Genel

YÖK'ten görevlendirmelere ilişkin yönetmelik değişikliği

Devlet yükseköğretim kurumlarının öğretim üyesi kadrosunda fiilen 6 yıl hizmeti olan öğretim üyelerine yurt içinde veya yurt dışında Ar-Ge niteliğinde çalışmak üzere bir yıl süreyle ücretli izin verilebilecek.

YÖK'ten görevlendirmelere ilişkin yönetmelik değişikliği
10-01-2018 11:24

ANKARA (AA) - YükseköÄŸretim Kurulunun (YÖK), "Yurt Ä°çinde ve Yurt Dışında Görevlendirmelerde Uyulacak Esaslara Ä°liÅŸkin Yönetmelikte DeÄŸiÅŸiklik Yapılmasına Dair YönetmeliÄŸi" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, YÖK'ün 7 Kasım 1983 tarihli "Yurt Ä°çinde ve Yurt Dışında Görevlendirmelerde Uyulacak Esaslara Ä°liÅŸkin YönetmeliÄŸi"nin 5'inci maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (d) bentleri deÄŸiÅŸtirilerek (b) bendi yürürlükten kaldırıldı.

Söz konusu deÄŸiÅŸiklikle, devlet yükseköÄŸretim kurumlarının öÄŸretim üyesi kadrosunda fiilen 6 yıl hizmeti bulunan öÄŸretim üyelerine yurt içinde veya yurt dışında Ar-Ge niteliÄŸinde çalışmak üzere, ilgili yönetim kurulunun görüÅŸü ve hizmetin aksamaması için gerekli tedbirlerin alınması kaydıyla üniversite yönetim kurulu kararı ile öÄŸretim üyesinin hazırladığı çalışma programı deÄŸerlendirilerek bir sene ücretli izin verilebilecek.

Ä°kinci kez ücretli izin kullanılabilmesi için öÄŸretim üyesinin, birinci iznin sona erdiÄŸi tarihten itibaren asgari 6 yıl süreyle bir devlet yükseköÄŸretim kurumunda görev yapması gerekecek.

AraÅŸtırma görevlileri yurt dışında bir yıla kadar görevlendirilebilecek

Ayrıca araÅŸtırma görevlileri de üniversitede en az bir sene görev yapması ÅŸartıyla yurt dışında bir yıla kadar görevlendirilebilecek.

Muhabir: Hamdi ÇelikbaÅŸ

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER