Şoför Topal Dursun'un oğluna İsrail’den mesaj var! 

Ömür Çelikdönmez
Ömür Çelikdönmez
Şoför Topal Dursun'un oğluna İsrail’den mesaj var! 
17-06-2019

150 yıl önce Ziya Paşa derki; "Diyar-ı küfrü gezdim beldeler kâşâneler gördüm / Dolaştım mülk-ü İslâmı bütün virâneler gördüm." 

Ziya Paşa'nın bu tespitlerine Mehmet Akif Ersoy da başka açıdan katkı sunar. Almanya merkezli Avrupa ziyaretinde, oraları gözlemler ve geldiğinde dostları sorarlar,

''-Ne gördün, oralar nasıl?'' diye...

Akif der ki; "-İşleri var dinimiz gibi, dinleri var işimiz gibi…

İsrail’de “Adaletin Kılıcı” Başbakanın karısını nasıl kesti? 

Yahudilerin dini de belli işi de belli! Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun eşi Sara Netanyahu, devlet fonlarını hazır yiyecek-içecek hizmeti sunan firmalardan kişisel amaçlı yemek temin ettiği iddiasıyla yargılandı. 

Sara Netanyahu, evinde bir aşçının çalışmasına ve yasak olmasına rağmen, 100 bin dolarlık hazır yemek sipariş etmekle suçlanmıştı. 

İsrail'de devlet yöneticilerinin evinde maaşlı bir aşçının bulunması halinde dışarıdan hazır yemek için bütçe kullanılması yasak.

Benyamin Netanyahu da yolsuzluk soruşturmaları kapsamında ‘şüpheli’ sıfatıyla 12’nci kez polis tarafından sorgulanmıştı.

İsrail Başbakanı'na sorulan konulardan birisi, ailesi ve kendisine verildiği iddia edilen hediyeler hakkındaydı.

Mahkeme, 12 Haziran'da savcılık ile Sara Netanyahu'nun avukatları arasında varılan anlaşmayı kabul ederek, İsrail Başbakanı’nın eşini devletin kaynaklarını suistimal etmekten suçlu buldu ve 15 bin dolar para cezası ödemesine hükmetti.

Sara Netanyahu hakkında, 2010-2013 yıllarında başbakanlık rezidansında aşçı olmasına rağmen lüks restoranlardan yaklaşık 96 bin dolarlık yemek sipariş ettiği ve bu masrafı devlete ödettiği suçlamasıyla geçen yıl dava açılmıştı.

Haymana Kaplıcalarında ailesinin dudak uçuklatan mal varlığına rağmen tatil yapıp, masrafları Devlete ödeten hanımefendi kim? 

“Zenginin malı züğürdün çenesi yorar” modunda değilim. Kimsenin malında mülkünde gözüm yok. 

Aklımın almadığı şu; bir kaç yıl önce dini referanslarla siyasi konuşmalarını süslendiren, şahsi serveti milyarlara ulaşan onlarca şirket sahibi üst düzey bir yetkilinin eşinin, şahsi masraflarını devletin bütçesinden ödetmesi? 

Sık sık konuşmalarında; Halife Ömer'in devlet işinde başka, şahsi işinde başka mum kullandığından hareketle kul hakkından dem vuranların, devletin parasına tamah etmeyecek kadar zengin olmalarına rağmen, şahsi masraflarını devletin sırtına yüklemeleri etik mi? 

Aradan bir kaç yıl geçmesi birşeyi değiştirmez!..

Halkımızın beklentisi, bir gün İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun eşi Sara Netanyahu'nun yargılanıp cezalandırıldığı gibi, adil bir yargılamanın mutlaka yapılması ve hazineye ödetilen faturanın faiziyle, döviz kuru üzerinden tahsil edilmesi. 

Binali Yıldırım nereli? Kürt mü Türk mü?.. 

Bu soru, bireysel bir meraktan kaynaklanmıyor. Erzincan’ın Refahiye ilçesine bağlı Kayı Köyü'nde doğan Binali Yıldırım'ın kendi açıklamaları bu soruyu sorduruyor. 

Nitekim 5 Haziran 2018'de Başbakan Yıldırım, seçim çalışmaları için geldiği Hakkari'de yaptığı konuşmada, "Bizim Kürt kardeşlerimizle ilgili bir derdimiz yok. Bir sıkıntımız yok. Bin yıldır bu topraklarda beraber yaşıyoruz. Benim de geçmişim Kürt. Kürtlüğünüzle gurur duyun" demişti. 

Binali Yıldırım, resmi kayıtlara göre, 20 Aralık 1955 yılında Erzincan’ın Refahiye ilçesine bağlı Kayı Köyü'nde doğdu.

Bir rivayete göre ailesi Karapapak/Terekeme. Ailesi 93 Osmanlı Rus Harbi”nde Gürcistan Borçalı bölgesinden, Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesinin (günümüzde Eleşkirt İlçe sınırları dahilinde) Dahar/Tayir /Tahir Köyü’ne göç etmiştir. 

Kürtleşen Türkler” kitabının yazarı Macit Gürbüz, “Yıldırım ailesinin göç haritası oldukça ilginç. Aile; köken olarak Rakka’dan Urfa’ya, Urfa’dan Ağrı Tahir’e, Tahir’den Gümüşhane Kelkit’in bir köyüne, oradan da Erzincan’ın Refahiye ilçesine bağlı Kayı köyüne göç etmiş” iddiasında bulunmuştu. 

Bu iddiaya göre Yıldırım’ın ailesi, 1840’dan sonra Urfa topraklarına yerleşti, sonra Ağrı, Tahir’e geldi. 

Gümüşhane Kelkit’teki geçici iskanlarının ardından, ailenin göçü Rakka’dan Refahiye Kayı Köyü’nde son bulur.

Binali Yıldırım Gümüşhaneli mi,  Suriye Rakkalı mı, Ağrılı mı Urfalı mı Yoksa Erzincanlı mı? 

26 Eylül 2017'de Başbakan Binali Yıldırım, Şanlıurfa ziyaretinde, ata topraklarından akrabaları olan Badıllı aşiretiyle Kararaköprü'ye bağlı Külaflı köyünde bir araya gelmişti.

Bir süre akrabalarıyla sohbet eden Başbakan Binali Yıldırım, Şanlıurfa'daki akrabalarıyla bir araya geldiği için mutlu olduğunu söylemişti.

Başbakan Yıldırım, "Sizin bir akrabanız olarak aranızda olmaktan, Külaflı köyünde sizlerle buluşmaktan gurur duyuyorum. 

Uzun yıllardan beri birbirimizin varlığını biliyoruz ama bir türlü bir araya gelip tanışamadık ve konuşamadık. 

Kısmet bugüneymiş. Bize gösterdiğiniz sıcak karşılama, candan ev sahipliği için tüm Badıllı ailesine teşekkür ediyorum” demişti. 

Seçimin sonucu

Binali Yıldırım'ın;  mal varlığına ilişkin iddiaların yol açtığı istifamları, soru işaretlerini gidermek için başvurduğu "Şoför Topal Dursun'un oğlu" imajıyla kentsoylu genç seçmen kitlesini ikna etmesi mümkün değil.

Buna rağmen 23 Haziran'da sandıktan çıkması inanın şapkadan tavşan çıkması kadar inandırıcı olur.

.

Ömür Çelikdönmez, dikGAZETE.com

Twitter'da bizi takip edin: @oc32oc39 , @dikgazete

Ömür Çelikdönmez
Ömür Çelikdönmez

Ömür Çelikdönmez kimdir?

1965 Nazilli / Aydın doğumlu. İlk orta ve liseyi Isparta’da bitirdi. Isparta Gazeteciler Cemiyeti üyesi olarak, çeşitli gazetelerin (Türkiye, Milli Gazete, Antalya Ekspres vs) Isparta muhabirliğini yaptı. 

Isparta’da neşredilen mahalli gazetelerde haber, yazı ve şiirleri yayımlandı. (Gülkent, Demokrat Isparta, Senirkent Postası vs.) 1984-1985’te Erzurum Atatürk Üniversitesinde Felsefe öğrenimi gördü. 

1985-1993 arası İzmir Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji bölümünde okudu ve mezun oldu. 

Isparta’da bir siyasi partinin basın müşavirliğini üstlendi ve parti bülteni (Arkadaş) yayınladı. 

Arkadaş FM radyosunun editörlüğünü yürüttü. 

12 Eylül 1994’te Tunceli iline felsefe öğretmeni olarak atandı. Tunceli’de görev yaptığı iki yılda ‘Gökkuşağı’ isimli kültür sanat edebiyat dergisini yayınladı. Ayrıca ‘Dört Mevsim Tunceli’ konulu fotoğraf sergisi açtı. 

Millî Gazete ve Yeni Şafak’ta yazıları yayınlandı. 

Öze Dönüş, İmza, Rind, Paye, Büşra, Palandöken, Avaz, Teos, Açılım, Vizyon, Mor Taka, İktibas, Teneffüs, Cem, Yeşilay, Türk Yurdu, Senirkent Yükseliş, İzmir merkezli Yurtta Uyanış, Zonguldak'ta yayınlanan Zonkişot ve Yörünge gibi dergilerde yazı ve şiirleri neşredildi. 

1991’de İzmir’de yayınlanan Taşra dergisinin Genel Yayın Yönetmenliğini yaptı. 

Yine İzmir’de yayımlanan Harman ve Açılım dergilerinin yayın kurulunda yer aldı. Ezcümle Dergisinin sanat danışmanlığını ve yayın yönetmenliğini üstlendi.

‘Milli Sinema’ ile ilgili bir makalesi, TÜRSAK 93 Sinema Yıllığı’na alıntılandı. 

İlk şiir kitabı ‘Mavi Düş’, İzmir’de Teos yayınlarından 1995’te çıktı. 1996-2002 arası Zonguldak İli Devrek İlçesinde görev yaptı. 

Devrek Lisesi ve Devrek İmam Hatip Lisesi’nde felsefe grubu derslerine girdi. 

2000 yılında Devrek Tarihi kitabı, Devrek Ticaret ve Sanayi Odası’nca yayımlandı. 

Devrek Tarihi kitabı, lisans, yüksek lisans ve doktora çalışmalarında kaynak gösterildi, atıfta bulunuldu. 

1996-2002 arası Devrek ve Zonguldak’ta yayınlanan Devrek Vizyon, Teneffüs, Devrek Genç Görüş, Eğerci’nin Sesi, Kuvayı Milliyeciler dergilerinde ayrıca Yeni Devrek, Devrek Eksen, Devrek Turizm Gazetesi, Devrek Paragraf ve Devrek Postası gazetelerinde bölge tarihine yönelik araştırmaları yayınlandı.

Zonguldak'ta yayın yapan yerel TV kanalında “ Tarihimize Yolculuk” başlıklı programı hazırladı ve sundu. 

2002’de 18. Uluslararası Baston ve Kültür Festivali Tanıtım Rehberi’ni hazırlayan ekipte yer aldı. 

Sempozyum ve Bienallere katıldı, bildiriler sundu. 

Eğitim iş kolunda faaliyet gösteren Türk Kamusen'e bağlı Türk Eğitim-sen sendikasının ilçe temsilcisiydi. 

Devrek’te görev yaptığı yıllarda bölge kültürüne ve tarihine katkıları nedeniyle Devrek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce ‘Teşekkür’, İlçe Kaymakamı tarafından ‘Takdir’ belgesi ile ödüllendirildi. 

2003 Ocak’ta Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğine atandı. 

Devlet Bakanı Prof. Dr. Mehmet Aydın’ın Basın Müşavirliğini yaptı. 

2011’de Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünde görevlendirildi. 

2009’da ‘Efsane Doktor Sadettin Sarı Murat’ kitabı, yine aynı yıl ‘Baston Tarihi / Devrek'ten Bastonla Tarihe Bakış’ kitabı yayımlandı. ‘Baston Tarihi Devrek'ten Bastonla Tarihe Bakış’ kitabın, yasal olmayan şekilde telif ücreti ödenmeden Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca ‘Bastonlar’ başlığı ile korsan baskısı yapıldı. haberşanlıurfa, akdenizhaber, haberakdeniz.com.tr, www.ahval.net, haberzonguldak2, haber10, timeturk, fikrikadim, kafkassam, dikGAZETE.com ve MHP Erzurum eski Milletvekili Rıza Müftüoğlu'nun sahibi ve genel yayın yönetmeni olduğu Türk Meclisi internet sitesinde, jeopolitik ve jeostrateji konularında yüzlerce makalesi yayınlandı. 

2013-2018 arası Resmi Gazete’nin basıldığı Başbakanlık Basımevi’nde Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri kadrosuyla çalıştı. 

Isparta ili tarihi ve kültürüne yönelik araştırmalar yapan, ilmi toplantı ve geziler düzenleyen Hamideli Derneği’nin genel sekreterliğini üstlendi.

Halen, dikGAZETE.com haber sitesinde araştırma/analiz yazılarını sürdürmektedir.

.

dikGAZETE.com

ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Türkoğlu Türk 5 yıl önce
Türklük yetim dun aşam onu anladuk
AkGenç 5 yıl önce
İşiniz gücünüz iftira bunun hesabını vereceksin Yanına bırakmayız
Necdet çelikdönmez 5 yıl önce
Yazar ömür beyi tebrik ederiz.Bilmediğimiz bazı hususları sayesinde öğrenmiş olduk.Ne diyeyim Kül hakkı kamu hakkı kim yiyorsa Allah cc hesabını dünyada da ahirette de sorar.Ağlayanın malı gülene fayda etmez.İtimat edip güven duyduğumuz dağlara kar yağmış.Bu insanlar kimlere güvenip itimat edeceğini şaşırmış durumda.Makalesi için ömür beye teşekkür ederiz.Kalemine kuvvet yüreğine sağlık selamlar üstat...