Genel

YÖK: Öğretim üyesi bulunmayan bir eczacılık fakültesi yok

YÖK tarafından CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun sözlerine ilişkin, "Yükseköğretim sistemimizde öğretim üyesi bulunmayan bir eczacılık fakültesi bulunmamaktadır. " açıklaması yapıldı.

YÖK:  Öğretim üyesi bulunmayan bir eczacılık fakültesi yok
17-11-2017 19:42

ANKARA (AA) - YükseköÄŸretim Kurulu (YÖK) açıklamasında, CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu'nun bir toplantıda yaptığı konuÅŸmada, "ArkadaÅŸlarım not iletti bana, bugün bir tane bile eczacı öÄŸretim üyesi olmayan eczacılık fakültelerinin olduÄŸunu söylediler. Bu tablo doÄŸru bir tablo deÄŸildir. Kimse fakülteler açılmasın demiyor, iyi bir kadrosu olsun…Özellikle YÖK'ten rica ediyoruz, fakülte açacaksanız önce hocalarını bulacaksınız. Bina ile fakülte olmaz." sözlerine yer verdiÄŸi aktarıldı.

CHP Genel BaÅŸkanı KılıçdaroÄŸlu: Yeniden bir saÄŸlık reformu yapmak gerekiyor

Kemal KılıçdaroÄŸlu'nun ifadelerinin bugün bazı basın yayın organlarında da yer aldığına iÅŸaret edilen açıklamada, eczacılık fakültelerine iliÅŸkin bilgilere yer verildi.

Türkiye'de devlet üniversitelerinde 27, vakıf üniversitelerinde 9 olmak üzere 36 eczacılık fakültesinin bulunduÄŸu, devlet üniversitelerindeki 23, vakıf üniversitelerindeki 8, toplam 31 fakültenin faal olup öÄŸrenci aldığı vurgulanan açıklamada, ÅŸunlar kaydedildi:

"ÖÄŸrenci alan bu fakültelerdeki toplam öÄŸretim üyesi sayısı 758'dir. En düÅŸük öÄŸretim üyesi bulunan Selçuk Üniversitesindeki kadrolu öÄŸretim üyesi sayısı 3'tür ve halen iki öÄŸretim üyesinin kadroya atanması süreci devam etmektedir. Bununla birlikte Selçuk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ilk defa 2017-2018 eÄŸitim öÄŸretim yılında öÄŸrenci almış ve öÄŸrenciler henüz birinci sınıfta eÄŸitim görmektedirler. YükseköÄŸretim sistemimizde öÄŸretim üyesi bulunmayan bir Eczacılık Fakültesi bulunmamaktadır. CHP Genel BaÅŸkanı Sayın Kemal KılıçdaroÄŸlu'nun konuÅŸması esnasındaki ifadelerinin kendisine iletilen gerçeÄŸi yansıtmayan bir bilgi notundan kaynaklandığı düÅŸünülmektedir."

Muhabir: Selma Kasap

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER