanlığı, sınır karakollarını denetlemesi, terörle mücadelede sanki tek yetkili kendisi gibi imaj verdirilmesi, kabinede güvenlikten sorumlu bir başka Bakanı rahatsız etmiş olabilir mi? 

Bir ihtimal daha var!

Soylu, son istifa denemesinde adeta ‘show’a dönüşen bir gövde gösterisinde bulunmuştu. 

Hatırlarsanız parti teşkilatları, sivil toplum kuruluşları “Soylu gitmesin” diye seferber oldular. 

Cumhurbaşkanlığı da “istifası kabul edilmedi” duyurusunu yapmak zorunda bırakılmıştı. 

Konu ile ilgili yazımda, Soylu’nun zaman içinde tedrici olarak görevden alınabileceğine vurgu yapmıştım. 

Galiba öyle oluyor. 

Görelim Mevlam neyler neylerse güzel eyler! 

.

Ömür Çelikdönmez, dikGAZETE.com

Twitter'da bizi takip edin: @oc32oc39 , @dikgazete

Ömür Çelikdönmez
Ömür Çelikdönmez

Ömür Çelikdönmez kimdir?

1965 Nazilli / Aydın doğumlu. İlk orta ve liseyi Isparta’da bitirdi. Isparta Gazeteciler Cemiyeti üyesi olarak, çeşitli gazetelerin (Türkiye, Milli Gazete, Antalya Ekspres vs) Isparta muhabirliğini yaptı. 

Isparta’da neşredilen mahalli gazetelerde haber, yazı ve şiirleri yayımlandı. (Gülkent, Demokrat Isparta, Senirkent Postası vs.) 1984-1985’te Erzurum Atatürk Üniversitesinde Felsefe öğrenimi gördü. 

1985-1993 arası İzmir Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji bölümünde okudu ve mezun oldu. 

Isparta’da bir siyasi partinin basın müşavirliğini üstlendi ve parti bülteni (Arkadaş) yayınladı. 

Arkadaş FM radyosunun editörlüğünü yürüttü. 

12 Eylül 1994’te Tunceli iline felsefe öğretmeni olarak atandı. Tunceli’de görev yaptığı iki yılda ‘Gökkuşağı’ isimli kültür sanat edebiyat dergisini yayınladı. Ayrıca ‘Dört Mevsim Tunceli’ konulu fotoğraf sergisi açtı. 

Millî Gazete ve Yeni Şafak’ta yazıları yayınlandı. 

Öze Dönüş, İmza, Rind, Paye, Büşra, Palandöken, Avaz, Teos, Açılım, Vizyon, Mor Taka, İktibas, Teneffüs, Cem, Yeşilay, Türk Yurdu, Senirkent Yükseliş, İzmir merkezli Yurtta Uyanış, Zonguldak'ta yayınlanan Zonkişot ve Yörünge gibi dergilerde yazı ve şiirleri neşredildi. 

1991’de İzmir’de yayınlanan Taşra dergisinin Genel Yayın Yönetmenliğini yaptı. 

Yine İzmir’de yayımlanan Harman ve Açılım dergilerinin yayın kurulunda yer aldı. Ezcümle Dergisinin sanat danışmanlığını ve yayın yönetmenliğini üstlendi.

‘Milli Sinema’ ile ilgili bir makalesi, TÜRSAK 93 Sinema Yıllığı’na alıntılandı. 

İlk şiir kitabı ‘Mavi Düş’, İzmir’de Teos yayınlarından 1995’te çıktı. 1996-2002 arası Zonguldak İli Devrek İlçesinde görev yaptı. 

Devrek Lisesi ve Devrek İmam Hatip Lisesi’nde felsefe grubu derslerine girdi. 

2000 yılında Devrek Tarihi kitabı, Devrek Ticaret ve Sanayi Odası’nca yayımlandı. 

Devrek Tarihi kitabı, lisans, yüksek lisans ve doktora çalışmalarında kaynak gösterildi, atıfta bulunuldu. 

1996-2002 arası Devrek ve Zonguldak’ta yayınlanan Devrek Vizyon, Teneffüs, Devrek Genç Görüş, Eğerci’nin Sesi, Kuvayı Milliyeciler dergilerinde ayrıca Yeni Devrek, Devrek Eksen, Devrek Turizm Gazetesi, Devrek Paragraf ve Devrek Postası gazetelerinde bölge tarihine yönelik araştırmaları yayınlandı.

Zonguldak'ta yayın yapan yerel TV kanalında “ Tarihimize Yolculuk” başlıklı programı hazırladı ve sundu. 

2002’de 18. Uluslararası Baston ve Kültür Festivali Tanıtım Rehberi’ni hazırlayan ekipte yer aldı. 

Sempozyum ve Bienallere katıldı, bildiriler sundu. 

Eğitim iş kolunda faaliyet gösteren Türk Kamusen'e bağlı Türk Eğitim-sen sendikasının ilçe temsilcisiydi. 

Devrek’te görev yaptığı yıllarda bölge kültürüne ve tarihine katkıları nedeniyle Devrek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce ‘Teşekkür’, İlçe Kaymakamı tarafından ‘Takdir’ belgesi ile ödüllendirildi. 

2003 Ocak’ta Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğine atandı. 

Devlet Bakanı Prof. Dr. Mehmet Aydın’ın Basın Müşavirliğini yaptı. 

2011’de Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünde görevlendirildi. 

2009’da ‘Efsane Doktor Sadettin Sarı Murat’ kitabı, yine aynı yıl ‘Baston Tarihi / Devrek'ten Bastonla Tarihe Bakış’ kitabı yayımlandı. ‘Baston Tarihi Devrek'ten Bastonla Tarihe Bakış’ kitabın, yasal olmayan şekilde telif ücreti ödenmeden Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca ‘Bastonlar’ başlığı ile korsan baskısı yapıldı. haberşanlıurfa, akdenizhaber, haberakdeniz.com.tr, www.ahval.net, haberzonguldak2, haber10, timeturk, fikrikadim, kafkassam, dikGAZETE.com ve MHP Erzurum eski Milletvekili Rıza Müftüoğlu'nun sahibi ve genel yayın yönetmeni olduğu Türk Meclisi internet sitesinde, jeopolitik ve jeostrateji konularında yüzlerce makalesi yayınlandı. 

2013-2018 arası Resmi Gazete’nin basıldığı Başbakanlık Basımevi’nde Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri kadrosuyla çalıştı. 

Isparta ili tarihi ve kültürüne yönelik araştırmalar yapan, ilmi toplantı ve geziler düzenleyen Hamideli Derneği’nin genel sekreterliğini üstlendi.

Halen, dikGAZETE.com haber sitesinde araştırma/analiz yazılarını sürdürmektedir.

.

dikGAZETE.com

ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
HALİL MERT 4 yıl önce
"Acaba Soylu’nun ifade etmek zorunda kaldığı devletin istihbarat birimleri gereğinin yapılması için mi basınla bilgi paylaşımında bulundular?" "Ertelenmiş kabine değişikliğinin beklentisi içindeki haber kaynakları, açığa alınan vali yardımcısı ve kaymakamlar ile ilgili operasyonun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu zor durumda bırakmak için başlatıldığı iddiasında." BU İKİ TEZ DE ÇOK ÖNEMLİ, BİRİ İHMÂLİ, BİRİ ŞAHSİ HESAPLARIN MİLLET MENFAATLERİNİN ÜZERİNE ÇIKTIĞINI İMÂ EDİYOR. YAZIDA KARDEŞİM ÇOK BASİT SORULARLA VE BİR KAYMAKAM ÜZERİNDEN GİDEREK DEĞERLENDİRME YAPMIŞ... KİM/KİMLER TORPİL YAPTI? GENÇ KAYMAKAM ADAYI, ABD'DE MATLÛBEYE KİMLERLE KAŞIK SALLADI? DEVLETİN İSTİHBARAT BİRİMLERİ ESKİSİ GİBİ YİNE BİRBİRİNDEN HABERSİZ VE BİLGİ PAYLAŞMADAN MI HAREKET EDİYOR? EFENDİLER! 1250 YILDIR, İSLÂM VE İMÂN MÜCÂDELESİNİN FEDÂİSİ AZÎZ TÜRK MİLLETİ'NE ZARAR VERMEYİN....
II. IRMAK 4 yıl önce
ah şu siyasi ayak yokmu daha çok duyarız bu operasyonları
H.K 4 yıl önce
Bunları oraya yükselten bürokrat ve siyaset dünyası neden sorgulanmıyor ...