Genel

YPG/PKK, DEAŞ'lı teröristlere Türkiye güzergahını açtı

AA, terör örgütü YPG/PKK ile Fırat Nehri'nin doğusunda ABD desteğiyle teslim olmaya zorladığı DEAŞ'lılar arasında yapılan pazarlığın içeriğine ulaştı

YPG/PKK, DEAŞ'lı teröristlere Türkiye güzergahını açtı
02-03-2019 15:43

DEYRÄ°ZOR-AZEZ (AA) - Terör örgütü YPG/PKK, Suriye'de teslim olan DEAÅž'lı teröristler ve ailelerine, kendi iÅŸgal bölgesi dışına çıkarma sözü vererek, teröristlerin yine Türkiye topraklarına sızmalarının önünü açtı.

YPG/PKK ve ABD'nin, Suriye-Irak sınırındaki Deyrizor ilinin Bagoz beldesinde sıkışan son DEAÅž'lı grupla 15 Åžubat'ta anlaÅŸmaya varmasının ardından DEAÅž'lıların teslim olma ve ailelerinin tahliye süreci devam ediyor.

AA, iki terör örgütünün vardığı anlaÅŸmanın içeriÄŸine ulaÅŸtı.

Buna göre, YPG/PKK, DEAÅž'lılar ve ailelerinin, istemeleri durumunda örgütün kamplarında kalmalarına izin verecek.

Örgüt, kampta kalmak istemeyenlere ise iÅŸgal bölgesi dışındaki Fırat Kalkanı Harekatı, Afrin ve BeÅŸÅŸar Esed rejimi bölgesi gibi alanlara kaçak yollarla çıkarma sözü verdi.

YPG/PKK'nın son anlaÅŸması, Ekim 2017'de Rakka'da kuÅŸattığı DEAÅž'lıları Türkiye topraklarına geçirme planını anımsattı.

Örgüt, Rakka kent merkezinde kuÅŸattığı DEAÅž'lı teröristlerle anlaÅŸmaya vararak bölgeden tahliye etmiÅŸ, bunların önemli bir bölümü Türkiye’ye sızmak üzere sınır hattına yönelmiÅŸti.​ Teröristlerin kaçakçılar yoluyla Türkiye'ye sızdırılmaları, uluslararası basına konu olmuÅŸtu.

İşgal alanında hareket serbestisi

YPG/PKK, kamptan çıkmak isteyenlere bir tür "özel seyahat belgesi" verecek. DEAÅž'lılar ve aileleri, böylece YPG/PKK iÅŸgalindeki bölgelerde hareket ve ikamet edebilecek.

Ä°ki terör örgütünün, yaralı DEAÅž'lıların durumuna iliÅŸkin vardıkları uzlaÅŸmaya göre, bu kiÅŸiler YPG/PKK iÅŸgalindeki hastanelerde tedavi görerek, en geç 2 ay içinde taburcu edilecek.

YPG/PKK, bir süredir DEAÅž'tan, Irak'ın Musul kentini iÅŸgal ettiÄŸi sırada ele geçirdiÄŸi külçe altınları istiyordu.

Fırat Nehri'nin doÄŸusundaki son bölgesini kaybeden DEAÅž'ın iÅŸgal alanı Suriye topraklarının yaklaşık yüzde 2'sine geriledi. Örgüt sadece rejim kuÅŸatmasındaki çöl bölgesinde varlık gösteriyor.

Terör örgütü YPG/PKK ise Suriye topraklarının yüzde 28'ini iÅŸgal ediyor.

Rejim güçleri ülkenin yaklaşık yüzde 60'ında hakimiyetini sürdürürken, askeri muhalifler ve rejim karşıtı silahlı grupların kontrol ettiÄŸi alan ülke topraklarının yaklaşık yüzde 10’una karşılık geliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER