Dünya

Zeytin Dalı Harekatı ABD'nin SDG oyununu açığa çıkardı

Terör örgütü YPG/PKK, ABD'nin örgüte olan desteğine karşı Türkiye'nin itirazlarını önlemek için SDG adı altında gizlenirken, örgütün Afrin'e takviye göndermeye devam etmesi ABD'nin SDG üzerinde oynadığı oyunu ortaya çıkardı.

Zeytin Dalı Harekatı ABD'nin SDG oyununu açığa çıkardı
06-03-2018 06:32

WASHINGTON

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Albay Rob Manning, YPG/PKK militanlarının Suriye’nin doÄŸusundan ayrılıp Afrin’e gitmesinden dolayı SDG ismini kullanan örgütün DEAÅž karşıtı operasyonlarının "duraksadığını" söyledi.

Haftalık basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Albay Manning, YPG/PKK’nın paravanı SDG’nin Suriye’nin doÄŸusunda DEAÅž karşıtı operasyonlarında duraksamalar yaÅŸadığını belirtti.

Manning, “Operasyonel duraksamalar çeÅŸitli nedenlerden dolayı oluyor. Bizim Suriye’deki görevimizde ise bir deÄŸiÅŸiklik yok. Hala DEAÅž’a odaklıyız.” dedi.

"Zeytin Dalı Harekatı "dikkatleri dağıtıyor"

Türkiye’nin Afrin’deki YPG/PKK unsurlarına yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nın “dikkatleri dağıttığı” ÅŸeklindeki deÄŸerlendirmesini yineleyen Manning, “Operasyonların durması bizim oradaki öncelikli görevimiz konusunda uzun vadede odağımızı deÄŸiÅŸtirmeyecektir.” dedi.

Manning, diÄŸer taraftan örgütün halen DEAÅž’tan alınmış toprakları kontrolünde tuttuÄŸunu söyledi.

YPG/PKK terör örgütü ABD’nin tavsiyesi üzerine ABD’nin örgüte olan desteÄŸine karşı Türkiye’nin itirazlarını önlemek için SDG adı altında gizlenirken örgütün Afrin'e takviye göndermeye devam etmesi ABD’nin SDG üzerinde oynadığı kelime oyununu ortaya çıkardı.

Manning, “General Mazlum” olarak tanımladığı PKK'lı terörist Cemil Mazlum ile Suriye’de ABD destekli YPG/PKK paravanı SDG ve türevleri olan sözde askeri konseyleri desteklemeye devam edeceklerini kaydetti.

Ä°ncirlik’e alternatif iddialarına yalanlama

Ayrıca, ABD’nin Ä°ncirlik Hava Ãœssü’ne alternatif olarak Suriye’nin kuzeyinde ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) bölgesinde yeni üs arayışına girdiÄŸi iddialarının doÄŸru olup olmadığı sorulan Albay Manning, “Hayır, doÄŸru deÄŸil.” cevabını verdi.

Konuyla ilgili aynı toplantıda söz alan Pentagon Ortadoğu Masası sözcülerinden Binbaşı Adrian Rankine-Galloway ise operasyonların durmasından kaynaklı herhangi bir toprak kaybı yaşanmadığını ifade etti.

"Kuvvetlerimiz SDG altındaki Kürt unsurlara verilen silah ve malzemeleri izleyecek"

Binbaşı Galloway, toplantının ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, “SDG’nin DEAÅž karşıtı operasyonlarından son zamanlarda duraksama olduÄŸunun farkındayız. Operasyonel duraksamalar düzenli ve çeÅŸitli nedenlerden dolayı olabiliyor.” ifadelerini kullandı.

Sözcü, DEAŞ operasyonlarının dışında herhangi bir çaba içerisine giren grupların ABD öncülüğündeki koalisyonun desteğini kaybedeceğini de belirtti.

Galloway, “Mümkün olan her yerde kuvvetlerimiz sadece DEAÅž’a karşı kullanıldığından emin olmak üzere SDG altındaki Kürt unsurlara verilen silah ve malzemeleri izleyecek. ABD yardımlarının herhangi bir ÅŸekilde kötüye kullanılması veya amacının dışında kullanılması iddiaları ciddiye alınacaktır.” deÄŸerlendirmesini yaptı.

"Türkiye ile birlikte çalışıyoruz" mesajı

ABD’nin, Türkiye’nin sınırlarının güvenliÄŸini saÄŸlama hakkını anladığını ifade eden Galloway, Türkiye-Suriye sınır boylarındaki tansiyonu düşürmek ve DEAÅž operasyonlarının kesintiye uÄŸramaması için Türk mevkidaÅŸları ile çalıştıklarını kaydetti.

Galloway, “Suriye’nin kuzeybatısındaki durum konusunda oldukça kaygılıyız ve tüm taraflara DEAÅž’ı yenmeye odaklanmaları, gerginliÄŸi düşürmeleri ve Suriye savaşının çözümüne odaklanmaları çaÄŸrısında bulunuyoruz.”

Muhabir: Kasım İleri

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER