Asayiş

Zekai Aksakallı darbecilerin elinden böyle kurtuldu

15 Temmuz gecesi Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı'nın kendisini rehin almak isteyen darbecilerin elinden kurtulduğu anlar dava dosyasına girdi. Aksakallı'nın 2 araçla önünü kesen darbecilere direndiği anlar anbean kaydedildi.

Zekai Aksakallı darbecilerin elinden böyle kurtuldu
18-12-2018 20:02

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin komuta merkezi olan Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 469 sanık hakkında açılan dava Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince görülüyor. Sanık savunmalarının tamamlandığı davada, müşteki beyanları alınırken, davaya konu olan eylemlere ilişkin güvenlik kamera kayıtları da dava dosyasına girdi.

2 ekip takibe aldı

Hain darbe girişiminde FETÖ'cülerin hedefinde dönemin Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı da vardı. Dava dosyasına giren görüntülere göre, 15 Temmuz gecesi Gazi Orduevi'ndeki bir düğünde olan Aksakallı'yı, 2 farklı araçta bulunan darbeciler takibe aldı. Aksakallı'nın aracıyla çıkış yapmasıyla birlikte harekete geçen, darbeciler biri minibüs iki araç ile takibi devam ettirdi. Söğütözü Caddesi'ne gelindiği sırada harekete geçen darbecilerin, Aksakallı ve eşinin içinde bulunduğu aracın önünü bir minibüs ile kestiği görülüyor. Diğer otomobilde bulunan darbecilerin ise Aksakallı'nın kaçma ihtimaline karşın yolu kapatmaya çalıştığı görülüyor. Araçlarından inen darbeciler, kapıyı açıp Aksakallı'yı indirmeye çalışıyor. Darbecilere direnen Aksakallı'nın ise tekme atarak darbecileri düşürdüğü ve ardından aracından uzaklaştığı kameralara yansıyor. Darbecilerden kurtulan Aksakallı, olay yerinden uzaklaşıyor.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER