Ekonomi

Yıldız Teknopark'taki iki şirket hızlı büyüyen şirketler listesine girdi

Yıldız Teknopark’ta faaliyet gösteren iki şirket, 2019'un en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerinin belirlendiği "Deloitte Technology Fast 500 EMEA" listesine girdi.

Yıldız Teknopark'taki iki şirket hızlı büyüyen şirketler listesine girdi
20-08-2020 18:14

Ä°STANBUL (AA) - Yıldız Teknopark'tan yapılan açıklamaya göre, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın hazırladığı son Teknoloji GeliÅŸtirme Bölgeleri Performans Endeksi çalışmasında genel sıralamada tüm Teknoloji GeliÅŸtirme Bölgeleri arasında Türkiye'nin en baÅŸarılı teknoparkı seçilen Yıldız Teknopark'ın bünyesinde yer alan iki ÅŸirket en hızlı büyüyen teknoloji ÅŸirketleri arasında yer aldı.

Deloitte'un yaptığı, Avrupa, Orta DoÄŸu ve Afrika'yı kapsayan ve global olarak 2019'un en hızlı büyüyen teknoloji firmalarının belirlendiÄŸi "Deloitte Technology Fast 500 EMEA" listesine Yıldız Teknopark'ta faaliyet gösteren FBT Teknolojileri ve Mobven Teknoloji de girdi.

Listede 100'üncü sırada yer alan FBT Türkiye, bir teknoloji ve algoritmik borsa ÅŸirketi olarak öne çıkıyor. 2019'da yüzde 1.291 büyüme kaydeden giriÅŸim, blockchain platformlarında döviz dağıtımı, pazar oluÅŸturmaya yönelik araçlar üretiyor ve sunduÄŸu finansal yazılımlar ile 3D güvenli banka ödemelerine alt yapı saÄŸlıyor.

Mobven ise 2019'da yüzde 246 büyüme ile listede 407'inci sırada yer aldı. GeçmiÅŸte Momentum, Capture ve HesapAL gibi servisler ile öne çıkan ÅŸirket, Asseco South Eastren Europe grup firması Payten tarafından geçen yıl satın alınmıştı. Mobven, hava yolu ÅŸirketlerinden bankalara, telekom ÅŸirketlerinden e-ticaret platformlarına kadar pek çok farklı alanda çalışmalar yürütüyor.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER