Teknoloji

YouTube, 360 dereceli reklamlar dönemini de başlattı

360 derece videoların gösterimine destek veren Youtube, şimdi de yine aynı şekilde çekilmiş olan reklam videolarının gösterim desteğini kullanıma sundu.

YouTube, 360 dereceli reklamlar dönemini de başlattı
23-04-2016 08:07

Geçtiğimiz aylarda 360 derece çekilen videoların gösterimine destek vermeye başlayan Youtube , şimdi de yine aynı şekilde çekilmiş olan reklam videolarının gösterim desteğini kullanıma sundu.

Son dönemin gözde video çekim tekniklerinden biri haline gelen 360 derecelik videolar, alabileceği en büyük desteği Google tarafından aldı zira dünyanın en büyük  video paylaşım portalı olan Youtube, geride bıraktığımız aylarda 360 derecelik videoların servisleri üzerinde gösterimini mümkün hale getirmişti.
Geçen süreç içinde Youtube'un en büyük gelir kaynaklarından biri olan reklamların da benzer çalışmalar ile hem daha dikkat çekici hem de efektif olacağını belirtmek mümkün.
Google tarafından yapılan açıklama ile Youtube servisi üzerinden gösterimi yapılan video reklamlara 360 derecelik videoların da eklendiği belirtildi.

REKLAM GÖSTERİM SÜRELERİNE DE ETKİ EDECEK...

360 derecelik kayıtlar ile sunulan reklamlar, daha interaktif bir ortam sunduğu için reklam gösterim sayıları ve sürelerine de doğrudan etki edecektir.
Bu tür videolar ise şu anda  Ricoh Theta,Kodak SP360, Giroptic 360cam, ve IC Real Tech Allie gibi 360 derece kayıt yapma yeteneğine sahip kameralar tarafından destekleniyor. Bu cihazlardan birine sahip iseniz servis üzerinde sizin de 360 derecelik video reklamlarınız yer alabilir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER