Çevre-Hayat

'Yoğun bakım ile serviste koronavirüs tedavisi gören eşler arasında haberleşmeyi sağladım'

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan ve 2 kez yakalandığı yeni tip koronavirüsü yenen Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Özçiçek, yaşadıklarını anlattı.

'Yoğun bakım ile serviste koronavirüs tedavisi gören eşler arasında haberleşmeyi sağladım'
06-02-2021 15:46
Erzincan

Doç. Dr. Özçiçek, sağlık çalışanlarının salgın sürecinde fiziksel ve psikolojik bir savaşın içinde olduğunu söyledi.

Kovid-19 servisinde 9 ay çalıştığını ve 2 kez koronavirüsü yendiğini ifade eden Özçiçek, şöyle konuştu:

"Koronavirüsü ilk atlattıktan sonra çok şiddetli bir öksürükle başlayan bir hastalık dönemim oldu. Burada test yaptırdığımda yeniden hastalığa yakalandığımı öğrendim. Tedavime evde devam ederken, eşim ve çocuklarım da benden 5 gün sonra hastalandılar.

Koronavirüs tedavimin 6'ncı gününde, şikayetlerimin artması, hastalığımın akciğerde yayılması nedeniyle hastaneye yatmam gerekti.

Evden çıkıp hastaneye giderken 'Acaba eve geri dönebilecek miyim, çocuklarımı görebilecek miyim' diye düşünüp çok stresli bir süreç yaşadım."

Özçiçek, koronavirüsü atlatanların "Bir daha yakalanmam" diyerek tedbirleri gevşetmemesi gerektiğini belirterek ikinci kez yakalandığında Kovid-19'u daha ağır atlattığını dile getirdi.

"Kovid-19 tedavisi gören eşleriyle ilgili iyi haberler vermeye çalışıyorum"

Aile içi bulaşın kendisini çok etkilediğini aktaran Özçiçek, "Eşi ile birlikte Kovid-19 servisinde yatan karı koca hastalardan birinin bir süre sonra yoğun bakıma kaldırılmasıyla eşler arası haberleşmeyi sağladım.

Her gün servise geldiğim zaman yoğun bakımda olan eşleri hakkında benden bilgi istiyorlar. O yüzden ben de servise gelmeden önce yoğun bakımda önceden eşlerini ziyaret edip hastalarımıza iyi haberler vermeye çalışıyorum." diye konuştu.

Özçiçek, eşleri yoğun bakıma kaldırılan kişilerin serviste çok endişeli bir bekleyiş içerisine girdiğini anlatarak bu durumlardan da etkilendiklerini söyledi. Hastalara her konuda yardımcı olmaya çalıştıklarını vurgulayan Özçiçek, şunları kaydetti:

"Hastalarımdan bir tanesi eşinin tek kalmaktan korktuğunu ve ona yoğun bakımda yardımcı olmamı istediğini söylemişti.

Ben de hastaya sürekli eşinden haber götürdüm, getirdim. Kendisini teskin ettim, yoğun bakımla servisteki eşi arasında iletişimi sağladım ve hastalarımızı daha sonra sağlık bir şekilde tekrar evlerine gönderebildik. Salgın geçmedi, hala devam ediyor.

Tedbirlere çok ciddi bir şekilde uymamız lazım. Özellikle son günlerde mutant virüsler korkulu rüyamız olmaya başladı. Çok kolay bulaşıyor, hızlı yayılıyor.

Şu anda kısıtlamaların etkisiyle hastalarımız azaldı. Eskisine göre çok rahat bir durumdayız. Biz bu hastalıktan korunabilmek için mutlaka aşılanmalıyız."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER