Sağlık

'Yüz kırıklarının cerrahi tedavisinde zaman çok önemli'

Doç. Dr. Emre Hocaoğlu, yüzde oluşan kırıklarda, kırık oluştuğu andan itibaren başlanması gerektiğini belirterek, "Yaralanmaların ciddi olduğu ya da başka bölgeleri etkilediği durumlarda ise yüz kemiğinin tamirinin bir miktar gecikebilir" dedi.

'Yüz kırıklarının cerrahi tedavisinde zaman çok önemli'
25-10-2018 20:32

Yüz kırıklarında uygulanan cerrahi müdahale ile birlikte ameliyat öncesi ve ameliyat sonrası dönemin çok önemli olduğunu belirten Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Emre Hocaoğlu, yüzde kırıklar ile ilgili detaylı bilgi verdi.

Yüzde bulunan kırık kemiğe yönelik tedavilere kırık oluştuğu andan itibaren başlanması gerektiğinin altını çizen Doç. Dr. Emre Hocaoğlu, yaralanmaların ciddi olduğu ya da başka bölgeleri etkilediği durumlarda ise yüz kemiğinin tamirinin bir miktar gecikebileceğini söyledi.

Doç. Dr. Hocaoğlu, bu gibi durumlarda müdahale etme süresinin 7 ile 21 gün arasında değişiklik gösterebildiğini, burada önemli olan konunun kemiklerin kaynamaya başlamadan önce müdahalede bulunmak olduğunu belirterek, ameliyat öncesi ve ameliyat sonrası sürecin yüz kırıklarının iyileşme sürecini doğrudan etkilediğini dile getirdi.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER