Siyaset

Yılmaz: 'İsrail, ülkeye Türk işçi girişini durdurdu'

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, İsrail'e Türk işçi girişlerinin durdurulduğunu iddia ederek, “İsrail'de faaliyet gösteren tek Türk şirketi olan Yılmazlar Holding bünyesin de istihdam edilen bin 200 Türk mühendis ve işçilerin İsrail İçişleri Ba

Yılmaz: 'İsrail, ülkeye Türk işçi girişini durdurdu'
14-10-2015 19:05

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, İsrail'e Türk işçi girişlerinin durdurulduğunu iddia ederek, “İsrail'de faaliyet gösteren tek Türk şirketi olan Yılmazlar Holding bünyesin de istihdam edilen bin 200 Türk mühendis ve işçilerin İsrail İçişleri Bakanlığınca 17 Kasım itibari ile sınır dışı edilmesi istendi” dedi. 

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, İsrail’in Türk şirket çalışanlarına vize vermeyi durdurduğunu söyledi. Ahmet Reyiz Yılmaz yaptığı yazılı açıklamada, “Türk Şirket çalışanlarına vizeler durduruldu. Büyük Taahhütleri olan şirketi zor durumda. 22 Yıldır İsrail de faaliyette olan tek Türk şirketinin karşılaştığı bu durum ilişkilerin sıkıntılı olduğu bir dönemde ortaya çıkması yeni bir sıkıntıya yol açabilir” dedi.Ahmet Reyiz Yılmaz, “Sayın Başbakan Netanyahu ve Dışi şleri Bakanlığımızla çözüm konusunda temaslarımız devam ediyor. 

İsrail’den işçi girişlerine izin vermesini bekliyoruz. Taahhütlerimiz var. Vizelerin durdurulması kabul edilir bir durum değil. Sayın Başbakan Netanyahu’nun inisiyatif almasını bekliyoruz” diye konuştu.Yılmaz, İsrail'deki tek Türk şirketi olan Yılmazlar Holding'in verdiği işçi listesine İsrail'den vize verilmediğini belirterek, “İsrail de faaliyet gösteren tek Türk şirketi olan Yılmazlar Holding bünyesin de istihdam edilen bin 200 Türk mühendis ve işçilerin İsrail içişleri bakanlığınca 17 Kasım itibari ile sınır dışı edilmesi istendi. Şirket İsrail İçişleri Bakanlığı'na verdiği yeni işçi listesine vize alamadı. Bu durum girişlerin durdurulması anlamına geliyor” dedi.

“Bu şirket İsrail de 22 yıldır faaliyet gösteriyor” diyen Yılmaz, “İsrail de sektörün en büyüklerinden olan firma yılların birikimi ile bir marka haline gelmiştir. İsrail hükumeti bunu yakından bilmektedir. Bizim imzalanmış kontratlarımız ve zamanında bitirmemiz gereken projelerimiz ve büyük bir emekle var edilmiş bir simimiz var. Bugünden yarına bin 200 kişi sınır dışı edilemez. 

Dünyanın hiçbir yerinde canlı bir şirket bir sabah kalkıp bin 200 çalışanını işten çıkartamaz. Böyle bir tutum o firmayı hedef almak ve daha da kötüsü kasten iflasa sürüklemek anlamına gelir. Benim İsrail tarafına olan güvenim tamdır. Sağduyu ile bu konunun çözüleceğine inanıyorum İki ülke Dışişleri Bakanlığı bu konu da gerekli çözümü bulacaktır” ifadesini kullandı. 

dikGAZETE
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER